Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 no energy no nothing

Depresja po rozstaniu

Polecane posty

Facet mnie zostawi艂, a w艂a艣ciwie oszuka艂 i zostawi艂. Wr贸ci艂 do by艂ej o kt贸rej wcze艣niej m贸wi艂 偶e ju偶 nic do niej nie czuje i 偶e ni膮 gardzi. D艂uga historia. Mi臋dzy nami by艂o dobrze wr臋cz 艣wietnie, ale jak wida膰 nie mia艂 czystych intencji. To wszystko sta艂o si臋 tak nagle, 偶e siedze i nie wiem co mam ze sob膮 zrobi膰. Jestem kompletnie za艂amana i rozbita. I wiem 偶e potrzeba czasu i wychodzi膰 do ludzi, ale ja nie mam si艂y. Czuje si臋 niechciana a moje poczucie w艂asnej warto艣ci spad艂o do zera. Co gorsza wpad艂am w depresje ( jestem na ni膮 bardzo podatna) Nie mam si艂y wychodzi膰 z domu, ubiera膰 si臋, tymbardziej umalowa膰 i i艣膰 gdzie艣 w miasto. NIe mam ochoty si臋 z nikim spotyka膰, nie mam na to si艂y. Wi臋c jak mam si臋 z tego wszystkiego podnie艣膰??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie ma sposobu
przykro mi czytac o takich rzeczach, bo sama kiedys bylam w podobnej sytuacji, tyle ze nie chodzilo o byla. Jedyne co ci moge powiedziec, choc to moze niezbyt pocieszajace, to ze nic z tym nie zrobisz tak od zaraz. Musisz swoje przecierpiec. U mnie taka totalna deprecha trwala 5 miesiecy, pozniej juz bylo coraz lepiej. Teraz jest w miare ok, choc nadal duzo mysli na temat eks. Musisz sobie na poczatek pozwolic uwierzyc w to, choc to tez zajmie ci troche czasu i wiem ze na chwile obecna wydaje ci sie to niewykonalne, ze to ze on odszedl do innej, w zaden sposob nie umniejsza twojej wartosci. To ze wybral kogos innego, nie znaczy ze ty jestes nikim. Po prostu nie jestes ta osoba. Ale jestes w dalszym ciagu ta sama osoba ktora bylas zanim go poznalas. Poza tym, musisz myslec o sobie. Badz dobra dla siebie i nie pozwol sobie samej siebie jeszcze bardziej pograzac. Nie masz ochoty wychodzic, ale przynajmniej raz na pare dni pomaluj sie ladnie, zadbaj o siebie nawet jesli mialabys z tym makijazem chodzic tylko po domu. Ugotuj sobie cos dobrego, obejrzyj jakis film. Umartwianie sie w niczym ci nie pomoze. Im predzej wezmiesz sie za siebie, tym predzej uwierzysz znowu we wlasne sily. Jesli sama o siebie nie zadbasz, to nikt inny tego za ciebie nie zrobi. Stan w ktorym sie teraz znajdujesz jest jak najbardziej naturalny. Miliony ludzi na swiecie czuja sie w tej chwili tak samo jak ty albo nawet gorzej. I miliony juz sie tak czulo przed toba, i oni tez nie wierzyli ze bedzie lepiej, a teraz sami nie wierza ze kiedys mogli sobie pozwolic sobie na taki dol.

