Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MALINKA8312

ILE WAŻYŁY WASZE MALUSZKI W 28-29 TC?

Polecane posty

Gość MALINKA8312

Jak w temacie:)

Gość zuzkamamka
synek ważył 1500 gram

mój mały w 28tyg ważył 900 g w 32 tyg 1658 następna wizyta za tydz ciekawe ile już przybrał, martwisz się że Twoje za mało waży?

Gość MALINKA8312
Wczoraj wg usg wyszło że mój maluszek waży 1700 gram a jestem w 28t5d i lekarz mówi że to bardzo dużo bo tak norma to 1300-1400g. Mimo że glukoza na czczo wyszła mi 82 to i tak dostałam skierowanie na glukoze z obciążeniem 75mg a Ty moze też miałaś te badanie robione?

Gość tratata1225
31tydz 1200 a w 39ur 3290

jeszcze lekarz uraczył mnie opowieścia, że miesiąc temu przeprowadzał cesarkę i wyciągnął 4600 bobasa

glukoza wyszła ok lekarz powiedział że mój maluszek będzie mniejszy bo my z mężem jesteśmy drobni pierwszy synek się urodził 3kg

Gość smerfetkaaaaaa
mój w 32 tc 2050g , 36tc 2900 ... mam cukrzycę przy obciążeniu 75 wyszło mi 144 , biore insuline

Gość MALINKA8312
a czy później ta cukrzyca ciążowa zanika i wszystko wraca do normy, bardzo się boję:( ale skoro na czczo z krwi wyszło mi 82 to chyba powinno być wszystko dobrze

Gość MALINKA8312
smerfetko i przez tą cukrzycę masz wskazanie do cc?

ja pierwsza glukoze mialam zla bo wyzsza ale kolajna norma a synek w 28 tc mial 1509 i urodzil sie 4200

Gość smerfetkaaaaa
cukrzyca w wiekszości przypadków zanika ale niestety są kobiety którym to cholerstwo zostaje...Tak czy siak do końca życia będę musiała się pilnować raz w roku robić ten test na obciążenie no i uważać na wage. Co do samego badania ja na czczo miałam wynik idealny , po 2 godzinach 144 i klops. Biore insuline 2x dziennie i jestem na diecie 1500kc. Cukrzyca nie jest wskazaniem do cesarki , jednak "Dzięki" niej dzieci są większe 4-5kg a to już jest wskazanie do CC.