Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejdissss 25

czy ja mam raka czy tylko stan zapalny, pomóżcie mi! mi wynik his-pat

Polecane posty

Gość lejdissss 25

Z powodu krwawienia miałam zrobiona kolonoskopie. Podejrzewano wrzód odbytnicy. pobrano wycinki. Nie napisali nic w wyniku poza tym że są obfite jednojadrzaste nacieki. Potem było napisane symbole (A, B) (w wyniku histopatologicznym) lekarz ogólny stwierdził że to tylko stan zapalny. Tyle że ja znalazłam link w necie apropo tych symboli. http://pl.wikipedia.org/wiki/Rak_odbytnicy Czy lekarz ogólny mógł mnie wprowadzić w błąd? Pomożcie!!!!!!!

Gość midaska laska
ale tam masz napisane Klasyfikacja makroskopowa zaawansowanego raka jelita grubego i potem te symbole A i B. U ciebie stwierdzono nacieki a nie raka

Gość lejdissss 25
WŁAŚNIE TE SYMBOLE MNIE NIEPOKOJĄ. TO PO CO PISALI JE W WYNIKU??? CO OZNACZA TO a b W MOIM PRZYPADKU?

Gość lejdissss 25
DOKŁADNIE TAK NAPISALI : W BLASZCE WŁASCIWEJ OBFITE JEDNOJADRZASTE NACIEKI ( A B )

Gość midaska laska
Jeśli ci się chce to napisz co dokładnie w wyniku jest napisane. Mama moja jest pielęgniarką w szpitalu, więc może będę umiała ci pomóc

Gość lejdissss 25
*Fragmenty błony śluzowej jelita grubego o zachowanej architektonice gruczołów. W blaszce właściwej umiarkowanie obfite jednojadrzaste nacieki. ( A, B ) *

Gość midaska laska
Najprawdopodobniej masz zapalenie jelit. Zależy też jakie jest to zapalenie. Po prostu jedne leczy się łatwiej a inne trudniej. Ale to nie jest rak na 100000 % więc się nie denerwuj. Jakie leki dostałaś? Czopki?

Gość midaska laska
jestes?