Udost臋pnij ten post

Dobija mnie ta totalna pustka. Ja by艂am w depresji zanim go pozna艂am, on wni贸s艂 w moje 偶ycie du偶o s艂o艅ca, a teraz zn贸w wr贸ci艂am do punktu wyj艣cia, i wszystko zn贸w straci艂o sens :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eleeene
zamiast zajac sie obiadem , ciagle tu ejstem :-P Ale napisze Ci co sadze o tym. Normalna rzecza jest twoj stan uczuc. Oszukal Cie , bo tak nie powinien postapic, jesli nie do konca byl pewny uczuc do bylej. Trudno .Tak bywa .Moze za szybko weszlas w relacje z nim. Bylas tylko plastrem na bol rozstania. Teraz plastem musisz byc sama dla siebie.Dbaj o siebie i to wcale nie oznacza, ze masz sie ubierac i skakac na dysko. Przezyj rozczarowanie tak jak smierc bliskiej osoby.Daj czas sobie. Czas tu jest bezcenny.Popros o odwiedziny kogos milego , jak bedziesz na to gotowa. Jak Ci pomoze pisz pamietnik.Pisz kazdego dnia o emocjach. A to jest cala gama tych emocji. Najwazniejsze , bys pokochala siebie na nowo . Ty jako osoba, ktora dba o siebie tylko.Badz na tym etapie totalna egoistka . Sprawiaj sobie mile rzeczy.Mily szaliczek, mila apaszka, mila ksiazka.Wszystko to co sprawia Ci choc cien przyjemnosci. Wsluchaj sie w siebie i tym czym koi Ci sercelecz sie. Zycze powodzenia .

Udost臋pnij ten post

moja przedm贸wczyni ma ca艂kowit膮 racj臋, skup si臋 na swoich potrzebach , pomysl czegos pragniesz w艂asnie w tych 5 minutach kt贸re lec膮 i zr贸b to, i tak do ko艅ca dnia, i tak jutro i pojutrze, naucz sie wsluchiwac w swoje uczucia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzionkowa77
przytulam moocno Ci臋 autorko.....przechodzi艂am przez podobne cierpienie czu艂am si臋 oszukana i skrzywdzona...cho膰 mine艂o juz duzo czasu nadal ta zadra jest g艂臋boko we mnie,kazda wiadomo艣膰 o nim boli gdy tylko jest pozytywna ale zycze mu wszystkiego dobrego bo sobie tez tego zycze i chc臋 zebys wiedzia艂a ze o tym cierpieniu z czasem bedziesz mysla艂a jak o dobrym doswiadczeniu..nie bez powodu mawiaj膮 ze "co nas nie zabije to wzmocni"lub co艣 w podobie:)bedzie dobrze mimo ze trudno w to uwierzy膰 teraz ja tez d艂ugo nie wierzy艂am...w zyciu musi byc zachowana r贸wnowaga jesli wydarzy sie co艣 z艂ego tu musi wydarzy膰 si臋 r贸wnie偶 dobrego a jak wiemy z dzieci艅stwa dobro zwyci臋za z艂o...a ja zycze Ci samego dobra i ty tez sobie tego zycz....i u艣miech prosz臋 :) ale nie wymuszony jeszcze raz ale prawdziwy:)pozdrawiam i przytulam jeszcze raz...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 No energy no nothing
Problem w tym ze on byl dla mnie sensem dla kt贸rego wstawa艂am z 艂o偶ka, teraz tego sensu nie widze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eleeene
i to byl blad Slonce. On nie powinien byc sensem zycia.nawet dziecko, nie moze byc sensem zycia TYLKO. Sensem zycia masz byc TY.To Ty masz kazdego dnia popatrzec w lustro i powiedziec -kocham Cie kobieto z lustra i wszystko to co mnie otacza i kto mnie otacza. Ale czescia centralna naszego Ja jestes Ty . Zapamietaj sobie nasze dzisiejsze rozwazania , bo zycie nie tylko takie niespodzianki stawia przed nami. A sile trzeba czerpac z bycia SZCZESLIWA I SPELNIONA kobieta. Ale po co ja tu zyly wypruwam - przeciez Ty to wiesz !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wa
Najpierw si臋 wyp艂aka膰, p艂aka膰 tydzien, albo miesi膮c, to kwestia indywidualna. Da膰 sobie w twarz par臋 razy w tym p艂aczu, rwa膰 w艂osy z g艂owy, krzycze膰, rzuca膰 si臋 po pod艂odze w spazmach, osi膮gn膮膰 dno rozpaczy, do momentu a偶 zabraknie ju偶 艂ez do p艂akania. A potem ? Odbi膰 sie od dna ( mozna to zrobic tylko gdy owo dno sie osi膮gnie) ZMUSI膯 si臋 do zalozenia konta na jakim艣 portalu randkowym i szuka膰 faceta do rozmowy, takiego, kt贸ry wys艂ucha Twojego zlamanego serca. Ze mn膮 tak w艂asnie by艂o. I dzisiaj facet kt贸remu p艂aka艂am w r臋kaw po Ex, jest moim najukocha艅szym ch艂opakiem, a bylam bliska samob贸stwa. Wiem co czujesz.... moja trauma byla tak wielka, ze dzisiaj, mimo ze wszystko jest dobrze, boje sie rozstania, bo wydaje mi sie ze drugi raz bym tego nie prze偶yla....

