Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość videel

16 latka i ciąża

Polecane posty

Gość videel

hej! Mam duzy problem. Mam 16 lat wlasciwie nie dlugo 17 i jestem w ciazy (pierwszy mieciąc), moj chlopak nie chce tego dziecka proponuje mi aborcje jakies tabletki i w ogole, on ma 19 lat. a ja chce tego dzicka, wiem ze sobie jakos bysmy poradzili, nie potrafiła bym potem zyc z myślą ze zabilam swoje własne dziecko, tylko nie mam pojecia jak ja mam mu to powiedziec. Boje sie ze moze mnie przez to zostawic. Prosze o pomoc!. ;(

Gość 17stolatka
dziwka

Powiedz mu to, tak po prostu. Że wcale nie masz zamiaru usuwać tego dziecka, a poza tym sami wiedzieliście co robicie i jak robicie i jakie mogą być tego konsekwencje. Sama sobie dziecka nie zrobiłaś, a fakt, że nie chcesz go usuwać powinien go jakoś zmobilizować do działania. I oczywiście musisz się liczyć z tym, że facet może Cię zostawić, jeśli nie zrobisz tego co będzie chciał, ale to będzie świadczyć tylko i wyłącznie o nim. No, chyba, że się zmieni, ale ludzie nie zmieniają się od tak. A co na to rodzice?

Gość videel
jesli chodzi o dziecko to stwierdzili ze mam postapic tak jak bede uwazac za sluszne, wiec tak jakby to za bardzo mi nie pomogli.

Gość ire
trzeba było najpierw pomyśleć a później dawać dupy. JAk się nie myślało to teraz wypij to piwo które nawarzyłaś. I kombinuj jak koń pod górę

No wiecie co? Trochę pokory. Dasz radę i na pewno będziesz dobrą mamą. Dbaj o siebie, nie pij, nie pal. Jest dużo organizacji, które Ci chętnie pomogą. Szczególnie jeśli będziesz miała dobre wyniki w nauce. Do tego zasiłek dla samotnej matki.

A ja bym mu powiedziała w prost co czuje. Ze usunięcie nie wchodzi w gre, i że sie już stało że będziecie rodzicami powinien dotego się przyzwyczaić. Przecież teraz sie go nikt nie pyta czy chce czy nie. Po prostu będzie tata i juz. A jesli cię zostawi będzie to świadczyć tylko i wyłącznie o nim. Zresztą faceci inaczej na to patrzą może potrzebuje jeszcze czasu aby sie z tym oswoić . Mam nadzieje że ci się ułozy. Bo dziecko to największe szczęście .