Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość telewizja kłłamie

Tyle się mówi o przekarmianiu dzieci, tuczeniu, a ja widzę coś innego...

Polecane posty

Gość telewizja kłłamie

Trąbią w telewizji o tym, że mamy społeczeństwo grubasów, że rodzice tuczą dzieci, karmią ich chipsami, żywią w McDonaldzie i poją coca colą. Ostatnio nawet w DDTVN mówili o karach dla rodziców, którzy przekarmiają dzieci. Ja natomiast wśród rodziny, znajomych, przyjaciół zauważyłam coś zupełnie innego, a mianowicie fanatyzm na punkcie zdrowego odżywiania, gdzie dzieci nie dostają w ogóle słodyczy, na śniadanie biały ser, ciemne pieczywo czy otręby, a nie parówki, wielką białą bułę z serkiem topionym czy białą kiełbasę. Znam dzieci, które mają 4-6 lat, a nie widziały chipsów, batoników, czy frytek, znają natomiast smak ryby i warzyw na warze czy szpinaku. Na ulicy również nie spotykam grubych dzieci, a w przedszkolnej grupie mojej córki, jest tylko jedna dziewczynka z widoczną nadwagą. Inne dzieci w przedszkolu są szczupłe, niektóre wręcz chude. Jak wy to widzicie?

Gość lauralala
To masz bardzo mądrą rodzinę. To dobrze, że nie jedzą parówek na śniadanie, moja córka też nie je, jest szczupła i zdrowa

nie kazde dziecko zje bialy ser czy otreby licz się z tym po 2 a telewizja nie trąbi jak to nazwałaś o 100% dzieci tylko jakimś tam procencie-bez przesady ! Ja w rodzinie nie mam również grubasków ;) ale MCdonald odrazu nie sprawi ze dziecko bedzie mialo 10-20 kg nadwagi ! moja siostrzenica je zdrowo,ale i frytki czy cos innego zje ma 18 kg i prawie 4,5 roku jest szczupła mojej kuzynki synek ma 16kg i 2 lata a jest szczupły

Gość yabadabadoo
najważniejszy jest umiar :) moje dziecko próbowało już wiele potraw i dzięki temu myślę nie wyrośnie na wybrzydzającego niejadka (chipsów nie daję,ale we frytkach nie widzę nic złego-zwłaszcza w takich przyrządzonych osobiście)

Moja je i parówki i biały ser I szpinak i hamburgery z McDonalda I ryby i frytki piję kompoty i coca colę Je wątróbkę, ale też chipsy Je zupy warzywne, ale również schabowego We wszystkim należy zachować umiar i zdrowy rozsądek, bo na to, co dziecko je mamy wpływ tylko do pewnego momentu