Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona, a co

NHS w Anglii

Polecane posty

aha jeszcze jedno lepiej jesc i do GP i poprosic o test z moczu na potwierdzenie. Zeby bylo w papierach 'na wszelki wypadek' np do spraw sadowych, czy do pracy jak bedziecie chcialy papier przed pierwszym usg, zeby cos bylo w systemie zanim przyjdzie list ze szpitala zo opisem usg

przez cale dziewiec miesiecy recepcjonistka nie zapytala mnie o nazwisko, mowilam jedynie, na ktora godzine mam wizyte i jeszcze raz powtarzam,ze nic w kompie nie zaznaczala tez mi sie to wydawalo podejrzane, bo jak szlam do gp to za kazdym razem mnie o nie pytali

Zdesperowana, jestem z Londynu, rodzilam w Queen Charlotte's and Chelsea Hospital, tez cieszacy sie znakomita opinia, ale podobno takie obsuwy czasowe maja tam czesto. generalnie bylam zadowolona. "sick of it all", fajnie mi sie kojarzy twoj nick:). swietna kapela:). szybkiego porodu zycze. Kasza, ale GP nie naskoczy na ciebie ze po co potwierdzenie, ze po co przychodzisz jesli nie jestes pewna ciazy?

ja mieszkam pod cardiff. sam cardiff ma kilka duzych szpitali i wiele lasek w ciazy probuje sie zapisac do prowadzenia ciazy przez nasz szpital mimo, ze jest pol godziny dojazdu z miasta, bo ma taka dobra renome a przede wszystkim wydzial polozniczy. i racja - mimo niedogodnosci w czasie ciazy sama opieke bardzo milo wspominam a tym bardziej czas po porodzie. po 2 latach spotkalam swoja polozna na korytarzu w szpitalu i mimo tego ze ma naraz dziesiatki pacjentek to i tak mnie poznala i pogadala. ich serdecznosci nigdy nie bede miala dosc.

Gość kijevna
Sick of it all - tez mam koniec ciąży za dwa tygodnie:) mniej więcej;) ja mieszkam pod Edynburgiem - dwa szpitale, które mam w zasięgu maja bdb opinię - bedę rodzić w tym niby gorszym, bo mam blisko, a już raz tam rodziłam i byłam zadowolona

Gość wkurzona, a co
Kasza, dzieki, ze mowisz jak to wyglada w recepcji, jaki maja system, ze najpierw czerwony kolor, niebieski, zielony itd, no dobrze ze maja na to system, to sie raczej w tym nie gubia. Zeby u nas byl taki system! Ale mniejsza z tym, ja bardzo dawno nie bylam u Gp, naprawde jak nie musze, to nie chodze, w kazdym razie, kiedys nie przypominam sobie, zeby byl jakis touch-in screen. ja tego nawet nie zauwazylam i nie przycisnelam, dopiero poszlam do recepcji i sie zameldowalam, ze juz jestem. ale teraz juz bede naciskac, bo skoro to ma przyspieszyc caly proces...ale nawet ze nie przycisnelam to i tak mnie wkoncu lekarz do siebie wezwal - ale po poltorej godzinie.....

oo Cardifff, ja bylam na razie tylko w Newport :) super sa ten mosty laczacy Anglie z Walia kijevna, kiedy masz termin, bo ja 25 stycznia i jestem w niezlym strachu poniewaz to moje pierwsze i nie wiem na razie z czym "to"sie je:D z drugiej strony mam juz dosc chodzenia z tym brzuchem chce miec go z powrotem na wlasnosc😭

Gość kijevna
Sick of it all - termin mam na 4 lutego, ale będę miała cesarkę, więc to wyjdzie wcześniej... w piątek może się już dowiem kiedy:) Na stres dużo pomóc się tu nie da chyba, ale sama zobaczysz - powinno być dobrze:)

Nie stresujcie sie:). wszystko przyjdzie z czasem. do pierwszego ma sie jeszcze niewyczerpane poklady cierpliwosci (z czasem jest jej coraz mniej;)) i sily. powodzenia! znacie plec?