Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miss. M

Czy są tu mamy,które oddały dzieci do żłobka i wróciły do pracy w pełnym wymiarz

Polecane posty

? W jakim wieku było dziecko, jak sobie radziłyście z rozłąką, czy ktoś Wam pomagał zawozić,odbierać dziecko,jak ono samo to zniosło? Mam na myśli małe dzieci,takie6-8miesięcy ?

Gość no ja tak zrobilam
nie mialam wyjscia. Przeciez pracowac trzeba. Pewnie, ze bym wolala w domu z dzieckiem posiedziec. Odwozilam sama i odbieralam. Pracujac nie mialam czasu na myslenie o rozlace...

Gość mama natalki2009
Ja oddałam jak córa miała7miesięcy,ale musiałam ją zabrać bo źle się tam czułą niestety,postanowiłam zostać z nią w domu jeszcze rok,mogliśmy sobie finansowo pozwolić ale do mojej pracy już nie wróciłam

Synek wybiera się do żłobka w marcu,lub jeśli dostanie się do państwowego to poczekam do maja-nie wiem jak to zniesiemy ale pracować muszę(i chcę) w pełnym wymiarze

Gość Jak bym miala w okolicy
zlobek panstwowy badz tez prywatny poszla bym do pracy dziecko ma 12 miesiecy mam dosc siedzenia samej w domu z dzieckiem . Mnie takie cos meczy

moj poszedl jak mial 7mcy wczesneij byla niania o rozlace nei mialam czasu myslec a zawozilam i odbieralam sama, czasami sie spoznilam to mnie opierd.. pani z obslugi i tyle :D teraz drugie dziecko chetnei bym dala do zlobka ale po 1 na panstwowy zcekam jzu rok i jest 77 w kolejce a pracy i tak nie am :/ jak dostane prace zapisze do prywatnego bo nie mam innego wyjscia nianai to wiecej niz jakakolwiek pensja

Gość Powiedzcie mi amy ile
kosztuje czesne w Prywatnym zlobku a ile w panstwowym?

W moim mieście państwowy coś ok200 zł, prywatny 800-1000, w tej chwili zapisałam do prywatnego,ale jeśli się okaże,że dostał się do państwowego to będzie super.

Myszcza ja myślałam,że juz do pracy poszłaś:) A jak sobie radzisz z taką dwójką,starszy nie jest zazdrosny?

Gość do czego to podobne zeby
matki oddawały takie malenstwa do zlobka?chory kraj-przeciez mezow chyba macie,zarobic nie potrafia?

Gość karrrrrrrrrolinaaaaaaaaaaaa
Jak mamy biedwowac zjednej pensji to chyba latwiej z dwoch sie utrzymać, a taki maluch nie bedzie pamietal przeciez czy w zlobku czy w domu siedzial

Miss nie poszlam bo jak na razie debile mi proponuja prace max za 1400 a to mi sie nie oplaci jak za zlobek 850 i przedszkole 700 plus dojazd :/ szukam czegos dochodowego, maz pracuje i zarabia ale to nie wystarcza wiec szukam pracy ale jakos nie mam oporow przed zlobkiem gdybym miala duzo kasy i nie pracowala tez bym dala dziecko do zlobka moze nie ma 9 godzina a na 4 ale dalabym :) na razie tylko dorabiam w domu ile moge :) a tadziu jets bardzo zazdrosny ale nie ma wyjscia musi sie przystosowac

Gość no ja tak zrobilam
maz zarabia, a jak. Ale juz minely te czasy, ze w wiekszosci rodzin wystarczala jedna pensja...

Kurcze, boję się tego żłobka strasznie ale boję się,że jak jeszcze trochę poczekam to,,wypadnę z obiegu,,zapomnę dużo i nie będę miała gdzie wracać, po za tym mamy dom w budowie i przydałaby się jeszcze jedna pensja. Mąż mnie namawia,żebym została jeszcze z Małym w domu,ale jemu też chodzi o wygodę,dziecko przypilnowane,posprzątane,obiad na stole codziennie a i kanapki do pracy....a jak wrócę na stanowisko to wszystko się skończy i mężuś będzie musiał zakasać rękawy;) jednak najbardziej szkoda mi syna, nie wiem jak on to zniesie;( Cóż wygadałam się,dzieki za wypowiedzi,zastanowię się jeszcze nad tym żłobkiem...

Gość Koko-33-
Miss a masz ciekawą i satysfakcjonującą pracę ? Jeśli tak to szkoda by było ją stracić.... U mnie w mieście nie ma żłobka a zatrudniając nianię nie opłaciłoby mi się .Na dziadków nie mogłam liczyć więc zostałam z małym na wychowawczym.Jak skończył 3 lata i poszedł do p-kla to chciałam wrócić ale nie mam już gdzie .....To prywatna firma...Ale pracę lubiłam i żal mi teraz.Już właśnie całkiem wypadłam z obiegu i chyba zgnuśniała się zrobiłam w tym domu. Na Twoim miejscu jedynie obawiałbym się chorób w tym żłobku.Masz jak co babcię do pomocy ?> Bo wiadomo że L4 za często lepiej nie brać...

Gość Koko-33-
A te choroby to maskara jakaś...My od września 4 razy antybiotyk już i tak leci - tydzień w p-lu i 2 tyg w domu.Nie wiem jak bym wyrobiła pracując.Bo z mężem jesteśmy sami do dziecka.

Gość 9i8i7i
ja oddałam jak dziecko miało 6 miesięcy, a wcześniej było z opiekunką przez miesiąc. Poszłam do pracy bo niestety jestem jedyną żywicielką naszej 2osobowej rodzinki i nie mamy ani babci ani dziadków ani innych pomocnych duszyczek. Synek dziś ma 2 lata i bardzo lubi chodzić do żłobka, zresztą od początku lubił, było to dla niego normą tak że nie robił żadnych scen, ewentualnie czasem robi sceny jak mam go odebrać a woli jeszcze z dzieciakami poszaleć w żłobku :-)