Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozkrzesła

MĄŻ CHCE SIĘ MNIE POZBYĆ

Polecane posty

Gość Rozkrzesła

Witam pomóżcie mi co mam zrobić mam 37 lat i mąż chce się mnie pozbyć w domu. Przy znajomych cały czas mówi jak się dziwnie zachowuje. Swoich rodziców już przekonał. Już 2 razy wzywał na mnie pogotowie że niby się zachowuje. Po ciuchu jak nikt nie słyszy mówi że mnie zniszczy mamy 3 dzieci co ja mam zrobić....

Gość roxi1520
Rozstac sie z nim,puki jeszcze mozesz. Zabierz jak najszybciej dzieci ze soba,i sie rozstan,bo on cie zniczszy,I fizycznie i psychicznie,i nawet sie nie zastanawiaj.

Gość Rozkrzesła
Nie raz już tak chciałam zrobić. Moja mama była faktycznie chora psychicznie. Trzymałam to w tajemnicy właśnie dlatego że jak sie nam przetstanie układać to tak sie stanie. Ale jak się wydało on to zaczyna wykorzystywać. Zaczne od początku. Mamy 3 dzieci 18 letnia córka 9 letni syn i 3 letnia córka. Od początku mnie traktował jak śmiecia. Jestem z biedniejszej rodziny. Jego ojciec jest osobą zamożną a moja rodzina mniej. Siostra wyjechała zagranice a matka ma tylko mały pokój (jednoosobowe mieszkanie). Co ja mam zrobić. Dom jest na kredyt a on mnie oskarża o takie rzeczy. Na święta i sylwestra wezwał pogotowie i całe święta i sylwestra spędziłam w szpitalu psychiatrycznym. (wcześniej zakmnoł mnie 2 razy) on ma tam znajomości. Mama mnie zawsze odbiera. ja nie wiem co ja mam zrobić... cały czas powtaza że mnie zniszczy. Ostatnio zaczoł przepraszać i powiedział że zabierze mnie w piekne miejsce ja ucieszona a on pod agencje towarzyską poszedł płacić. płakałam przez trzy godziny co ja mam teraz zrobić!!

Gość Eleeene
a co pogotowie ? co lekarze zrobili w przypadku zgloszenia? Radzilabym pojsc do psychiatry po zaswiadczenie, bo przyda Ci sie, ze jestes w pelni wladz umyslowych .Bedzie to potrzebne w tej sytuacji w sadzie przy sprawie rozwodowej , przyznaniu opieki nad dziecmi, dochodzeniem podzialu majatku. Kurde wierzyc sie nie chce jaka moze byc perfidlia wspolmalzonka . Ma kochanke? Bo moze cos knuja ?

Gość Rozkrzesła
Lekaż za każdym razem stwierdził że choroby brak i żebym wracała do dzieci. Dzieci są przeciwko mnie, wszystkie się mnie boją. Matka patrzy na mnie jak na potwora. Mam zaświadczenie. Byłam na policji juz z 5 razy ale oni powiedzieli ze ich to nie obchodzi. MIeszkamy w malym miasteczku za wiekszym miastem tu wszyscy sie znają. On ma prace ja nie mam nic bo ostatnio zajmowałam się dzieckiem zrezygnowała z pracy. Kilka miesięcy przestał ze mną spać śpi z synem na podłodze wydawało mi się to podejrzane ale ni ewiem pomocy!

Gość Eleeene
wiesz to jest jak z horroru.Czasem ogladam filmy i tam dzieja sie takie rzeczy ale w rzeczywistosci? Nigdy nie przestane sie dziwic. Coz w takim razie majac zaswiadczenia w reku , nie pozostaje jak zlozyc sprawe rozwodowa. Zalozyc sprawe z powodztwa cywilnego za znecanie i probe ubezwlasnowolnienia. Przy sprawie rozwodowej zaloz sprawe o alimenty rowniez na siebie . Gdybys miala srodki warto wziac adwokata , bo zostaniesz kompletnie z niczym majac go za przeciwnika.

Gość Rozkrzesła
Bardzo prosze pomóżcie mi podpowiedzcie bo ja nie wime jak ja mam walczyc o dzieci skoro przecierz nawet pieniedzy na adwokata nie mam. Gdzie ja je zabiore? on ma pieniądze znajomości co ja mam zrobić?

