Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinka2409

Problem w pracy...jestem w ciąży pomóżcie:)

Polecane posty

Witam mam problem tego typu,jestem w ciąży ok 6tyg.w przyszłym tygodniu dopiero wybieram sie do lekarza wczoraj w pracy dowiedzialam się że w poniedziałek lub we wtorek maja zmieniać nam umowy(pewnie na gorsze bo podobno na ich warunkach) narazie mam umowę na czas określony do maja ale to może się zmienić z dniem jeśli podpisze inną umowę ale właśnie nie chce tego zrobić z racji że mogą być gorsze warunki umowy.teraz nie wiem co mam zrobić czy nie podpisać umowy i gdybym dostała wypowiedzenie to zawsze mogę w tym czasie donieść im zaświadczenie od lekarza że jestem w ciazy tak?:) i czy wtedy od razu mogłabym iść na L4 czy nie bardzo?

Mysle zeby zrobic tak. Wez zaswiadczenie. trzymaj w kieszeni jak zobaczysz umowe i stwierdzisz ze nie halo dasz zaswiadczenie, jak stwierdzisz ze ok, podpiszesz i tez dasz zaswiadczenie. Zwolnic sie nie moga.

Gość Bella Bella
podpisz i tak potem pójdziesz na l4 albo weź na jutro wolne,ze niby jesteś chora idz do swojego lekarza daj włapę i weź zwolnienie np na grypę i potem jak bedziesz miała zaświadczenie od gina to idz do pracy i im daj

Gość Ja Kornelka***
A lekarz potwierdził już ciążę? Czy tylko test robiłaś? na razie się w pracy nie oddzywaj. Może np chcą dać ci umowę na stałe...a jak dowiedzą się o ciąży to nie dadzą itp. Czekaj, jak dadzą umowę lepszą (np na stałe itp) to na razie o ciąży też nic nie mów.A jak dadzą umowę gorszą zmieniającą warunki na gorsze czy jakiś niekorzystny aneks do umowy to powiedz że na razie nic nie podpisujesz bo jesteś w ciąży. Musisz mieć zaświadczenie o ginekologa że jesteś w ciąży. Da ci takie.

spoko tylko że zaświadczenia to ja jeszcze nie mam niestety dopiero w przyszłym tygodniu pójdę do lekarza....i nie wiem w który to będzie dzień

Gość Bella Bella
to idx szybko prywatnie do byle jakiego gina i juz

i tak wybieram się prywatnie i tak więc tym się nie przejmuje, tylko powiedzcie mi czy od razu mogę iść na L4 czy od kiedy?

Gość kasia1987
Ale wy się znacie nie ma co prawo chroni cię od 3 miesiąca więc od 12 tygodnia teraz nawet mogą cię zwolnić.

Gość Bella Bella
albo podpiszesz i w razie czego bedziesz miała potem kase, albo nie podpiszesz i zostaniesz z niczym

ginekolog chyba mi tak od razu L4 nie wypiszę?chyba że się mylę nigdy tak nie miałam więc nie wiem i proszę o poradę

Gość Ja Kornelka***
jhakby np nagle zaskoczyli cię gorszą umową a nie miałabyś zaświadczenia od gina to ustnie powiedz że jesteś w ciąży nic nie podpiszesz, że nie mogą ci zmienić umowy, a zaświadczenie od gina doniesiesz Albo idź do ginekologa już jutro.Dlaczego dopiero w przyszłym tyg. U mnie gin wykrył ciążę na foteluw 37dniu cyklu.czyli ok 10dni po spodziewanym terminie miesiączki.

no i widzę tysiące już innych wypowiedzi...nie którzy piszą że jest się chronionym od poczatku nie którzy że dopiero od 3 miesiąca więc ja już nie wiem co wkońcu jest prawdą

Gość Bella Bella
ja poszłam od razu bo miałam fajnego gina i zagrożona ciaże a moja kolezanka dała w łapę i tez poszła od razu ale musisz podpisać umowe jak by nie była

Gość boszeeeeeeeeeeeeee
kasiu puknij sie w łeb! Kobieta jest chroniona od samego poczatku ciazy a nie od 3 miesiąca. kłąku! autorko, jaki masz problem! idz juz na l4 a wczesniej zoacz co to za nowa umowa tak cięzko ci to wymyslic??????????? ze musisz się radzic na forum?????!!!!!!!!!!!!!! co za ludzie, !!!!!!!!!!!

Gość Bella Bella
nie maja praw cie zwolnić,ale do rozwiazania musza ci płacić

Gość Bella Bella
po drugie masz jeden dzień na zapoznanie sie z umowa ,a dopiero potem sie ja podpisuje

a czy do gina jest potrzebna jakaś książeczka np.ksiażeczka ubezpieczeniowa? bo mam podbitą ale ostatnio na 16 sierpnia 2010r.ale ztym może nie było by problemu bo mąż może mi podjecie do firmy podbić w razie czego

Gość Bella Bella
jak idziesz prywatnie to lekarz ma w dupie ubezpieczenie, potrzebuje tylko twoje ogólne dane i informacje na temat twojego zdrowia i miesiaczki

Gość do ilus miesiecy moga ja
wywalic i bardzo dobrze jednego darmozjada mniej a juz widac jak darmozjady kombinuja ale to na szczescie na nic :classic_cool:

no tak tylko u nas w pracy będzie to tak wyglądało że dadzą Ci nową umowę przeczytamy i co pasuję to podpisujesz nie pasuję to "dowiedzenia" bo juz takie hasło wczoraj w pracy padło

tak ale nie ma też zasady że ciąża zagrożona to jesteś od początku chroniona a jak nie jest zagrożona to nie?

Gość kasia1987
Ale ona jest zatrudniona na czas określony i w takim przypadku gdy nie podpisze nowej umowy mają prawo ją zwolnić albo zgodzi się na gorsze warunki albo papa

Gość Ja Kornelka***
na prywatną wizytę za którą płacisz nie jest potrzebna żadna książeczka czy dowód ubezpieczenia.

Tak tylko czytałam że w okresie wypowiedzenia jak przyniosę im zaświadczenie o ciązy to mają prawo mnie przywrócić do pracy

Gość Bella Bella
jak bedzie ok z ciążą, to albo wkręć lekarzowi,ze masz stresujaca pracę, albo daj w lape i dostaniesz bez gadania a najperw wyczaj czy lekarz daje chetnie od innych pacjentek w poczekalni lub ogólnie w terenie-takie wieści sie latwo rozchodzą