Udost臋pnij ten post

Najgorsze jest to 偶e by艂 moim idea艂em, by艂o idealnie, i to jeszcze dodatkowo wzmaga b贸l.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eleeene
idealem bylby , gdybys sie z nim zestarzala . Tak byl tylko czescia twojego zycia, w tym okresie .I tak trzeba to zapamietac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wa
Kochana, to akurat jest iluzj膮 ze on byl idealem, to sie zawsze tak wydaje po rozstaniu ! I zawsze jednak znajduje sie kogo艣 lepszego i znowu wydaje sie nam ze to ideal :) Ja tez myslalam ze moj ex byl idelalem, ze takiego faceta jak on to juz nigdy nie spotkam ! M膮dry, dobry, inteligentny, kumaty, do tanca i do r贸偶anca ! Czy偶by ? Gdyby byl IDEALEM to by Cie nie zostawil ! Przemysl to.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wa
Warto. Ja w ten spos贸b pozna艂am swojego obecnego faceta, m贸j idea艂 ;) Tyko trzeba by膰 rozs膮dnym i nie da膰 sie nabra膰 na pi臋kne s艂贸wka, bo pe艂no tam oszust贸w i zboczencow. Jednak normalnych, fajnych facet贸w tez mozna znalezc, czego jestem 偶ywym przyk艂adem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wa
A kto Ci ka偶e mie膰 szybki kontakt ? Ja ze swoim pisa艂am maile i gada艂am na gg przez miesi膮c po kilka godzin dziennie, zanim sie spotkali艣my. po tym mozna rozpoznac intencje faceta, jak bedzie nalegal na szybki kontakt w realu, mimo ze sie wcale nie zd膮偶yli艣cie pozna膰, to znaczy ze te intencje niekoniecznie s膮 czyste...

Udost臋pnij ten post

Ja przed poznaniem tego co mnie zostawi艂, te偶 pare razy wesz艂am na czata, ale si臋 niestety tylko zrazi艂am. Ale pewnie trzeba pr贸bowa膰 bo nigdy nie wiadomo