Gość Eleeene
powiedz powaznie piszesz czy zartujesz sobie z nas . Bo nie miesci mi sie to w glowie.

Gość zostaw swój adres e
jutro dam Ci odpowiedź,pracuje z prawnikami;)

Gość Rozkrzesła
Nie nie żartuje sama nie moge uwierzyć że 20 lat temu poznałam go jako fajnego faceta a on tak mi sie teraz odwdzięcza. Byłam bardzo dobrą żoną co niedziela ciasto wyjazdy na rowery a tu nagl e coś takiego. Kilka lat temu zdradził mnie z moją przyjaciółką, lecz mu wybaczyłam [choc on i tak sie nie czul winny] postanowilam ratowac rodzine. Mieszkalismy w domu naprzeciwko jego ojca byl to normalnmy dom ktory mial troche lat. Jego ojciec byl u nas gosciem codziennie [a jak nie codziennie to co drugi dzien] zawsze obiad i patrzenie na ręće. właśnie dlatego namówiłam męża na nowy dom. Wybudowaliśmy dom na innej wsi, ale ojciec i tak był u nas co drugi dzień. Mąż w budowie domu bardzo mało się udzielal a ja z brzuchem wszystko załatwiałam Po wybudowaniu domu wszystko sie porypało. Zaczeło sie od tego ze zaczoł się mnie czepiać, że ide spać późno że wyrzuciła słoik a na dole było troche kawy. Później były groźby przestał zemną spać i cały czas okazywał mi że mnie nie chce. Po jakimś czasie wielku kłótniach wezwał pierwsze pogotowie. i tak to jest pogotowie było juz 4 razy 2 razy mnie wzielo raz uciekłam dzieci maja mnie za wariatke i musze spac u znajomej. Do domu nawet kluczy nie mam ani grosza nie mam. Od rodziny troche porzyczyłam cały czas mam w głowie jedno... dzieci. Mam różne myśli nawet czasami samobójcze nie mam już siły...

Gość Eleeene
nie mozesz doposcic do takich mysli.Po prostu mysli samobojcze musza pojsc w diably. Jesli powiesz to na sprawie , sad uzna , ze jestes niestabilna emocjonalnie. Trudno trzeba zacisnac zeby, jesli chcesz walczyc z nim. Wiem , ze mozna pisac o zwolnienie z kosztow sadowych , jesli nie pracujesz. Mozna dostac tez adwokata z urzedu , ale takich informacji moze udzieli Ci kobieta, ktora pracuje w kancelarii prawniczej.Zostaw mail , bo ludzi zyczliwych jest duzo. Ja osobiscie poszlabym do kuratora sadowego, do pedagoga szkolnego i do prokuratora.Wszedzie gdzie mozliwe porozmawialabym jak sprawa wyglada.Ludzie podpowiadaja jak najlepiej wybrnac z sytuacji.

Gość Rozkrzesła
Bardzo mi głupio ze tutaj tak o prywatnych sprawach. Musze tak zrobić wiem. Ale jeżeli on, jego ojciec, jego matka, moje dzieci powiedzą że ja jestm chora, że tak sie zachowuje. On ma tyle pieniędzy że każdego może przekupić. Nawet moja matka się odemnie odwróciła a znajoma nie chce zeznawać. Na adwokata mnie nie stać, nie mam żadnego lokum, nie mam mieszkania wszystko zostawiałam tam. Nic nie mam odłożone mimo że odkładałam. Nasze małżeństwo zaczeło się szybko wpadliśmy z dzieckiem i szybko się skończy nie widze szans na moją przyszłość. Utrzymać 3 dzieci to nie jest takie łatwe...... ...........

Nagraj go jak ci grozi, zbieraj coraz wiekszych dowodow, a potem oskarz go o przesladowanie w rodzinie, musisz miec dowody pewne, nie kloc sie udaj glupia ta bronia co cie on che zniszczyc zniszcz jego,NAWET SPROWOKUJ GO BY CIE UDERZYL; JAK SIE NAPIJE ZADZWON PO POLICJE; MOZESZ GO WYKONCZYC NIE ON CIEBIE powiedz mi do kogo jest podobne wasze pierwsze dziecko ?

