Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BEACISKO

plamki na ciele

Polecane posty

Witam. Mam pytanie.... mój 4 m-czny synek ma na ciele 3 plamki w kolorze kawy z mlekiem wielkości ok 1,5 cm. Lekarze to lekceważą a ja trafiłam na artykuł że może to świadczyć o bardzo poważnej chorobie genetycznej;/ i z tąd mój post - czy na forum są osoby które mają takie plamki i są zupełnie zdrowe? czy spotkaliscie sie z takimi plamkami???

Gość shiraz81
Czy myślisz o cukrzycy? Bo u mojego bratanka dwa lata temu wykryto cukrzycę jak już miał cukier na poziomie 500. Miał takie znamie o jakim piszesz i potem inna lekarka powiedziała, że po tym znamieniu można było podejrzewać ale oczywiście nikt tego nie zauważył. Ale nie ma co się nakręcać. Idź do apteki i kup glukometr, zmierz parę razy cukier i będziesz wiedziała. Jak to nie to, to może przejdz się do dermatologa?

oooo!!!! pierwszy raz sie spotkałam. Ja miałam na myśli chorobę recklingehausena;/ sto razy gorszą od cukrzycy...

Gość gość
Witam, czytam Pani post i się zastanawiam czy u Pani wszystko w porządku, jak się dalej potoczyła sprawa z plamkami czy wychodzą jakieś nowe ? moje dziecko skończy za niedługo 7 mies. ma 2 plamki jedną na pośladku i drugą mniejszą na ramieniu . wydaje mi się że wychodzi 3 na nóżce ale nie jestem pewna. trochę się martwię tym faktem bo naczytałam się w internecie i się boję że znowu mu wyjdzie jakaś plama.... piszę bo Pani ma na pewno doświadczenie już w temacie czy te plamy często mogę występować i czy zawsze oznaczają jakąś chorobę? u nas nie ma żadnego przypadku takiej choroby w rodzinie, ale mimo to żyje teraz w stresie .. :( proszę o odpowiedź