Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy:(

katar u noworodka

Polecane posty

dziewczyny mój maluszek ma katar. Ma zaledwie 2.5 tygodnia, dziś byliśmy u pediatry na kontrolnej wizycie, ale katar dopiero teraz wyszedł. Proszę powiedzcie czy koniecznie jutro powinnam iść do lekarza czy macie jakieś sposoby?

Gość mamaalergików
Poobserwuj jutro maluszka, ale trzymaj rękę na pulsie, bo katarek u takiego małego dziecka może skończyć się groźną infekcją. Zobacz, jak będzie oddychał w nocy. Tylko nie przegrzewaj pomieszczenia, to jest zabójcze dla śluzówek. Lepiej założyć dodatkowy sweterek niż podkręcić kaloryfer.

ja wlasnie przeszlam katar u noworodka,skonczyl sie po 2 tyg.. katar u niemowlat moze trwac nawet do 3 tyg... malemu pomoglo regularne odssysanie katarku FRIDA - niech robi to maz, ma wieksza sile w plucach do ciagniecia.. przed odciaganiem zakrop woda morska (marimer, disnemar) odczekaj chwilke i dopiero odciagaj (wydzielina sie rozrzedzi), jezeli sa to zielone gile powinnas sie zglosic do pediatry, poniewaz taki katar moze szybko sie rzucic na oskrzela i na pluca... nam pediatra kazal smarowac mascia majerankowa pod nos, za przyzwoleniem na noc zakrapiac nos nasivinem soft, a w dzien 3 razy dziennie neomycyna do noska (wyciskalam wielkosci ziarnka grochu i aplikowalam bagietka do noska), pozniej dostalismy krople robione w aptece w skladzie: neomycyna, sol fizjologiczna, ephetonina, hydrocortison i w sumie w dzien zakrapialismy nimi a na noc neomycyna w postaci masci do noska... ten nasivin soft obsusza sluzowke na tyle mocno, ze robi sie jeszcze wiekszy obrzek, ale ogolnie na noc jak najbardziej, zeby dziecko sie nie meczylo. Wynoscie maluszka z pokoju i wietrzcie pokoj 2 razy dziennie, ja jeszcze kropilam na wacik 2 krople olejku eterycznego z eukaliptusa i kladlam w poblizu malca, przewieszalam takze czosnek przez lozeczko zawieszony na sznurku, ale zrezygnowalam z tego po 2 dniach jak w pokoju smierdzialo niedowytrzymania... najwazniejsze to, zeby jak najwiecej wydzieliny sciagnac z noska, obstukiwac plecki i klasc malca wyzej, zeby mu to nie splywalo do gardla, oskrzeli..

Moje dziecko też przechodziło katar w wieku 1 miesiąca:o Męczyłyśmy sie obie prawie 2 tygodnie, ale wkońcu się udało. Używałam wody morskiej, Fridy, maści majerankowej i kropiłam ubranko córki 2 kroplami Olbasu. Nasivin u nas się nie sprawdził, bo bardzo wysuszał śluzówkę noska. Byłam wtedy u lekarza z dzieckiem i zaleciła to samo co ja robiłam. Przepisała również syrop Eurespal, ale bałam się go dawać tak małemu dziecku:o Oczywiście jeżeli katar jest ropny to lekarz jest jak najbardziej wskazany. Autorko najważniejsze to nawilżać dziecku nosek i odciągać jego zawartość. Poza tym wietrzyć mieszkanie. Jeżeli to katarek bezbarwny i nic więcej się nie dzieje to można z dzieckiem wychodzić na krótkie spacery, żeby pooddychało świeżym powietrzem.

dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Mimo wszystko sie martwie dziś będziemy sie obserwować zobaczę jutro jąk to będzie. Jestem naprawdę wdzięczna za Wasze rady

Gość tysia909
katar to najgorsza rzecz. może się potem przerobić nawet w kaszel czy oskrzela jak on zalegnie. Warto oczyszczać nosek ,to bardzo ważne . Tutaj macie preparat który ma naturalne składniki http://ekspertodprzeziebien.pl/produkty/rhinoton-spray/ oczyszcza oraz nawilża nosek

Gość gość
Fajne parametry jeśli chodzi o tempo czy wielkość cząstki ma mój Alergia Stop, warto sobie sprawdzić cenowo dużo tańszy niż inne modele o tych samych właściwościach de facto.

