Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusiaaaaaa

BECIKOWE I ZASIŁKI - PYTANIE !!!

Polecane posty

Gość Mamusiaaaaaa

Witam mam pytanie odnosnie becikowe i zasilkow Wiadomo ze becikowe dostaje kazdy a chcialam spytac czy zasilek rodzinny 68 zł (co miesiac) i dodatek do zasilku rodzinnego 1000zł (jednorazowo) bedzie mi sie nalezec jesli mam taka sytuacje : Z partnerem nie jestesmy po slubie mieszkamy z moimi rodzicami On pracuje na umowe zlecenie Do tych zasilkow wiem ze potrzebne sa dochody wiec niewiem czy dochody moje i jego czy jeszcze rodzicow Prosze o odpowiedz tych ktorzy sie orientuja

Gość nie ma juz becikowego
nie ma przeciez juz bcikowego

Gość tak zgadzam sie z autorka
jak to niema jak jest

Gość pracownica mops
Becikowe jak najbardziej jesczez jest - wzmianki o uchyleniu tego świadczenia nie zostały jeszcze zrealizowane.!!!!! odnośnie zasiłku rodzinnego to: potrzebne są nastepujące dokumenty dowód osobisty , akt urodzenia dziecka i zaświadczenie z Uzredu Skarbowego o przychodach ( dochodach ) za rok 2009r!!!!!!! zaświadczenie musi być twoje mamusiiuuuuuu i twego partnera nie potzreba żadnych dokumentów od rodziców to wy we dwoje i dziecko stanowicie rodzine i tylko wasze dochody beda sie liczyc jeżeli otrzymasz zasiłek rodzinny to również dodatek z tyt. urodzenia dziecka 1000 zł jednorazowo

Gość pracownica mops
ahh i dodam, że kryterium stanowi kwota 504 zł na osobę w rodzinie czyli w waszej rodzinie 3 osobowej kwota miesieczna wynosi 1512 zł. jeżeli dochody są wyższe niż ww kwota to ZR sie nie należy