Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owieczkaaaaaa

Jak wrócić do tabletek przy braku miesiączki

Polecane posty

Gość owieczkaaaaaa

Mam taką sytuacje i proszę o radę: przez 6 lat brałam tabletki, postanowilam zrobić przerwe, gdyż nie była mi potrzebna antykoncepcja. Ostatni okres mialam 1 go listopada i nadal czekam. Przez ten czas nie współżyłam. Dlatego mniemam, ze to wina rozregulowania organizmu. Jednak współżyłam w zeszłym tygodniu, stosując prezerwatywy. Chciałabym wrócic do tabletek (mam przy sobie 2 opakowania) nie wiem jednak czy mozna to zrobic w byle jaki dzien, skoro nie wiem ktory mam dzien cyklu. Niestety nie mam za bardzo mozliwosci skorzystania z porady ginekologa, gdyz jestem za granica i wracam dopiero za poltorej miesiaca. Co zrobic, czy wolno mi rozpocząc nowe opakowanie? mam sie martwic przez ten brak okresu? Czy robic test ciążowy?

Gość ja bym nie ryzykowala
pewnie nie jestes w ciazy, bo przeciez zabezpieczylas sie prezerwatywa, jednak niemozliwe jest okreslenie dnia Twojego cyklu... A gdyby jednak okazalo sie, ze gumka zawiodla, tym bardziej robisz sobie krzywde... Jest takie forum zdrowieintymne.pl sprobuj tam zadac pytanie dyzurujacemu lekarzowi

Gość owieczkaaaaaa
A czy po zrobieniu testu i jego wyniku negatywnym mogłabym rozpocząć przyjmowanie tabletek czy też nie bardzo?

Gość ja bym nie ryzykowala
zapytaj lekarza, na forum o ktorym mowie o to wlasnie chodzi:)

"chciałabym wrócic do tabletek (mam przy sobie 2 opakowania) nie wiem jednak czy mozna to zrobic w byle jaki dzien" Najlepiej w pierwszym dniu cyklu. Bierz przez kilka dni luteinę, ona Ci wywoła okres i wtedy zaczniesz brać pigułki.

Gość owieczkaaaaaa
Kiedy własnie jestem za granicą. Czy luteinę można kupić bez recepty?