Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sandra25

Wsp贸lnota

Polecane posty

Go艣膰 sandra25

Witam. Mam pytanie. Czy na wsp贸lnot臋 musz膮 si臋 zgodzic wszyscy mieszka艅cy. Czy mo偶e byc tak,偶e jak wi臋kszo艣c chce wsp贸lnot臋 to ona powstanie? Prosz臋 o odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sandra25
Prosz臋 o porady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kisior
raczej wiekszosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ptasz臋cie nastroszone
tak ale i wszyscy musza miec wykupione mieszkania na wlasnosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
Na 30 mieszka艅 7 nie ma odr臋bno艣ci,a mimo wszystko ta wi臋kszo艣c idzie do notariusza. Po co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
Wi臋kszo艣c chce wsp贸lnot臋 i nie informuj膮 pozosta艂ych o tym co robi膮. Wiem tylko 偶e ida do notariusza. Ale czy mog膮 co艣 za艂atwiac bez zgody pozosta艂ych?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kisior
zmienic wpis w aktach notarialnych??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kisior
Ty mieszkasz w bloku mam rozumiec, a macie jakis zarzad?? skoro macie utworzyc wspolnote??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
Jak narazie jeste艣my w sp贸艂dzielni mieszkaniowej i to ona wszystkiim zarz膮dza. Ja nie chce wsp贸lnoty i tak my艣l臋 czy ona powstanie mimo wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kisior
Dziwna sprawa bo spoldzielnie nigdy sie nie godza na wspolnoty swoich blokow chyba ze bankrutuja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
Sp贸艂dzielnia na pewno nie bankrutuje. Jest du偶a. S艂ysza艂am,偶e aby powsta艂a wsp贸lnota to wszystkie mieszkania musz膮 miec w艂asno艣c odr臋bn膮. A u nas tak nie jest. A mimo wszystko Ci ludzie co chc膮 wsp贸lnote to co艣 za艂atwiaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
podkreslam WSZYSCY mieszkancy danego bloku maja wykupione mieszkania na wlasnosc i chca wspolnoty...to moga sie odlaczyc od spoldzielni mieszkaniowej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
a czemu nei chcesz wspolnoty? przeciez to o wiele lepsze niz mieszkanie pod spoldzielnia i placenie panu prezesowi spoldzielni za grzanie dupy na stolku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kisior
wydaje mi sie ze to nie jest takie proste bo wykupujac takie mieszkanie masz w pis w aktach wlasnosc spoldzielcze wlasnosciowe i tu na pewno ma tez do powiedzenia spoldzielnia bo chyba nie lezy w interesach spoldzielni wyzbywac sie swoich blokow a co za tym idzie zrodla zarobku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
moga sie odlaczyc, a spoldzielnia nie ma juz nic wtedy do powiedzenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
Nie chce wsp贸lnoty bo u nas ludzie nie s膮 zgodni i wiem co to b臋dzie jeden wielki m艂yn. Poza tym nie znam wszystkich bo kr贸tko tu mieszkam. A tak w og贸le to jakby艣my chcieli si臋 od艂aczyc to trzeba by by艂o sp艂acic sp贸ldzielnie bo mamy zad艂u偶enie nie wiadomo sk膮d.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mo偶e s膮siedzi znalezli
jakas luke w prawie :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
No sama ju偶 nie wiem. Sp贸艂dzielnia powiedzia艂a 偶e wszyscy musz膮 miec w艂asno艣c odr臋bn膮 偶eby powsta艂a wsp贸lnota,ale mimo wszystko oni cos za艂atwiaj膮 za naszymi plecami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
kwestia wyznaczenia jednej kompetentnej soby, kt贸ra bedzie potrafila zapanowac na caloscia i bedzie dobrze zorganizowana... ja sobie bardzo chwale wspolnote, a mam porownanie bo sami odlaczylismy sie od spoldzielni... w koncu placimy o polowe mniej i widze na co ida te pieniadze...a tak, np moi rodzice... od 20 lat w tym samym bloku, od 20 lat co miesiac placa 300 z艂 na fundusz remontowy...od 20 lat nikt nic nie zrobil w tym bloku, wiec gdzie sa te pieniadze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
No tylko 偶e u nas jest jeszcze problem z wod膮. Dop艂acamy za ka偶dym razem jak膮s kwot臋 tak jakby za kogo艣,bo sp贸艂dzielnia twierdzi 偶e ludzie w naszym bloku kradn膮 wod臋 i dlatego tak jest a znowu mieszka艅cy co chc膮 wsp贸lnot臋 m贸wi膮,偶e sp贸艂dzielnia k艂amie. I gdzie tu jest prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kisior
ja tez mieszkam w wspolnocie i powiem ze czasem zarzad przgina a naiwnosc ludzi nie zna granic problemem jest tez to ze ludzie sa zamknieci w sobie i wola sie nie odzywac ale lepsza wspolnota niz spoldzielnia oby tylko ktos prawy zarzadzal tym blokiem bo moze byc katastrofa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
nie ma mozliwosci zeby sasiad z boku kradl sobie wode, fizycznie nie mozliwe bo w zaden sposob sie nie podepnie do rur...spoldzielnia widocznie robi was w bambuko i placicie za nic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
Liczniki wody podajemy sami i nikt tego nie sprawdza ile podajesz wi臋c mo偶e tak byc 偶e ludzie kradn膮 w ten spos贸b. A ile mo偶e byc taniej na wsp贸lnocie? o ile z艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
to zalezy jak duze masz mieszkanie...ale mi miesiecznie taniej wychodzi o ok. 230 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
a co do licznikow, to co jaki艣 czas spoldzielnia na pewno sprawdza sama stan licznika...i wtedy wychodzi kto jaki ma pob贸r wody, wiec to wyjdzie za jakis czas...i osoba ktora rzekomo kradnie, zaplaci za wode nie 150 z艂, tylko 500...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
Mam ma艂e mieszkanie. P艂ac臋 za dwie osoby 400zl czynszu. Nie ma w tym tylko 艣wiat艂a i gazu. Wi臋c chyba nie wiadomo jak taniej nie b臋de mia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
niby 200 z艂 to ni duzo...ale my co miesiac ta kase ktora i tak bysmy zaplacili spoldzielni odkladamy na konto z regularnym oszczedzaniem...no i juz nam sie pojawila spora suma wiec mysle ze akurat w twoim bloku ludzie ktorza chca wspolnoty wiedza co robia...bo spoldzielnia to chyba najgorsze z mozliwych rozwiazan

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jezeli wszyscy
na samym czynszu, pojdzie ci w dol o ok. 200 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sandra25
A wracaj膮c do mojego pytania,to zrobi膮 t膮 wsp贸lnot臋 bez zgody wszystkich mieszka艅c贸w???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z ta woda to jest tak
z ta woda to jest tak, 偶e spoldzielnia odczytuje licznik g艂贸wny blokowy, stad macie dop艂aty ze ludzie nie podaja stanu faktycznego swoich licznik贸w i wychodzi ta r贸偶nica za kt贸ra p艂ac膮 r贸wnie偶 uczciwi lokatorzy. problemu by nie by艂o gdyby osoba ze spoldzielni czy zarzadu odczytywala liczniki.

Udost臋pnij ten post