Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ricyon

praca

Polecane posty

Gość ricyon

pracuje od 9 miesięcy w firmie (handel). dorabiam, jako, ze jestem studentką w systemie zaocznym. pomijam całą gamę narzekań - wszak pracy owej nie trawię, trudno mi jednak znaleźć inną. gdy źle się czuję (czasami nawet tragicznie), jestem zmuszona stawić się w pracy. pracodawca grozi nam, ze jezeli nie zamienimy się z kimś na dany dzień: a) będzie opóźnienie w wypłacie b) mozemy pozegnać się z pracą w firmie realia są jednak takie, ze mało kto chce się zamieniać. często pracujemy chorzy, kompletnie nie zdolni do pracy. pracodawca ma to w 4 literach. chodzi o ilość osób, nie o jakość naszej pracy. pracujemy w systemie 12godzin, dla osoby chorej jest to bardzo męczące. kierowniczka zastrzegła, ze nie przyjmuje l4 (od grudnia do końca stycznia). wiem, ze nie moze tak robić, jednak kazdy boi się owe przynosić, bo jak wiadomo - z pracą cięzko i kazdy się trzyma tego, co ma. moje pytanie jest następujace - jakie są moje prawa i co mogę zrobić ? jak byście się zachowali. jestem sierota, jest to moja 1sze praca. nie wiem jak postępować. proszę o radę.

Gość ricyon
up

Gość fswweres
gdzie studiujesz?

Gość wredna i wsciekla
czy Ty jestes jakas walnieta? Jakas pinda zasrana Wam cos powiedziala, w dodatku psrzeczne z prawem a stado baranow idzie jak na rzez... Za opoznienia w wyplacie pracodawca moze miec niezle klopoty ze strony PIP, poza tym jest to powod, abys Ty mogla rozwiazac umowe z powodu ciezkiego naruszenia praw pracownika przez pracodawce (tak to sie chyba w kodeksie nazywa). Poza tym jak sie jest chorym to sie idzie na zwolnienie a kierownik po to jest kierownikeim, zeby miec zastepce, ktory przymuje te zwolnienia za niego. Zreszta zwolnienie mozna wyslac poczta za zwrotnym potwierdzeniem odbioru albo kurierem.

Gość fswweres
W JAKIM MIEŚCIE STUDIUJESZ?

Gość wredna i wsciekla
a jeszcze Was wypieprza za prace na L4 ... -wspomnisz moje slowa