Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pata taj

ratunku, kobiety, ratunku blagam!

Polecane posty

Gość pata taj

nie moge zejsc z kibelka - tak mnie piecze i boli przy oddawaniu moczu, ciagle czuje parcie na cewke, ktora jest opuchnieta wczoraj wieczorem to sie zaczelo, wzielam ibuprom pomoglo, a teraz znowu mnie chwycilo, dzis piatek juz do swojej ginekolog nie pojde, co ja mam zrobic, jak to boli ! ja pierdziele, jak ja przezyje do poniedzialku sama jestem nawet do apteki nie wiem jak sie doczlapie a jakbym na pogotowie po recepte poszla? co myslicie- jak to moze wygladac na pogotowiu?

Gość (:ja:)
Idz do apteki po jakis zamiennik furaginu, bo furagin tylko na recepte

Gość gghshajajuu
masz zapalenie cewki moczowej

Gość matrdghjnmk
zapalenie pęcherza moczowego szkoda mi cie ja tez przez to przeszłam tylko furagin ci pomoże podzwoń po rodzinie lub znajomych może ktoś ma powodzenia

Gość (:ja:)...
idz po zamiennik furaginu, bo furagin tylko na receptę, albo na pogotowie i po receptę, weźmiesz 2-3 tabletki i bedzie ok

Gość Amaranta1111
Jeżeli masz wannę, to weź ciepłą kąpiel. Mocz się w niej, jak długo potrzebujesz, tylko musi być ciepło! I rozluźnij się. To trochę Ci powinno ulżyć. Poza tym musisz dużo pić, wypłukać. A jeżeli do poniedziałku nie przejdzie, to do lekarza po antybiotyki.

Gość shcbvdjkhvbjank
jedz na pogotowier dostaniesz antybiotyka albo jakis furagin

Gość kapi 171717
A może idż na jakiś dyżur w przychodni

Gość luna llena
natychmiast do apteki i kup zurawine w tabletkach, to pomaga bardzo. jedyny lek na cystit tzw zapalenie cewki moczowej

Gość luna llena
od razu daje ulge a potem do lekarza po antybiotyk ewentualnie

Gość kalinkaaa1987
leć do apteki po UROSAL - to lek z metenaminą - zamienia się w drogach moczowych na formaldehyd działający silnie p/bakteryjnie. Musi pomóc!!! i dawka 300mg bez recepty - możesz wziąć 2 po jedzeniu i tak 3 razy dziennie, potem po 1 3 razy na dobe i powinno być dobrze. Potem ew. jak nie przejdzie - do lekarza po cipronex albo jak ktoś wczesniej napisał furagin.

Gość pata taj
dzieki za rady!! mysle o tym pogotowiu - wystarczy ze poprosze o recepte i juz - tak hop siup? nie chce tam siedziec pare godzin, przechodzic badan czy co (sorry ze tak gadam,ale nigdy nie bylam na pogotowiu)

Gość kalinkaaa1987
żurawina, owszem profilaktycznie i na lekkie stany zapalne ale na pewno nie jak już boli. (wtedy jedynie wspomagająco) A do urosalu warto mocz zakwaszać - chociażby wodą z cytryną. Dodatkowo też możesz sobie wziąć urosept na szybsze wypłukiwanie bakterii bo działa moczopędnie. Powodzenia :)

Gość Zapewne masz bakterie
w moczu. Kup urosept on jest z żurawiną, pij dużo bo to wypłukuje bakterie. Koniecznie zrób badanie moczu. No i lekarz przepisze ci pewnie furaginę... Ale najlepiej idź do lekarza szybko!

Gość pata taj
do ginekologa bo mam jeszcze inna sprawe - wiec chce tak za jednym zamachem ...

Gość kalinkaaa1987
Na pogotowiu jak powiesz, że już brałaś furagin i wiesz ze na Ciebie działa to powinni od ręki wypisać. Albo idź do apteki i tam powiedz, ze znasz ten antybiotyk i wiesz, że na Ciebie działa to mgr Ci powinna wydać na tzw. receptę farmaceutyczną

Gość kalinkaaa1987
URINAL jest z żurawiną , urosept to lek ziołowy :)

Gość pata taj
dziekuje za rady, bardzo dziekuje jutro rano pojde do apteki i poprosze o te recepte farmaceutyczna, poprosze o milosierdzie :) a jak to nie pomoze to chyba na pogotowie pojde choc nie wyobrazam sobie odseparowania sie od kibla :(

Gość shcbvdjkhvbjank
kup pojemnik na mocz i jedz z nim na pogotowie zobacz czy nie masz temp, nikt cie raczej ogladac nie bedzie zrobia badanie moczu wywiad i juz, jesli jestesstudentka wez leg, i leg ubezp rodzinna , bo trzeba dowod ubezpieczenia ps mozesz troche tam posiedziec niestety ale kolejki sa

Gość kalinkaaa1987
jak maszkogoś w domu to niech podskoczy jeszcze teraz - chociazby na dyżur nocny do apteki - weźmiesz na noc i rano bedzie o niebo lepiej :)

Gość pata taj
wlasnie niestety jestem calkiem sama kurde, czuje jak oblewa mnie pot, dzisiaj tylko impupromem bede sie faszerowac a jutro bede liczyc na litosc pan z apteki...

Gość shcbvdjkhvbjank
tak licz na litosc jestem pielegniarka i u nas facet mial zakazenie ukladu moczowwgo chodxi chodzil az dostal sepsy, zmarl po 2 tyg gratuluje paniom doradzajacym

Gość TDRFYUIOHGTYUIHIOUJKLI
.....UROSEPT.... W APTECE JAKIES 3 ZLOTE..POL GODZINY I PO BOLU..TYLKO PIERWSZA DAWKA POWINNA BYC 3 TABLETKI NA RAZ

Gość TDRFYUIOHGTYUIHIOUJKLI
UROSEPT JEST BEZ RECEPTY I LEPSZY OD FURAGINU

Gość gość
Też miałam tego typu problemy, najlepiej brać preparaty na bazie żurawiny, mi pomógł żurascin uro. Najlepsze są naturalne metody, a nie jakaś chemia.