Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andreeea

co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość Andreeea

czy mając 18lat w kwietniu 19 jest to dobry moment na tworzenie powaznego związku ? boje się,ze nie dam rady..matura ,zaraz jakies studia,pewnie praca.. rodzina moja jest chora ... ja sama mam psychike dobrze skrzywioną ,a mimo to ktoś mnie w sobie rozkochał nie wiem co mam robić ...nie potrzebuje wyszaleć się ,nawet nie wiem jak bym mogła to robić oprócz chodzenia na imprezy ze znajomymi i nabombienia się jak dzika świnia.. chcialabym z nim być,ale strasznie się boję..

Jeżeli on wyraził w Twoim kierunku jakieś oznaki, które utwierdzają, że chce z Tobą być... A z tego co rozumiem to Ty też chcesz... Więc się dziewczyno NIE ZASTANAWIAJ. Wiesz, powiem Ci jedno najgorzej jest żałować rzeczy na które nigdy się nie zdecydowaliśmy bo nie starczyło nam odwagi. Taka okazja może się nie powtórzyć to, że się boisz jest uzasadnione, ale nie pozwól by ten strach przejął nad Tobą władzę. Poza tym jeżeli kochasz i to z wzajemnością to pogodzisz zarówno naukę jak i pracę. A bliska Ci osoba będzie Cię w dodatku wspierała w tym trudnym okresie. Na pewno nie ma w tym nic złego i mogą wyniknąć z tego same dobre rzeczy.

Gość Andreeea
masz racje;) tylko jak wygrać ze strachem ...czasem mysle,ze jestem niedojrzała ..:O

To tak nie myśl. Jesteś młoda całe życie przed Tobą, najważniejsze żebyś nie przestała się uczyć. A wszystko samo się zacznie kształtować w Twoim życiu. Ahh i co do tych imprez to przecież nie musisz w nich uczestniczyć. To, że będziesz kogoś miała nie oznacza, że trzeba w takich celebracjach brać udział. Przecież można miło spędzać czas tylko we dwoje. Uśmiechnij się ;) Zobaczysz, wystarczy wierzyć, a wszystko jest możliwe.

Gość Andreeea
właśnie,nie zawalić nauki... teraz może nie jest z nią najgorzej,ale czuję,że o wiele za mało,żeby zdać mature .. i to sie tak mówi ,ze matura to pikuś dla mnie jest to straszne przeżycie,stres ,którego nie umiem osłabić .. a teraz jeśli dojdzie związek i nie daj Boże coś się z nim pokłóce,coś będzie nie tak to moje problemy zwiększą się..

Gość Andreeea
polski -50% niemiecki podstawa-68% niemiecki rozszerzenie-61% matma-nie zdałam jednym punktem;O wiedziałam,ze tak będzie,pytania zamknięte były łatwe,ale coś mi się stało,ze .. żal po prostu ,zawsze mialam dobre oceny z matmy coś ostatnio mi z nią nie idzie,więc postanowiłam iśc pierwszy raz w życiu na korepetycje.. z biologii- nie zdałam ,jedna osoba w szkole zdała biologie na podstawie .. nie zdałam co prawda dosłownie trzema punktami,ale nie zdałam..kobieta powiedziala,ze była wyjątkowo ciężka ,ale dlatego,ze jest z innego wydawnictwa czy cos takiego...ale przez to,ze nie zdalam czuje,ze prawdziwej też nie zdam..

Bzdura, z języka Ci świetnie poszło. Reszta też dobrze pójdzie, a matura próbna jest trudniejsza od tej oficjalnej wersji. Więc bez obaw dasz radę. Poza tym masz jeszcze sporo czasu. Zdążysz sobie przerobić porządnie materiał i będzie sukces.

Gość Andreeea
jesteś chyba bardzo dobrym człowiekiem.. jak ja bym chciała na takich właśnie ludzi trafiać.. niewielu chce się czytać problemy jakiejś zagubionej 18-latki ... co do matury ja chce ją tylko zdać ..potem bede myśleć ,ale żeby ją zdać ,boje się ustnej to będzie tragedia ja się zacinam i szybko poddaje,zbyt mało rozmawiamy na lekcji po niemiecku .. zanim ja zdanie porpawne gramatycznie skleje to minie z 2min

Uważam, że zaniżasz swoje umiejętności. Trochę wiary w siebie. Założę się, że świetnie Ci pójdzie. Nie rezygnuj z tego chłopaka. Będzie miał fantastyczną dziewczynę. A co do pomocy. Dziękuję, że tak uważasz. :) Widzisz... sądzę, że każdemu należy się zrozumienie, a Ty nie jesteś jakąś tam 18-latką, ale już dorosłą decydującą o swym życiu kobietą. Nie należy być obojętnym, ja Ci teraz w jakimś małym stopniu pomogę, a kiedyś Ty zrobisz to samo dla kogoś innego. I tak dalej. Wierzę w Ciebie i liczę na to, że się nie poddasz. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Pamiętaj tylko by kierować twarz w stronę słońca, łapać każdy promień i minutę, która upływa odmierzając nasz czas przepełniony goryczą, lecz i tym szczęściem, które nas otacza, lecz tak trudno je dostrzec. Idę spać Dobranoc ;)

Gość Andreeea
dziękuję Ci bardzo ...dużo mi pomogły Twoje słowa ;) Dobranoc:)