Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić z tym??... jjjj

Zęby.

Polecane posty

Mam Problem. Jestem 22 letnią dziewczyną. Mój problem polega na tym że moje górne jedynki, dwójki i trójki są w złym stanie,po wizycie u dentysty dowiedziałam się że muszę je wyrwać i ewentualnie wstawić sztuczne, chodzi o to że mnie na to nie stać. Wiem że to koszt około 3 tys zł. Co mam zrobić? Przez to wszystko straciłam radość z życia, wstydzę się uśmiechać i nigdzie nie wychodzę. Nie mogę podjąć pracy bo zajmuję się dzieckiem, zarabia tylko mąż 1,5tys zł ale to nie wystarczy.

Gość jwnrf5
nic nie da sie zrobic, musisz miec kase

:(

Gość jwnrf5
ale jesli masz ubezpieczenie to mozesz isc do darmowego dendysty na wizyte czeka sie okolo miesiaca i za jakies pol roku bedziesz miala;)

Właśnie byłam na takiej wizycie i każą płacić.

Idź do porządnego dentysty. Nie wierzę, że w takim wieku są aż tak zniszczone żeby nie dało się leczyć kanałowo i później odbudować koroną na wkładzie koronowo-korzeniowym. Wyrwanie to najgorsza opcja. I zarezerwuj sobie z 6 tyś zł. Szkoda że tak długo zwlekałaś.

'''ale jesli masz ubezpieczenie to mozesz isc do darmowego dendysty na wizyte czeka sie okolo miesiaca i za jakies pol roku bedziesz miala'' Na kase chorych to mogą jej jedynie wyrwać i wstawić proteze jak 80 letniej babci.

Gość asdaasa
ta ja mam 17 lat i nie mam jedynki przez z j e banego dentyste :/ a nie moge go pozwac 'sprawa przedawnniona' zaj mialam 13-14 lat chodzilam do dentysty bo sie wywalilam i ukruszylo mi sie pol jedynki on wiercil zrobil,dostawil mi to pol i ostatnio poszlam do innej dentystki a ona ze mam prochnice w tej jedynce i natychmiast trzeba wyrwac bo to sie roziwja :/ i teraz musze miec aparat na zeby plus wstawianego zeba za PONAD 3000zloty :/

Nie zwlekałam długo. Zęby zaczeły psuć mi się w ciąży i to aż to takiego stopnia że trzeba wyrwać.

Najpierw idź do normalnego dentysty, takiego co się zajmuje leczeniem kanałowym z mikroskopem i implantami. Bo teraz są duże możliwości leczenia nawet jak całą korona jest spróchniała, ze zmianami okołowierzchołkowymi. Ja bym to za wszelką cene leczył.