Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniczka2011

czy kwasy owocowe w cizy szkodza dziecu?

Polecane posty

Gość Moniczka2011

Jestem w 9 tygodniu ciazy. Bylam dzisiaj u kosmetyczki (bo dostalam w prezencie kupon na ta wizyte). Powiedzialam na wstepie kosmetyczce ze jestem w ciazy. Ona zrobila mi zabieg uzywajac ampulke jakiegos kwasu, trzymajac go na twarzy ok 3 minut. Pytalam ja czy mozna, ona twierdzila, ze tak, ze to na bazie owocow i nie przenikaja glebiej. Zaufalam jej a teraz zaczelam czytac o uzywaniu kwasow w ciazy i jestem zalamana. Czy ten zabieg mogl zaszkodzic mojemu malenstwu? Bo jezeli chodzi tylko o to ze moga mi sie zrobic przebarwienia to mam to gdzies, martwie sie tylko o dzidziusia i zestresowalam sie okropnie. Prosze powiedzcie co myslicie. Bardzo sie boje o mojego dzidziusia.

przeciez wszedzie pisze ze same kwasy AHA jako takie nie szkodza,moga ci jedynie podraznic twarz albo spowodowac uczulenie i tyle:O szkodliwe dla płodu jest nadmierne stezenie retinolu....czyli wszelki nadmiar kosmetykow i zabiegow kosmetycznych z uzyciem vit A.....

Gość Moniczka2011
wlasnie nie znalazlam dokladnego opisu DLACZEGO nie powinno sie kwasow stosowac w ciazy. Spanikowalam. Nigdy bym sobie nie wybaczyla gdybym zaszkodzila malenstwu.

uspokój sie i nie rob histerii...musiałabys sie przez pol dnia w wannie z tymi kwasami wymoczyc zeby cos wchłoneło sie do krwioobiegu i w jakis sposób zaszkodzilo dziecku....

Gość Moniczka2011
dzieki malgosia! to moja pierwsza ciaza i popadam w histerie co jakis czas jak tylko przeczytam o jakis kolejnych zakazachw ciazy.

Gość mlodamama234
ja tez sie zastanawiam nad tymi kwasami, sa rozne opinie. bardzo mi sie cera popsula a slyszalam ze te kwasy sa dobre.

Gość elino456
to chyba jakies zabobony ze wszystko szkodzi, niektorzy odadzaja malowac wlosy, a nawet paznokcie!!

Gość grrrrr.
a niektore to by sie najchetniej zamknely na 9 iesiecy w sterylnym pomieszczeniu i zywily tylko woda destylowana, suchym clebem i suplementami dla ciezarnych :D...

Gość niebieska ptaszyna
racja, niektore ciezarowki przesadzaja z ta ostroznoscia i troska. Ciaza to nie choroba!! Ja chodzilam do fryzjera, kosmetyczki, uprawialam sport i mam zdrowe dziecko. Nie wyobrazam sie jak mozna sie zaniedbac z powodu ciazy!