Udost臋pnij ten post

Pewnie musiszy uzbroi膰 si臋 w cierpliwo艣膰, i przygotowa膰 na to 偶e spotkasz tam r贸偶nych me偶czyzn, o r贸znych intencjach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jest nas ca艂kiem sporo
te偶 w艂a艣nie dosta艂am na klat臋 powr贸t to by艂ej. Opowie艣膰 strasznie d艂uga, te kilka ostatnich lat, ale nie o to przecie偶 chodzi. Sensem 偶ycia Drogie Panie nie s膮 zwi膮zki, udane pary. Sens to 偶y膰 sobie tak, jak si臋 chce. Moja wielka mi艂o艣膰 te偶 mi zrobi艂a tak膮 艂ask臋:) ze da艂a prze偶y膰 co艣 podobnego- informacj臋, ze wraca do tamtej. Czy to jest idea艂? Facet, kt贸ry tak post臋puje z kobietami? Mie膰 ciasteczko, czy zje艣膰 ciasteczko? Owies czy sianko? Przestraszy艂 si臋? Wie w og贸le co to mi艂o艣膰? Kolejna sprawa, to to jego 偶ycie na nowo w takim zasranym zwi膮zku- rozstania, wyprowadzki, zdrady, a potem powroty. No ale co dalej? Jak tak ze sob膮 偶y膰? Kim jest? Ile s膮 warci, oboje? Nie wierzy艂am nigdy i nie uwierz臋 w udane po偶ycie po takich manewrach. Przecie偶 oboje wiedz膮, 偶e si臋 rozstali. Ba, kiedy艣, jako 偶ona te偶 przez to przechodzi艂am, jakbym od偶y艂a, sza艂, seks, na nowo, dwa lata i ruina, jeszcze wi臋ksza, gorsza, bardziej widoczna i bol膮ca, stracony czas, strach przed tym co nowe. Tylko co mnie to teraz obchodzi:) dla siebie jestem najwa偶niejsza, skoro kto艣 mnie nie chce, to nale偶y go brzydko m贸wi膮c wyeliminowa膰 z 偶ycia, przecie偶 warte jeste艣my- jak ka偶dy cz艂owiek normalnej, najprostszej na 艣wiecie mi艂o艣ci. Nie takiego go kocha艂am, nie takiego kocham, to kto艣 inny. Nie zna艂am go z takiej strony, a ju偶 razem mieszkali艣my. Nie chcia艂abym prze偶y膰 偶ycia z kim艣 takim. Szkoda 偶ycia, serca, czasu, naszych dusz i serc szkoda, szkoda!!! Skoro nie spotka艂am w艂a艣ciwej osoby, to jestem sobie bez pary :) raz jeszcze podkre艣lam: nie zwi膮zek jest sensem 偶ycia, jego sensem jest szcz臋艣cie, spe艂nienie, uk艂adanie swoich 艣cie偶ek po swojemu, kochanie samego siebie, poczucie bycia dobrym, prawdziwym, zdolnym do mi艂o艣ci cz艂owiekiem. Gdzie艣 tam g艂臋boko gra mi taka melodia o kim艣 dla mnie :)

Udost臋pnij ten post

poradzicie jakie艣 portale randkowe? troch臋 w to nie wierze, jakby nie dla mnie, ale faktycznie kilka os贸b tak si臋 pozna艂o, znam kilka takich par :)

Udost臋pnij ten post

Wida膰 偶e jeste艣 siln膮 kobiet膮 :) Pewnie nie mnie tu radzi膰, ale mo偶e poza portalami randkowymi warto by艂oby kogo艣 pozna膰 przez swoj膮 pasje? Ja si臋 chyba jej oddam by zapomnie膰, narazie mi nie jest w g艂owie poznawanie kogokolwiek, ale tak my艣le 偶e kto艣 o podobnych zainteresowaniach by艂by fajnym kompanem do rozm贸w.

Udost臋pnij ten post

no w艂asnie te偶 mam dylemat czy korzysta膰 z tego rodzaju wynalazku :( nie wiem co mnie przez to spotka a nie mam si艂y by sie denerwowa膰, jest jakis portal gdzie s膮 bardziej spokojni ludzie a nie oszo艂omy? :P

