Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrząśnieta do głębi

Czy ktoś oglądal dokument "Opętani przez złe moce"?

Polecane posty

Gość wstrząśnieta do głębi

o malutkich Nigeryjczykach skazanych na śmierć przez swoich rodziców i krewnych?

to chyba wczoraj wieczorem szło na tvp2 bo zapowiedz widziałam, ale zasnełam bo za póżno to jak dla mnie nadawali a co może bedzie powtórka?

Gość wstrząsnieta do glębi
tak wczoraj lecialo. Nie wiem kiedy bedzie jakaś powtórka ale ja po obejrzeniu nie mogę dość do siebie. Jak w 21 wieku można coś takie robić? Swoim wlasnym dzieciom? I zero reakcji społeczeństwa, potępienia, walki z tym! Powinni tam wyslac ludzi misjonarzy, policję, wojsko, psychologów, pozamykać wszystkich szaleńców i wtłoczyć w umysly ciemnoty że to co robią jest haniebne i niedopuszczalne! Ostatnia scena filmu kiedy 5 latka zostawiona przez swoją matkę nie ma zadnych szans na walkę na obronę i z wielkiej bezsilnosci tupie nóżkami w ziemię mnie dobila. Mam 4 letnią córkę i nie pojmuje, nie rozumiem, nie wiem jak można na to przyzwalać!

U nas tez pełno takich wariatów a niby cywilizacja W jakim to było kraju? Widziałam że chodzi o murzynów to może jakieś plemię Dlaczego to pobili

też to oglądałam i również jestem tym wzburzona, jak tak można...i jak dobrze powiedział "biały" i z was są chrześcijanie? ale dobrze,że powsadzali tych wariatów w końcu do więzienia. A jaki horror przeżyły te dzieci, nie da się opisac, co one muszą czuc...

Gość Ja też oglądałam
i byłam wstrząśniąta

To Nigeryjczycy i to proceder na duża skalę bo w ośdorku jest okolo 150 dzieci i codziennie przybywa, a ile dzieci jest zbaijanych w wioskach, topionych, chowa się gdzieś tego nikt nie wie. Dzieci są oskarzane o czary- male 2-5 letnie dzieci. Wbijają im gwoździe w główki, grzebią żywcem, leją kwasem, podpalają. Wszystkie są poranione! Wszystkim grozi śmierć gdyby wrócily do domu a to wsyztsko dlatego ze jakiś pier. kaznodzieja stwierdzil na mszy ze dzieciatko jest czarownicą albo czarodziejem! A wiecie jakie są objawy opętania wedlug poradników? np kiedy 2 latek budzi się w nocy i placze, albo często choruje! Powinni tych wariatów wystrzelac bo mają nie równo pod sufitem!

Ryczec mi sie chce jak sobie pomyśle o tych maluszkach. Glodne pobite maleństwa, po takich torturach i praniu mózgu od osób ktore powinny dawac tylko milość. A gdzie jakiś rząd? gdzie wladze? Gdzie wszystkie organizacje broniące praw czlowieka?

Boże niewyobrażam sobie... Dobrze że nie ogladalam za słabe mam nerwy odkąd ma sama dziecko zrobiłam się wrażliwa na tym punkcie Maja zamiar coś z tym zrobic ?

Gość Ja też oglądałam
utkwiła mi w głowie dziewczynka co ją uratował ten co prowadził reportaż.Coś strasznego jaka ona była przerażona.A ta cała baba co sie wypowiadała to z chęcią bym ją udusiła za to że posądza dzieci o takie rzeczy.Niewiem jak ona sie nazywała ta murzynka

Ja ogladalam a potem ryczałam. Nic nie mówili czy coś zamierzają z tym zrobić. Na razie aresztowali jednego idiotę a tych wariatów jest cale mrowie i są bezkarni. Ciemny lud wszystko kupuje i im ślepo wierzy a oni się powolują na biblię. Koszmar!

Gość Ja też oglądałam
byli u gubernatora i podobno zabronił...ale wiadomo do tv wszystko sie powie żeby ludzie myśleli że jest cacy

helen jakaś tam? ta co te filimy dla psycholi nakręcila? Ją powinni cipą na zerdzi nasadzić! Co za glupie puste tluste babsko!

