Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała miija

Do pań po cesarce

Polecane posty

Gość mała miija

Po jakim czasie poszłyście do lekarza po cc i jak wyglądało badanie? Czy dostałyście tabletki antykoncepcyjne?

Witam ja jestem po dwóch cesarkach.Do lekarza na kontrolę poszłam po 6 tygodniach a tabletki dostałam bo chciałam,ale niema takiej konieczności.Jeśli będziesz chciała tabletki to powiedz o tym lekarzowi na wizycie i na pewno jakieś dobierze dla Ciebie.A badanie wyglądało tak samo jak przed cesarką tylko,że patrzy jeszcze na bliznę jak się goi.

nie jestem po cc ale ci odpowiem :P do lekarza idzie się tak samo jak po porodzie siłami natury czyli po 6 tygodniach oczywiście wcześniej na zdjęcie szwów ale chyba nie o taką wizytę ci chodzi :P a co do tabletek to jak poprosisz lekarza to dostaniesz proste :)

Gość po 6 tygodniach czyli po
połogu jeśli chodzi o tabletki anty, to nie dostałam , bo nie chciałam

Gość po 6 tygodniach czyli po
a badanie wygląda jak każde inne badanie ginekologiczne

po cc jak po normalnym porodzie,ja wyciągałam szew w szpitalu po 12 dniach bo do lekarza mialam ponad 20km wiec nie bylo mi po drodze :) był to listopad,na kontroli popołogowej byłam 18 stycznia potem w połowie roku poszłam po receptę,nie badała mnie i teraz w grudniu bylam i mnie badała,ale ja miałam najpierw normalny przebieg ciąży tzn 12 godzin męki i dopiero cesarka jak mały nie chciał zejść do kanału rodnego

Gość mała miija
mam jeszcze jedno pytanko... przez 6 tyg połogu krwawiłam, przy końcu już mniej aż miałam tylko lekką wydzielinę. później po kilku dniach znów zaczęłam silnie krwawic. czy mógł być to okres?

Gość mała miija
saleminkaa8 - miałam identyczną sytuację z męczarnią;/

Ja na karcie wypisowej miałam napisane że mam isć na kontrole ginekologiczną za 2 tygodnie i tak poszłam później byłam po miesiacu i powiedział ze jak chce tabletki anty to może mi wypisac.

Mała mijja Ja miałam podobnie jak Ty że pokrwawiłam później przerwa i znów poszłam do gina i zrobił usg musiałam iść na jakis zastrzyk bo macica sie jeszcze nie oczyściła po zastrzyku chwile poplamiłam i sie oczyściło ładnie. Mysle ze to nie był jeszcze okres z tego co wiem pierwszy okres po porodzie jest zazwyczaj bardzo obfity