Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenA.

MAM PROBLEM Z MOIM OWCZARKIEM NIEMIECKIM.

Polecane posty

Gość xenA.

ma 3 miesiące, jest u mnie ponad miesiąc. Samiec. Nie do wytrzymania jest to, że gryzie WSZYSTKO co napotka na drodze. Łącznie z ludźmi. Chce się bawić i w ten sposób ciągle podgryza mi stopy, ręce (które wyglądają w tej chwili jak bym się cieła) Nie jest agresywny, tylko traktuje to jako zabawe. Nie pozwalam mu na to, mowie ze nie wolno, czasami krzyczę, zamykam go w osobnym pokoju w ramach kary. Ale nie rozumie. KIEDY TO SIĘ SKONCZY ?

Gość xenA.
chciałabym żeby już zmądrzał, abyśmy zaczęli robić to do czego go nabyłam, jestem dziewicą i mam już dość szukania właściwego faceta, boję się, że przy jego agresji jeszcze mnie pogryzie:(

Gość xenA.
a najbardziej mnie przeraża fakt , że już mu do mnie nie stoi

Gość bedzie mial rok to mu
przejdzie :D To normalny objaw. Jeden ma wieksza szajbe, inny mniejsza :D

Gość fgbre
szajbe to ma autorka - kupiła psa by się z nim rznąc - suka jedna

Gość xenA.
zadziwiający jest poziom ludzi na tym forum - większość ze względu na swoje okrutnie nudne życie wchodzi tu aby 'podszywać' się pod innych, bo to niby takie zabawne. ahahahaha ;/ :)

ja miałam takie szczęście,że miałam psa odkąd skończył 9 tygdoni i akurat konczylismy remont mieszkania,wiec niewiele bylo tam do zniszczenia,więc czesto zostawialam go tam samego,okazalo się dobrą metodą bo nigdy nic nie pogryzł-no raz się zdarzyło,bo dorwał drewnianą łyżkę kuchenną na której był zapach mięsa ;) ale gryzienie u psów przechodzi,należy karac na gorącym uczynku ale nie bić,lepszy jest stanowczy glos lub jakiś hałas

Gość zootek
Kup mu gumowe zabawki do gryzenia i spróbuj odwrócic uwage nimi od podgryzania nóg

Gość xenA.
JA WOLĘ BY SIĘ MNĄ BAWIŁ I KĄSAŁ ME SUTKI. JEGO PENISUS JEST JESZCZE WĄTŁY KRUCHUTKI WIĘC ZBYT GLĘBOKO MI NIE WSADZA ALE ZAWSZE TO COS

Gość a poradzęę tak
obejrzyj jakiś odcinek 'zaklinacza psów'- szybko załapiesz jak dyscyplinować psa, nawet jeśli w odcinku nie będzie akurat szczeniaków (bo tak samo się to odbywa niezależnie od wieku psa) poszukaj filmików na yt- będziesz miała od razu ;) poza tym- pies to nie dziecko i zamykanie go samego w pokoju nie jest dla niego karą, a już na pewno niczego go nie nauczy ;) pies nie skojarzy, ze zamknęłaś go tam za to, że 5min temu obgryzł ci stopy :P podstawą jest cierpliwość- na to nie wystarczy jeden dzień, musisz być konsekwentna (najpierw jednak zobacz co powinnaś robić- wazna jest twoja postawa, tn głosu, odpowiedni moment 'dyscyplinowania'- oczywiście nie chodzi tu o krzyk czy przemoc fizyczną ;) ) pomysł z zabawkami też jest bardzo dobry, ale to chyba tylko jako 'wspomagacz' życze Ci powodzenia :)

wiesz jak mój pies był szczeniakiem i gryzł meble to kupiłam w sklepie zoologicznym płyn w sprayu,taki z gorzkich ziół i pryskałam nim tam gdzie gryzł.smak był chyba obrzydliwy bo już iecej w tm miejscu nie próbował.psu nie zaszkodzą a może oduczą?spryskaj też sobie tym rece moze nie będzie podgryzał?i przede wszystkim zabawki,także kości z wapniem ze sklepu zoologicznego zajmą go na jakiś czas.