Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 liliowekwiatki

Do dzis mam uraz

Polecane posty

Go艣膰 liliowekwiatki
35...a taka glupia jeszcze:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 honoratttta
ja mam 29 i wiem 偶e z rodzin膮 to tylko na zdj臋ciu dobrze si臋 wychodzi..i to jeszcze w 艣rodku trzeba stan膮膰 bo z brzegu mog膮 ci臋 wyci膮膰.... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliowekwiatki
Ja znam biede.Pamietam jakim luksusem byl ser zolty w lodowce.Tez mialam rozpadajace sie meble w pokoju...ale o tym ona juz nie pamietala.Nawet na studniowke pozyczalam sukienke.Ona bratu na bierzmowanie garnitur kupila. Bede to ja pamietam,a nie brat....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliowekwiatki
biede*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliowekwiatki
Czasem mysle,ze im tak pomagalam,bo wtedy czulam sie potrzebna i kochana.....:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliowekwiatki
Co wakacje calymi dniami rwalismy porzeczki ...a nigdy ojciec nie dal grosza,bo mowil,ze mieszkam u niego.Mialam w koncu 19 lat i ucieklam z tej biedy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lokata nie u nas
W Polsce to nie rodzina ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfgkhf
Lilko, twoja mama ma toksyczne zachowanie. Masz swoj膮 rodzin臋 i masz obowi膮zek dba膰 o jej byt. Naucz si臋 asertywno艣ci, dla dobra swoich dzieci. Swojej mamie i bratu powiedz otwarcie 偶e nie b臋dziesz im wiecej pomaga艂a finansowo gdy偶 masz swoje dzieci o ktore chcesz dba膰. Je艣li si臋 obra偶膮 to znak 偶e ju偶 dawno ich nie by艂o w twoim zyciu. Nie b贸j si臋, krocz odwa偶nie przez 偶ycie, swoje zycie :) Pzdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhdfgkhf
i nie 偶a艂uj tego co by艂o, wyci膮gnij z tego lekcje i id藕 dalej przez 偶ycie. Z czasem wasze relacje si臋 mo偶e u艂o偶膮 i wiele mo偶e si臋 jeszcze odmieni膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 honoratttta
ja "uciek艂am" jak tylko zda艂am matur臋 ( mia艂am 20 lat). O studiach mog艂am tylko pomarzy膰...... wyjecha艂am na drugi koniec Polski i wysz艂o mi to tylko ona dobre.... ale po czasie kiedy zrozumia艂am jak膮 mam rodzin臋. m贸j m膮偶 te偶 si臋 ju偶 przekona艂 ale nie powstrzymywa艂am go przed niczym...lepiej odczu膰 to na w艂asnej sk贸rze... niestety...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilowekwiaty
Chyba cos jest w tej toksycznosci. Pisze tu,bo zle sie czuje.Zla na przeszlosc.Teraz te daje sie czsem wpedzic w poczucie winy.:( Jakbym musiala przepraszac,ze ucieklam z biedy i troche mi lepiej teraz....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lilowekwiaty
Dlaczego mama nie cieszy sie jak cos mam ? Przeciez jestem jej dzieckiem ! Czesto wydaje mi sie,ze zazdrosci...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do psychologa bo
jak inaczej.Matka chora.Ty masz uraz...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliowe kwiatki
Zawsze wydawalo mi ze,ze dorastalam w normalnym domu.Nie moge zapomniec tych slow...gdy zamiast mi pogratulowac,ze po kilku latach malzenstwa jestem w ciazy ona spytala sie,czy nie bedziemy juz pomagac jej synowi....To przeciez chore !? Mysle,ze wyrwalo jej sie to .tzn.niechcacy powiedziala to co przyszlo jej akurat do glowy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliowe kwiatki
Nimy zawsze pyta o dzieci.Jednak gdy tu przyjezdzala to wolala zwiedzac niz pomoc mi przy dzieciach.Gdyby choc wziela ich na godzinny spacer to bylaby dla mnie pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 honoratttta
moja te艣ciowa jest nie lepsza.....z jedynym swoim wnuczkiem zosta艂a 40 minut ( dodam, 偶e ma艂y mia艂 wtedy 4 miesi膮ce i ca艂e 40 minut przespa艂) jak mieli艣my nauki przed chrzcielne. P贸艂 roku p贸藕niej wypomnia艂a mi 偶e musia艂a zosta膰 z nim!!! Ola艂am to bo z t臋p膮 i ograniczon膮 kobiet膮 nie ma sensu dyskutowa膰;) Ciesz臋 si臋,偶e m贸j ma偶 jest z "tych dobrych" i mam w nim naprawd臋 ogromne wsparcie. Tak wi臋c nie ma nic z艂ego co by na dobre nie wysz艂o:) S膮 kobiety kt贸re przyci膮gaj膮 np alkoholik贸w. P贸藕niej s膮 bite, odchodz膮 i zn贸w wi膮偶膮 si臋 z kolejnym uzale偶nionym... pomimo takich do艣wiadcze艅 nie potrafi膮 wyci膮gn膮膰 wniosk贸w....tak samo jest z tym "pomaganiem' rodzinie czy bliskim.....zawodz膮 ale mimo to i tak nadal chcemy pom贸c.....jak cz艂owiek si臋 w por臋 nie opami臋ta to zostanie w samych "skarpetkach" Ja wyci膮gn臋艂am wnioski ale i tak ci臋偶ko jest by膰 konsekwentnym...np trzy miesi膮ce temu zadzwoni艂a siostra mojego ojca z pro艣b膮 o po偶yczk臋 ( ma u mnie sporo wcze艣niejszych nie oddanych pieni臋dzy) nie mia艂am na bilet a chcia艂a wyjecha膰 do pracy do Niemiec...ja oczywi艣cie wsp贸艂czuj膮ca i dobroduszna przela艂am jej na konto 500 z艂 ..... by艂a ju偶 dwa razy w Polsce i oczywi艣cie mnie " nie zna". Za dwa dni jedzie kolejny raz.... Tak to jest jak ma si臋 dobre serducho....tym razem obieca艂am sobie i przed m臋偶em ,偶e KONIEC. Mam ich wszystkich w czterech literach. Miarka si臋 w ko艅cu przebra艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 honoratttta
my 偶yjemy od wyp艂aty do wyp艂aty.....nikt nam nie pomaga... A wszystko kosztuje..sam wynajem to kupa kasy.... Mamy do tego synka chorego ( wi臋c na razie nie mam szans na sta艂膮 prac臋, mog臋 tylko dorobi膰 co nieco). M膮偶 pracuje ile mo偶e. Chcia艂abym go troszk臋 odci膮偶y膰 ale na razie musz臋 by膰 z synkiem bo na opiekunk臋 nas zwyczajnie nie sta膰. Sp贸jrz autorko na plusy tej ca艂ej sytuacji...jeste艣 daleko od rodziny i uk艂adaj sobie 偶ycie jak tylko ci si臋 zamarzy...nie ma sensu rozpami臋tywa膰 tych wszystkich bol膮cych sytuacji...wiem, 偶e boli ...wiem jak bardzo boli....ale ja o tym nie my艣l臋...wymaza艂am to z pami臋ci i nie wracam do tego...by艂o min臋艂o... skup si臋 na swojej rodzinie, swoim szcz臋艣ciu....bo 偶yje si臋 tylko raz....

Udost臋pnij ten post