Udost臋pnij ten post

zdecydowanie chodzi mi o pisywanie, nie 偶adne spotkania:) to zupe艂nie nie w moim stylu:) a za si艂臋 niestety medali si臋 nie dostaje :) naprawd臋 nie mam innego wyj艣cia, stara se mnie baba:) Nie zlicz臋 wylanych 艂ez, nieprzespanych nocy, albo pobudek rano i zastanawiania si臋 gdzie On jest??? I nagle 艣wiadomo艣膰 spadaj膮ca i przyciskaj膮ca jak 16 ton. Komunikaty dla wszystkich zainteresowanych tym, co tam u nas, t艂umaczenie, ze game over. Zm臋czy艂am si臋 tym, bardzo. To ju偶 za mn膮 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mamray
Hej w styczniu rozsta艂am si臋 po 6 latach zwi膮zku z ch艂opakiem, a w艂a艣ciwe ta historia zerwania wygl膮da tak. Mieli艣my razem sp臋dzi膰 sylwestra, ale on w ostatniej chwili wykombinowa艂 miejsca w jakim艣 klubie i chcia艂 tam i艣膰. Niestety ja si臋 nie zgodzi艂am bo by艂am chora (zapalenie oskrzeli i troch臋 kole偶anek z pracy " jak cie kocha to z tob膮 zostanie") i powiedzia艂am 偶eby pojecha艂 sam. On tak zrobi艂. Zadzwoni艂 do mnie z 偶yczeniami w sylwestra 偶e si臋 przeze mnie nar膮ba艂. ja mu odpowiedzia艂am 偶e my艣la艂am 偶e po tych 6 latach zostanie ze mn膮. On ze z艂o艣ci si臋 roz艂膮czy艂. Nie odzywa艂 si臋 do mnie a偶 po 10 dniach dosta艂am sms o tre艣ci : "Jak ci si臋 ta swoboda podoba? Kontynuujemy ten stan rzeczy?" Zdenerwowa艂am si臋 strasznie:( Zero czu艂o艣ci, zero blisko艣ci.Potrzebowa艂am przytulenia,wygadania si臋.I wtedy zacz臋艂am zwierza膰 si臋 innemu na portalu spo艂eczno艣ciowym. Czu艂am pustk臋 moje serce rozrywa艂o si臋 na strz臋py. M贸j ch艂opak pr贸bowa艂 po tym wszystkim do mnie dzwoni膰 na kom贸rk臋.Niestety by艂am w pracy i zostawi艂am telefon na g贸rze.Po czym jak przysz艂am odczyta艂am sms od niego 偶e jak chce tak to oki, czy co艣 w tym stylu.... Zdenerwowa艂 si臋 na mnie 偶e nie odbieram .... po czym ja zdenerwowa艂am si臋 czytaj膮c sms.... Chcia艂am da膰 mu nauczk臋. Ten z portalu spo艂eczno艣ciowego chcia艂 si臋 ze mn膮 spotka膰. Um贸wi艂am si臋 z moj膮 kole偶ank膮 偶e u niej przenocuj臋 i tak pojecha艂am na weekend spotka膰 si臋 z nieznajomym. By艂 oble艣ny... wcale nie w moim typie, ale tak o to w艂a艣nie zacz臋艂a si臋 moja "zajebista intryga". Spotka艂am si臋 z nim nic do niego nie czu艂am .... wr臋cz by艂 jaki艣 dziwny ale postanowi艂am to wykorzysta膰 poniewa偶 wpad艂am mu bardzo w oko. Odwi贸z艂 mnie po spotkaniu do domu, bo nie chcia艂 偶ebym si臋 t艂uk艂a autobusami. Wi臋c ja stwierdzi艂am 偶e skorzystam. Wiedzia艂 p贸藕niej gdzie mieszkam i prosi艂 czy mo偶e do mnie przyjecha膰 za tydzie艅.... Nie za bardzo chcia艂am, ale.... za艣wita艂 mi w g艂owie "kolejny genialny pomys艂". Zaprosi艂am go. Zrobi艂am sobie z nim zdj臋cia i zaraz po odje藕dzie mojego pseudo partnera wrzuci艂am je na portal spo艂eczno艣ciowy. Wiedzia艂am 偶e si臋 doniesie poniewa偶 mia艂am w znajomych tak偶e znajomych mojego ch艂opaka. By艂am perfidna chamska i nie zna艂am lito艣ci.Wiedzia艂am 偶e go to mocno boli. Wytrzyma艂am tak miesi膮c czasu. Nie widz膮c 偶adnych rezultat贸w swojej intrygi i czekaj膮c 偶e si臋 odezwie w nasz膮 rocznic臋 a dok艂adnie 5 marca. Wykasowa艂am zdj臋cia. By艂o mi wstyd i g艂upio. Brakowa艂o mi go,ale moja duma nie pozwala艂a mi si臋 do niego odezwa膰. Wiedzia艂am 偶e zrobi艂am 艣wi艅stwo. Wiedzia艂am 偶e musz臋 jako艣 go zdoby膰. Zacz臋艂am si臋 odchudza膰,malowa膰 ubiera膰 ..og贸lnie zacz臋艂am 艂adnie wygl膮da膰. Oko艂o maja spotkali艣my si臋 przelotem pierwszy raz popatrzyli艣my na siebie.... serce wali艂o jak oszala艂e. Ale na tym si臋 zako艅czy艂o. Wtedy postanowi艂am si臋 odezwa膰 do naszych znajomych wsp贸lnych znajomych.... 