Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania.....kkk

czy wasze pociechy mialy alergie na marchew??

Polecane posty

Gość hania.....kkk

Moja mala ulala mleko z marchewka i ziemniaczkiem.Nie wiem czy to zwykle ulanie czy moze objaw alergii?Moze macie jakies doswiadczenie w tej sprawie

dawalas jej to pierwszy raz? dawałas jej to razem? moze to zwyczajne ulanie i nic wiecej,zdarza sie:)raczej nie podejrzewałabym alergii.

raczej marchew nie alergizuje, ziemniak też....może to reakcja na zbyt duży posiłek, a te mleko to kiedy dałąś od razu po jedzeniu czy jak? może faktycznie miała juz fuul

Gość hania.....kkk
dawalam jej caly tydzien jablko.bylo ok.no i wczoraj dalam z 2 lyzeczki marchewki z ziemniakami z hipp.ulalo jej sie wraz z mlekiem,jakos 2 godziny po.zastanawialam sie czy to alergia czy zwykle ulanie.na wszelki wypadek dalam jej dzis jablko z brzoskwinia i bylo w porzadku.ja tez myslalm ze jablko i marchew nie uczula,ale jednak wyczytalam ze tak.jest przyczyna alergii pokarmowych u dzieci

Gość hania.....kkk
ja juz mam mentlik w glowie.wszedzie pisza cos innego.na sloiczku pisalo od 4 miesiaca.nie szukalam dokladnych informacji co do brzoskwin.jak na razie ok.zobaczymy dalej

Gość hania.....kkk
wlasnie wyczytalam ze w deserki mozna od 4,ale jako surowy owoc od 7 miesiaca

Jeżeli podałaś w krótkim odstępie czasu tę marchew i ziemniaka to dziecko mogło trochę zwrócić jak miało już wcześniej zapełniony żołądek.

Gość hania.....kkk
dawalam po jakies godzinie,bylo to zaledwie 2 lyzeczki.a nastepne karmienie miala po 2 godzinach i wtedy ulala.

mój przez pierwsze miesiące wcale nie mógł jeść marchewki bo strasznie po niej wymiotował.Potem samo mu przeszło i bardzo lubi jeść

Gość moja mała też ulała trochę
mleka z marchewką, ale nawet nie pomyslalam ze to moze byc alergia:/ ale raczej ze za duzo zjadla albo za bardzo sie kręciła. ZZawsze jej sie odbija po jedzeniu (do tej pory karmilam piersi) i czasami ulewa przy tym niewielka iliosc mleka, ale ona jest strasznie skrecona, macha rekami, nogami, uderza o brzuszek i myslalam ze to moze z tego tak ulala i marchewka troche ( mlekiem, bo po zupce troche daje piers, zeby mogla sie napic, bo wszedzie pisza ze przy pierwszych posilkach karmienie zupka poprzedzac i konczyc piersia). Czy taki ulanie to jest objaw alergii? Mała przez pięc dni dostawała samą marchewkę na obiad, po 3 dniach dodałam rano trochę jabłka, bo miała problem z kupką po tej marchewce, no i dzisiaj rano standardowo dostała jabłko, a po południu juz marchewkę z ziemniakiem no i po tym toche ulala, tak po paru minutach od zjedzenia

Gość hania.....kkk
JA CZYTALAM ZE ZWYMIOTOWANIE TO JEDEN Z OBJAWOW ALERGII.nA POCZATKU TEZ MYSLALAM ZE ULALA PO PROSTU.jEDNAK PO DOCZYTANIU INFORMACJI ZACZELAM SIE ZASTANAWIAC.W KAZDYM RAZIE CHYBA ZREZYGNUJE NA JAKIS CZAS Z TEJ MARCHEWKI I BEDE JEJ DAWALA W TYM TYGODNIU JABLKO Z BRZOSKWINIA.jABLUSZKO POLUBILA I AZ GLOWKA POCHYLAL DO LYZECZKI PRZY JEDZENIU,CHOC NA POCZATKU ROBILA KWASNA MINKE:)