Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z bólem zęba...*

stomatolog ANGLIA pomocy !

Polecane posty

Gość z bólem zęba...*

mam pytanie jak wygląda w UK stomatologiczne leczenie. Od 2 dni boli mnie ząb i muszę się wybrać do dentysty pytanie czy oni wyrywają czy leczą a jak leczą kanałowo to jaki jest koszt? Czy angole to dobrzy dentyści ?

Gość niemam nicka i uj
super dobrzy..maja inna metode leczenia ale nie boli:-)

o ile zab nadaje sie do leczenia to oczywiscie, ze lecza! ja bylam u dentysty kilka razy i powiem ci, ze w polsce zawsze sie balam bo zawsze byl ten bol mimo zneczulenia a tutaj przestalam sie bac bo tak znieczula ze nawet dotyku nie czuc. aha, leczylam z nhs a nie prywatnie i jeszcze taka uwaga, bo tutaj te darmowe ploby czy tam te tanie plomby sa srebrne ale jest cos takiego, ze jak masz wszystkie biale to oni ci musza zalozyc biala. tak mi dentysta powiedzial bo najpierw mi chcial zakladac ta srebrna, ale ja powiedzialam, ze zaplace bo chce biala. wiec gdzies to sprawdzil czy cos i powiedzial, ze przysluguje m biala za darmo. a mowie ze za darmo bo bedac w ciazy albo rok po porodzie masz leczenie za darmo. tak to nie chce przeklamac jakie sa ceny... na pewno wyzsze niz w polsce u prywatnego dentysty.

Gość z bólem zęba...*
to co piszecie to nie wygląda kolorowo, amalgamatowa plomba - o jezu myślałam ze to w polsce tylko takie cuda są . Niestety mój ząb mnie boli więc nie bedzie do uratowania tylko kanałowe leczenie mu pomoże ale widze ze z tym doświadczenia póki co nikt nie miał :( wyrywać to mi go szkoda, a do polski dopiero za 2 m-ce lece:(

Gość niemam nicka i uj
idz go dentysty..serio nie boli leczenie nawet kanalowe!!!!!!!

Gość z bólem zęba.....*
jedyne co się boje to kosztów leczenia no i czy trafie do jakiegoś normalnego dentysty a nie ciapucha

mozesz miec plombe jaka chcesz, zalezy ile zaplacisz, ta biala jest drozsza po prostu i tyle. zdaje sie, ze kiedys sobie sprawdzalam i za biala plombe wyszlo mi 60 funtow (?), za srebrna zdaje sie ze 20 (?). ale to w nhs, czyli oni tam maja jakies dodatki czy cos, ze placisz za wizyte a za plombe juz nie, no wlasnie, za biala niestety musisz. pierwsze co zrob to znajdz dentyste refundowanego z nhs i sie do niego zapisz!!! oczywiscie nie kazdy cie przyjmie, zalezy czy maja wolne miejsca. wiec juz rob rozeznanie, bo nie mozesz sobie po prostu wejsc i zadac zeby cie przyjeli.