Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nazywam sie Nadia

Czy ktos mi pomorze?

Polecane posty

Gość nazywam sie Nadia

Czy ktos by mi pomogl w okresleniu moich dni plodnych, pomogl w interpretacji temperatury itp. od wczoraj odstawilam tabletki i szczerze mowiac nie wiele wiem na ten temat. chodzi o stosunek przerywany. Jezeli ktoraz z Was mialaby chwilke to prosze o pomoc:) Pozdrawiam

odstawiłam na początku grudnia i to nie da się tak łatwo teraz wszystkiego ogarnąć, tak żeby było dobrze. aa, i nadal czekam na okres.

Gość nazywam sie Nadia
ale walnelam byka w temacie:( kucze, to nie wiem co teraz robic, testy owulacyjne cos pomoga?

Gość pisze sie pomoże
a nie pomorze:/

Gość nazywam sie Nadia
ciesze sie ze to wiesz:)

szczerze to nie powiem Ci, bo nawet nie wiem. ale powiem Ci że z tą owulacją to w cały świat po odstawieniu. i też denerwuje się brakiem okresu bo miałam stosunek też po przerwaniu.

Gość nazywam sie Nadia
kurcze to co teraz polcacie? prezerwatywy? nie ma innego sposobu?

Gość to idz do ginekologa
to skonsultowac bo nikt tu wróżka nie jest kazdy przypadek jest indywidualny

Gość nazywam sie Nadia
nastepna madra sie odezwala. po co piszesz skoro twoja wypowiedz nic nie wnosi. lekarza mam umowionego ale na za tydzien

Gość nazywam sie Nadia
mania dziekuje:* ale powiedz jak z tabletkami, czy ma to jakis wplyw?

Gość nazywam sie Nadiaa
podnosze

Gość nazywam sie Nadiaa
prosze dziewcyny, lekarza mam dopiero na 18 stycznia

Gość asasasasasaaq
ja Ci mogę pomóc. Co chcesz wiedzieć?

Gość nazywam sie Nadiaa
to o co pytalam we wczesniejszych postach:)

Gość asasasasasaaq
Dni płodne możesz ustalić na dwa sposoby: obserwując swoje ciało albo kupić zgrzewkę testów owulacyjnych. Obserwacja swojego cyklu polega na sprawdzaniu jakości śluzu i codziennym pomiarze temperatury. Zawsze rano, zawsze w tym samym miejscu, zawsze przed wstaniem z łóżka. ( Są wyjątki ale myślę że na to nie czas). Nie widzę temperatur więc nie pomogę w ich interpretacji. Po odstawieniu tabletek owulacja może wracać od kilku tygodni do nawet kilku lat. Najczęściej jednak po trzech miesiącach cykle wyglądają już normalnie. W tej chwili możesz mieć znikształcony obraz śluzu jak i temperatur spowodowany odtruciem organizmu. Możesz ale nie musisz. Testy owulacyjne pomogą Ci stwierdzić, że jest już po owulacji. Ja po zrobieniu testu z seksem bez zabezpieczenia odczekałabym 24 godziny - tyle trwa wędrówka jajeczka a nie można precyzyjnie ustalić kiedy owulacja się rozpoczęła. Oczywiście są też wyjątki -- niektóre kobiety widzą wydalone jajeczko. Jest ono wielkości główki szpilki więc nie takie znowu malutkie. Generalnie zdrowa kobieta nie może zajść w ciążę napewno 7 dni przed kolejnym okresem. Faza ta może być dłższa przy normalnej fazie lutealnej. Problem polega na tym, że nie możesz ustalić daty kolejnej miesiączki, a już napewno nie możesz tego zrobić po odstawieniu tabletek. Dlatego niech Cię Ręka Boska broni przed współżyciem w tym cyklu 7 dni przed spodziewanym okresem bez zabezpieczenia. Nie wiesz kiedy będziesz mieć ten okres.