Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy chcę

kurczę, pomóżcie mi wyliczyć czy to dni płodne

Polecane posty

Gość nie wiem czy chcę

Zacznę od tego, że ostatni okres dostałam 20 grudnia i jako, że mój mąż jest zagranicą i przyjechał na święta to się kochaliśmy przez cały czas jak był, tzn. do 2 stycznia i to bez zabezpieczenia. Długość cyklu to 30-33 dni. Ja nie pomyślałam, że to już mogą być dni płodne bo dopiero co miałam okres... A te dni jakoś tak szybko zleciały i dopiero teraz tak patrzę, że to chyba mogły być już dni płodne. Niech któraś mi powie, że nie mam racji... Nie wiem czy chcę już mieć dziecko. Tzn. mam już swoje lata i może to najwyższy czas ale ja ciągle nie czuję się gotowa, chociaż jakby się trafiło to pewnie bym się ucieszyła... Hm, już sama nie wiem.

mogly lub nie,to zalezy jaki cykl teraz bedzie bo moze byc np 28 albo i dluzszy niz do tej pory ale jak na cykl 30 czy 33 raczej nie bo faza lutealna ma przewaznie 9 16 dni a najczesciej 12,13,14

Moja lutealna miała 8 do 12 dni, więc jeżeli nie mierzysz temperatury ciężko stwierdzić :)

Gość A WIEC WYLICZE CI
a więc jeżeli okres miałaś 20 grudnia 2010 to przy cyklu 30 dniowym - dni płodne wystapić moga miedzy 31 grudnia a 7 stycznia ( owulacja 4 stycznia) przy cyklu 31 dniowym - 01.01.2011 do 08.01.2011 owulacja 5 stycznia 2011 przy cyklu 32 dniowym 02-01-2011 do 09-01-2011 owulacja 6 stycznia 2011 przy cyklu 33 dniowym 03-01-2011 do 10-01-2011 owulacja 7 stycznia 2011 REASUMUJĄC JEŻELI TEN CYKL PRZYPADAŁBY NA 30 DNIOWY A KOCHAŁAŚ SIĘ 1 LUB 2 STTYCZNIA , OWULACJA BYŁABY 4 STYCZNIA TO JEST SPORA SZANSA NA CIĄŻE

Gość A WIEC WYLICZE CI
JA RÓWNIEŻ MAM CYKLE 30-33 DNIOWE kochając się z mężem 2 dni przed wyliczoną owulacją zaszłam w ciąże ;-) oczywiscie córeczka

Gość nie wiem czy chcę
Czyli w sumie wszystko w rękach Boga :) i wszystko zależy jak długi będzie ten cykl bo jeśli 30-dniowy to może być ciąża a jeśli 33-dniowy to nie. Kurde a do okresu tak daleko i będę musiała żyć w niepewności. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ostatni dzień kiedy się kochaliśmy to 2 stycznia, dzisiaj raczej owulacji nie mam bo nie widzę żadnego śluzu więc pewnie ten cykl będzie dłuższy niż 30 dni więc raczej ciąży nie będzie.