Gość Rozkrzesła
Wszystkie dzieci są podobne do niego... tylko 9letni synuś jest podobny do mnie zawsze mnie pociesza. córcia jeszcze zamała. Jak mam nagrać jak on nie raz się ze mną bił. A grozi mi tak że nagrać się tego nieda poprostu nie da się. On by mnie chyba zabił kiedy bym nawet wygrała sprawe.

Gość Eleeene
no je sobie sprawe.Ale dostaniesz alimenty na dzieci i koniecznie zadaj na siebie. Nie musi Ci byc glupio.Widocznie taki problem los Ci zafundowal.Ale musi byc wyjscie z sytuacji. Z domu nie ma prawa Cie wyrzucic.Jestes tam zameldowana, napewno na was dwoje jest akt notarialny. Zadzwon na policje jak nie chve Cie wpuscic.

Gość Rozkrzesła
Policja mnie juz nie raz do domu odstawiała, ale on odrazu mnie z niego wyganiał. Boje sie go boje się o przyszłość. Polcija uważa mnie za tak samo jak on!

Gość pierdolenie z filmu
:P uja prawda ta twoja historia:D:D:D:D:D

Gość Rozkrzesła
tak pierdolenie z filmu, chciaałabym żeby tak było

Gość Eleeene
a bylas u prokuratora.Zloz tam doniesienie , ze jestes tak traktowana .Prokurator z urzedu rozpocznie sprawe. Nie moze byc tak, by nie bylo prawa na takiego drania.

ZOSTAW TE ZYCIE, wyjedz daleko naprzyklad, do pracy, nie daj im sladu zycia o sobie, niech mysla ze nie zyjesz, z czasem beda cie szukac jak szukaja ludzi na itaka, inaczej cie wykonczy , ja bym tak zrobila, wyszla z domu do sklepu i juz nie wrocila, ale miej gdzie wyjechac ,poznaj kogo nap, na czacie, wyjdz szczesci na przeciw, twoje zycie masz duzo drog do wyjscia 4 STRONY SWIATA MASZ; nie mart sie jestes mloda, dasz sobei rade, bez tej rodziny

Gość Rozkrzesła
Kończę ten temat. Chciałem się dowiedzieć co wy o tym myślicie. Ta historia którą opowiedziałem była prawdą. Moja ciocia miała takie problemy mieszkała u nas przez kilka miesięcy. Wyskoczyła z okna 11 marca 2008r. w Kielcach. Mąż ją z domu wygonił i zagroził że jak się nie odczepi to ją zaknie na całe życie w szpitalu psychiatrycznym. Bała się go i wyskoczyła. Niżej wklejam artykuł lokalnej gazety abyście mi uwierzyli. Artykuł jest z dnia 12 marca 2008. Chcem uświadomić że każdego może to spotkać i że w życiu trzeba być przede wszystkim niezależnym... http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080312/POWIAT0104/263645358

jesli najstrsze dziecko podobne jest do meza to znaczy ze on pierwszy odejdzie ze swiata, ale pod warunkiem ze nie bylo poronien ani przerywania ciazy, pierwsze poczete dziecko, czyli przeczekaj ziemia go weznie do siebie, tylko nikt nie wie kiedy to bedzie, moze miec on 80 lat , a szkoda sobie zycia marnowac przy draniu, przekresl te zycie,

Gość skad teraz piszesz
gdzie masz kompa?

Gość skad teraz piszesz
dziecko jak podobne do ojca to ojciec pierwszy umrze?

Gość strasznee
:( współczuje, czytalam artykul, masakra

Gość Eleeene
szkoda , ze nie znalazla w sobie tyle sily , by walczyc i wygrac ta nierowna walke . Przykro mi. Pozdrawiam.

Gość Rozkrzesła
Wiem, do dzisiaj się nie pogodziliśmy z tą sprawą. Codziennie o niej myślimy, Była taką fajną młodą piękną dziewczyną. Wysoka szczupła brunetka Długie włosy i tak ją sponiewierać. przykro mi

Gość jedno mnie zastanawia
dlaczego dzieci mama i cala reszta sa przeciwko tobie,czy cos zrobilas o czym nam tu nie chcesz napisac,nie wiem czy az tak mozna kogos nienawidziec za nic ...niewiem dziwne to ale bardzo ci wspolczuje...

Gość Rozkrzesana
Ona nie żyje, więc co co chcesz wiedzieć? Ogólnie co chcecie wiedzieć odpowiem na pytania. Pamiętajcie nie pozówlcie sobie tego zrobić.