Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 10 tydzień :) :)

Kiedy zacząć smarować brzuch kremami na rozstępy ???

Polecane posty

Witajcie jestem w 10 tyg ciąży i zastanawiam się kiedy powinnam zacząć smarować się jakimiś kremami żelami itd na rozstępy ? czy może już dawno powinnam zacząć ?

Gość marakuya
im wcześniej-tym lepiej. Najlepiej - od razu

Gość patixxx
ja zaczelam od 4 miesiaca, chociaz na jednym z kremow ktory stosuje jest napisane, ze mozna zaczac od samego poczatku. W pierwszych 3 miesiacach do maluszka przenikaja szkodliwe substancje wiec moze lepiej nie ryzykowac :)

patixxx masz rację lepiej jeszcze poczekam wole nie ryzykować. A jakie kremy polecacie ? I jeszcze mam jedno pytanie :) Kiedy dowiem się jaka płeć jest mojego dziecka ?

Gość marakuya
W kremach p/rozstępom dla kobiet w ciąży nie ma szkodliwych dla maluszka substancji. One tylko uelastyczniają skórę.

Gość patixxx
ja stosuje krem 9 miesiecy z Musteli ale nie wiem czy sa one dostepne w pl. Plec dziecka mozna zobaczyc juz w 14-15 tyg. Ja dowiedzialam sie w 19 tyg bo akurat tak mialam wizyte :)

Gość przyszla mamuskaa
ja uzywam kremu Elasti-Q :)

o ja akurat idę na usg między 14 -15 więc mam nadzieję że się już dowiem :)

Gość marakuya
Ja pracuję w aptece i polecam jak najwcześniejsze stosowanie tych kremów. Skóra musi się przygotować do rozciągnięcia. W czwartym m-cu ona już się rozciąga, brzuch rośnie, może być za późno-zwłascza przy suchej skórze. Ja osobiście używam od pierwszego m-ca kremu Mustella. Drogi, ale początkowo-przy małym brzuchu-pierwsze opakowanie wystarczyło mi na połowę ciąży. Za tydzień rodzę, a skóra gładziusieńka. Z moich obserwacji-jest to najlepszy krem dostępny na rynku

Gość patixxx
Tez stosuje krem z Mustelli i jest bardzo zadowolona.

Gość mama dwulatka
Ja zaczełam prakycznie odrazu. Krotko po tym jak sie dowiedzialam o ciazy. Uzywalam kremu fissan niby najlepszego regularnie, przez cala ciaze ale to i tak nie uchrobilo mnie przed rozstepami calkowicie.

Gość mama dwulatka
Dodam ze ja rozniez bylam szczesliwa bo do samego konca ciazy nie mialam zadnych rostepow. Je dopiero widac po porodzie. Tak wiec dopiero wtedy mozna ocenic czy dany krem naprawde dziala.

Gość marakuya
Z tego co widzę-Fissan, Gerber, Pharmaceris, Elasti-Q wszelkiego rodzaju oliwki-rzadko się sprawdzają. Odradzam

Gość marakuya
Rozstępy widać od razu, ale są bardzo blade-różowiutkie i często nie są kojarzone z rozstępami. Dopóki mają taki kolor-można je jeszcze likwidować. Jak zrobią się białe, bliznowate-to już raczej trzeba się do nich przyzwyczaić

Ja też używam Musteli i polecam stosowanie od razu + do 2 miesiąca po porodzie.

Gość ja polecam firmę AA
od 4 miesiąca ciąży