Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona.ramka

jak pozbyć sie nieustającej nadkwasoty????

Polecane posty

Gość zielona.ramka

jak pozbyc sie nieustającej nadkwasoty????biorę leki typu polprazol już prawie rok,bez przerwy,gdy biorę leki jest ok,ale jak tylko jeden dzień przestane,wszystko wraca spowrotem i tak wkółko,niewiem,czy nie zaszkodza mi te leki brane non stop,lekarz przepisuje i karze brać.badanie gastroskopowe miałam w zeszłym roku,lekarz niczego niepokojacego niezauważył...jestem coraz bardziej załamana tym stanem rzeczy...

Gość odrzuc to wszystko
Ja przez pol roku bralam Bioprazo. Tez nie chcialam sie juz truc lekami. zaczelam pic siemie lniane i dzisiaj juz nie musze brac zadnych lekow. Ugotowane siemie wytwarza duzo sluzu, ktore doskonale powleka i chroni nasz zoladek.

Masz racje siemie lnianę jest bardzo przydatne. Dodatkowo trzeba wapn i magnez i masz po sprawie, bo one neutralizuja kwasy zoladkowe. Wejdz tutaj: http://zdrowoisportowo.pl/ i poszukaj naturalnego produktu Strong bones w zakladce mineralne. Pozdrawiam

Gość zmień dietę i stosuj lek regul
zmień dietę, mozesz stosować siemie lniane bo to faktycznie zdrowa alternatywa do tabletek zresztą to co się dzieje jest z twojej winy bo nie bierzesz leków regularnie, a kwas żołądkowy jest zobojętniany jedynie gdy przyjmujesz lek podstawą leczenia nadkawsoty jest jednak zmiana diety: zero smażonego, zero tłustych cieżkostrawnych potraw

Gość zielona.ramka
sęk w tym ,że przyjmuje lek regularnie,raz na dwa,trzy tyg,odstawiam,żeby sprawdzić,czy moge bez tego żyć,siemie lniane piję często i mielone i takie z ziarnami......macie jakieś propozycje co do diety,czego unikać,jakichleb spożywać,częto jadam graham,niewiem właściwie,z czym ten chleb jeść,czy wedliny szkodza,bo zauważyłam ,że ser zółty i mleko u mnie odpada,czasami wydaje mi sie ,że jestem psychicznie uzależniona od tych leków....

hej zielona.ramko mam ten sam problem co ty :( wiem ze post zostal utworzony juz dosc dawno, ale moze cos sie zmienilo u Ciembie na lepsze? jesli tak to moze masz jakies rady jak sie pozbyc nadkwasoty :(((

Gość gość
Po pierwsze mniej kawy i zdrowa dieta, polecam też wspomóc się jakimś suplementem na nadkwasotę. Mnie pomogły tabletki Eliminacid- odkwaszają organizm i usuwają toksyny (http://eliminacid.pl/ ). Mogę polecić, bo sama wypróbowałam:)