偶eby zacz膮膰 to ratowa膰.. On si臋 zdenerwowa艂 jak si臋 dowiedzia艂 偶e by艂am. Zobaczy艂am wtedy 偶e straci艂am go na zawsze.... M贸j brat zacz膮艂 bra膰 mnie na imprazy.tam zacz臋艂am chla膰.. zobaczy艂am 偶e ch艂opaki si臋 do mnie klej膮.Ca艂owa艂am si臋 na sali publicznie, by艂am pijana.... i wiedzia艂am 偶e si臋 doniesie do mojego m臋偶czyzny no i sie donios艂o. Opierdzieli艂 mnie na gg powiedzia艂 偶e zachowuje si臋 jak kurwa"...... i mia艂 racj臋. Wtedy zacz臋艂o do mnie dociera膰 co ja robi臋 co ja zrobi艂am ze swoim 偶yciem.... M贸j ch艂opak w ko艅cu si臋 zemn膮 spotka艂. rozmawiali艣my kulturalnie... po tym wpad艂am w depresj臋, mam do艂a nie chce mi si臋 偶y膰.Najgorsze jest to 偶e nie patrzy na mnie tak jak dawniej.... patrzy jak na kole偶ank臋.. jestem zdruzgotana, wszystko zniszczy艂am swoimi intrygami, swoim zachowaniem... Chcia艂am da膰 mu nauczk臋,a ukara艂am siebie i to na ca艂e 偶ycie.Straci艂am go a to na nim mi tylko zale偶a艂o... Wstaje rano i nie chce mi si臋 偶y膰.... Wiem 偶e jestem wredn膮 suk膮.... Prosz臋pom贸偶cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hrabina cossel
no c贸偶 poprzedniczko wiedoznie ten twoj ex ci臋 nie kocha, musisz sie z tym pogodzi膰. Na pocieszk臋 ci powiem ze to przechodzi艂am po 7 latach zwiazku, by艂am bardzo przywiazana, bo tyle lat razem...ale teraz nie 偶a艂uj臋 偶e nie jeste艣my razem, po prostu mi艂o艣膰 uciek艂a sobie, posz艂a i nie da sie juz nic zrobi膰, teraz trudno ci w to uwierzyc ale to mija, rozpacz i depresja po rozstaniu mija, ja tez przep艂aka艂am wiele miesiecy ale potem zacz臋艂am 偶yc spokojnie bez niego i u艣wiadomi艂am sobie 偶e bez niego te偶 mog臋 by膰 szcz臋艣liwa, czego kiedys nie wiedzia艂am, zapewniam ci臋 偶e jeszcze wiele rzezcy dowiesz sie dzieki temu rozstaniu i doro艣niesz tak jak ja, staniesz sie mocniejsz膮 kobiet膮, bo zawsze w 偶yciu co艣 dzieje si臋 po co艣, po to by艣 by艂a kiedy艣 szcz臋艣liwa z inym:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na zakrecie...
ach...jakos mi lzej jak poczytalam ze nie jestem sama...ze kazda dzwiga swoj krzyz..(choc nie jestem za bardzo wierzaca) ja tez nie wiem co mam poczac ze swoim zyciem..bo go kocham ..nie umiem odejsc ...nie umiem go wyrzucic...po zdradzie mojego meza -wyrzucilam zdrajce z domu i sie rozwiodlam ...z obecnym partnerem jestem dwa lata mecze sie bo czuje sie niekochana i mysle czasem ze moze ja mam za duze wymagania..ze go tlamsze.,..nie wiem nic nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Budzi膰 ze snu
"z obecnym partnerem jestem dwa lata mecze sie bo czuje sie niekochana i mysle czasem ze moze ja mam za duze wymagania" A jaki typ me偶czyn wybierasz na swoich partner贸w? Z jakim typem cz艂owieka 偶yjesz?

Udost臋pnij ten post