Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polandpoland

czy temp.38,5 u dziecka to duzo??

Polecane posty

Gość polandpoland

dziewczyny,jaka temp miewaja Wasze dzieci przy infekcjach?

Gość polandpoland
kurcze,mala ma zapalenie gardła, rano miala 37,5 ale lekarka na wizycie domowej kazala podac nurofen bo ma tez dzialanie przeciwzapalne wieczorem jak lek przestał dzialac,przed podaniem drugiej dawki skoczyla wlasnie do 38,5...mala jest słaba i ledwo na oczy widzi.....mam nadzieje ze nurofen pomoże:( do tego ma przepisany bactrim i clemastinum..

Gość Niezbyt dużo :) Przy każdej
infekcji wirusowej zaliczamy koło 39. Po jakiejś dobie, dwóch temperatura znika. Po co na pogotowie? Żeby koniecznie zaliczyć antybioty przy pewnie wirusówce? :O

Moja siostra pojechała przy takiej temp, z dzieckiem na pogotowie przy podawani lekow ,bo temp nie spadała.Lekarka powiedziała ,że zrobiła najlepsza rzecz jaka mogła zrobic w tej sytuacji

Gość Niezbyt dużo :) Przy każdej
No i co się okazało, jak już na to pogotwie dotarła? Co zdiagnozowała lekarka i jak skończyła się ta historia?

Gość polandpoland
lekarka byla dzisiaj w poludnie, powiedziala ze lekkie zapalenie gardła :( popoludniou mala dostala pierwsza dawke bactrimu...mam nadzieje ze temp spadnie po nurofenie :(

Ja swojemu synkowi podawałąm paracetamol w czopkach zbija bardzo szybko i nie czekałam az bedzie powyżej 38 bo dziecko i tak sie meczy więc lepiej zbić wcześniej

Gość polandpoland
dzieki dziewczyny:)

Gość ostrężynka
Jeżeli temp wzrośnie jeszcze to ja bym zamiast syropu podała czopek. A poza tym dobrze na zbicie gorączki dobrze działa chłodna kąpiel, a potem pod kołdrę. Życzę zdrówka :)