Gość Ja też oglądałam
wiesz chyba tak!!I jaka to ona zbulwersowana!Nóż się w kieszeni otwiera

Jak teraz patrzę na mojego syna jak się bawi i pomyśle o tych dzieciach co tyle wycierpiały to mogłabym być latem dla tych ludzi Kara byłaby bardzo długa i bolesna

Też oglądałam. Zrobiliśmy sobie z mężem kolację i akurat to włączyliśmy. Kolacja była gorąca więc zaczęliśmy oglądać, ale odechciało nam się jeść....normalnie szok. To samo powiedzielismy - jak w 21 wieku moze cos tak strasznego mieć miejsce... ja miałam łzy w oczach jak to oglądałam, a mój mąż powiedział, że on ma mocne nerwy ale takie cos to normalnie jest nie do pomyślenia. Też mi utkwił wzrok tej małej Mery co ją ten biały uratował, te oczy duuuuże i smutne :( A te dzieci oblane kwasem, a ta maleńka na rękach co była..... Tragedia. I pomyśleć, że podobno Bóg istniej.....

Ja tez widziałam wczoraj ten dokument. Jestem w szoku,to co oni z tymi dziecmi wyprawiają, to się w głowie nie mieści. O swoje problemy, śmierć w rodzinie, za to wszystko winią dzieci. Przykuwają łańcuchami,przypalają,najbardziej wstrząsneło mną jak usłyszałam, że chowają żywcem. A ten chłopczyk z połamaną ręką, biedactwo,aż mu kośc przebiła ciało i sterczała, a reporter mówił ze jak go zobaczyli to minęło (chyba)4 miesiące od tego złamania. Ile te dzieci musza sie nacierpieć.Żal.....

Tez oglądałam zal porostu,ze taki cuda sie dzieja/ Wygram w totka to założę taki ośrodek dla tych biednych dzieci. dla mnie to nie do pomyślenia ,tortury własnym dzieciom,wzrok tych dzieci :( ehhh.

Mnie też ta Mery rozczuliła. Takie biedne slonko tylko do pokochania i nic wiecej. Dzieciatko wystraszone. I ta druga. Miala mamusie przez 5 lat i nagle mama ją zostawia, bez powodu bo jakiś fiut wymyślil ze jest czarownicą. Zostawia i sobie idzie, zabiera siostre a jej nie! To chore!

Gość gośka co ma ktośka
ja tez ogladałam,nie ma słow na to okrucienstwo... ale kiedys widzialam cos co mnie bardziej poruszyło niz te biedne nigeryjskie dzieci :( To był film o chinskich sierocincach - tytuł Dying rooms,jest dostepny na youtube.....to jest dopiero dramat.....nie polecam tym co maja slabe nerwy:(

tez to widziałam. koszmar co się dzieje na swiecie. A z drugiej strony to ile mamy szczęscia ze mieszkamy w takiej zakichanej PL ile nasze dzieci mają szczęścia. Bo jedyny problem mojej corki to to że skonczyla się plastelina i trzeba kupić nową zeby móc lepić! Nikt jej nie boje, nikt się nad nią nie znęca, non stop jest przytulana i calowana, ma ciepło, jedzenie, zabawki i ubranka, zainteresowanie ze strony rodziców i dużo milości. Ma szczęście! A jeszcze jedna ciekawa sprawa mi się nasunela. Zauwazylyście ze tamte dzieci nie pląkały? To byl taki niemy bunt, albo przyzwolenie ale nie było krzyku, placxzu. Nasze dzieci sporo placzą, a tamte jakoś nie. Są takie ciche.

Gość alez wspolczujace jestescie...
szkoda tylko, ze w Polsce Murzynow sie od bambusow wyzywa, ze nie jeden zostal pobity ze wzgledu na ciemny kolor skory. A Polki majace dzieci z czarnoskorymi sa wyzywane od szmat a ich dzieci od bachorow :O Latwiej wspolczuc na odleglosc niz na wlasnym podworku cos zmienic? :classic_cool:

Gość karoIin_ka81
ale co zmienic tępo to wyzej? czy my wbijamy komus gwozdzie w głowe? czy u nas oblewa sie dzieci nafta i podpala bo ktos sobie ubzdurał ze dziecko jest opętane??? nie wiesz kretynie o czym piszą dziewczyny to zamilcz i sie nie kompromituj! a po tym filmie mam ochote wiekszosc murzynow zwyzywac gorzej niz "ty szmato".....a reszte wybic bez odrobiny litosci bo to dzicz jakich malo...

Widziałam too... ryczałam jak dziecko:( te przerażone oczęta, urazy, samotność, zryta psychika do końca życia u takiego dzieciaka. Aż trudno uwierzyć, że gdzieś jeszcze ludzie żyją taką ciemnotą. Oby więcej takich dokumentów, takich ludzi, którzy chcą pomagać.

Gość Monika_28*
Oglądałam i płakałam :( mam 5 letniego syna. Masakra :( :( :( A tych 8 dzieci zamkniętych,bo niby opętanych ??? Ksiądz mówi,że dziewczynka którą wskazał "usługuje" mu w sypialni!! :( do tego nie jest opętana ? Przyznam,że do końca nie oglądałam,bo nie wytrzymałam :(