Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo mamusia

czy dam rade donosic ciaze z depresja?

Polecane posty

Gość niedlugo mamusia

witajcie dziewczyny, mam taki problem i takie pytanie do was.Swojego czasu cierpialam na depresje,z ktorej sie wyleczylam-bylam ciagle zmeczona,slaba,zniechecona,placzliwa,smutna,nie moglam rano wstac z lozka,przygnebienie i problemy z koncentracja,niskie poczucie wlasnej wartosci,poczucie winy z byle powodu,izolowanie sie,bole ciala...od kilku miesiecy-trzech nie lecze sie i chcialabym miec dziecko,ale ostatnio znowu poczulam ze nachodzi mnie smutek,przygnebienie,ze wraca to co bylo,jest mi ciezko wstawac z lozka,dobudzic sie,myslec pozytywnie,nie mam na wiele sily... dziewczyny czy ktoras z was miala podobnie? czy udalo sie jakos godnie donosic wam ciaze? co powinnam zrobic,jak sobie poradzic? czy moze wogole nie decydowac sie na ciaze bo nie dam rady,tylko zaczac znowu jakies leczenie a ewentualnie pozniej zdecydowac sie na dziecko?mam 29 lat,pozdrawiam

najpierw powinnas wyleczyc sie z depresji a potem pomyslec o dziecku.zazwyczaj po porodzie tez niektore maja depresje poporodowa nie kazdy ja np nie mialam ale niektore mamy maja.bo przerasta ich to wszystko.takze wez sie najpierw za wyleczenie depresji a potem pomysl o dziecku.

To nie taka prosta sprawa.Czesto ciezarne z depresja musza przyjmowac male dawki lekow. Ja polecam przeleczyc depresje psychoterapia+ farmakoterapia,a potem ustalic z lekarzem dalsze postepowanie w ciazy..Wiem ze w pierwszym trymestrze powinno sie leki odstawic ale w 2 z powodzeniem mozna o malych dawek wrocic..