Gość gość
Physiomer Baby spray do nosa i aspirator do nosa :) Dokładnie też oczyszczać nosek po kąpieli.

Gość gość
Przyjazny w obsłudze jest nasz Alergia Stop, łatwo można aerozol pobrać nawet jak córka się inhaluje to jest w stanie dopasować sobie oddech dość swobodnie.

Gość adabednarz
Jak na razie to Alergia Stop nam się ładnie sprawdza w domu, jest dla alergików ale tez jak trzeba się leczyć przy przeziębieniu to spokojnie można tutaj lek wlać.

Gość gośćaga83
Jesli katar przejdzie w kaszel to pedz do lekarza. Jesli kaszel jest odrywajacy to stawiam na zapalenie pluc. Poki sam katar to rob to, co dziewczyny napisaly. Czesto kladz na brzuchu, wtedy latwiej splywa do nosa a nie do gardla.

Gość gość
Zdecydowałam się jeszcze w grudniu na automat Baby i Rozgrzewający Jednorożec Sanity i sobie chwalę, inhalator szybki, bezpieczny a termofor wygląda po prostu pięknie, od razu się do niego córa przekonała ;-)

Gość gość
Czuję efekty po inhalacji przez nasz Baby i tak samo u synka widzę duża poprawę odkąd zaczęliśmy mu wziewnie lek podawać

Gość gość
Używamy Alergia Stop i jak na razie zarzutów do sprzętu nie mam, bo mieć nie mogę – szybko, dokładnie, lek wchłania się tak samo dobrze czy to na górnych czy na dolnych partiach

Gość gość
W wysokiej jakości zestawy urządzeń ma Sanity, mi bardzo się spodobało połączenie Inhalator Baby + Rozgrzewający Jednorożec bo oba produkty przy moim często łapiącym różne infekcje synku bardzo się przydają i zdają egzamin

Gość gość
Do głowy mi przychodzi Baby, sama chcę kupić inhalator z myślą o dzieciach i ten mi się podoba tak wizualnie i też parametry ma dobre jeśli chodzi o tempo rozpylania

Gość maria952
Może Twoje dziecko jest alergikiem? Zadbaj o to, aby powietrze znajdujące się w Twoim mieszkaniu było wolne od pyłków, roztoczy i bakterii - najprawdopodobniej objawy, o których mówisz, ustaną. Gdybyś szukała urządzenia, przy pomocy którego mogłabyś oczyścić powietrze, zdecyduj się na zakup http://ranking-oczyszczaczy.pl/recenzje/xiaomi-air-purifier-max/ który można sterować zdalne przy pomocy specjalnej aplikacji mobilnej.

Gość gość
Ja mieszkam w Niemczech. Moj dwutygodniowy maluszek zarazil sie katarem od moich starszych dzieci. Bardzo sie meczyl, przerazalo mnie ze takie malenstwo ktore ciagle lezy, nie moze oddychac swobodnie. Polozna kazala podlozyc koc pod materac tak, by glowka byla troszke wyzej niz nozki. Wzielismy go do lekarza, dostalismy recepte na kropelki Otrivin, takie z rozowa nakretka. Kupilismy tez taki przyrzad do wysysania katarku z noska oraz sol morska do plukania. Kropelki bardzo pomogly naszemu malenstwu, wysysaczka pomogla sie pozbyc wydzieliny z noska a sol morska mogla byc uzyta w razie potrzeby. Po tygodniu maluszek byl zdrowy.

Gość gość
Warto pomyśleć nad jakimś mniejszym inhalatorem, sama zamawiałam Alergia Stop i daje radę, bardzo szybka skuteczna inhalacja, przyjemna, nie męczy się człowiek przy tym urządzeniu.

Gość gość
Inhaluję się od tamtego roku przez Alergia Stop i działa bardzo wydajnie, szybko, nie trzeba się modlić do urządzenia, żeby podał aerozol i tak dalej .

Gość gość
Niski poziom decybeli w Simple to nie teoria, rzeczywiście idzie tę cichą prace odczuć...zwłaszcza jeśli wczesniej miało się inny inhalator w domu....