Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasbak

mleko modyfikowae

Polecane posty

witam,mam pytanie dotyczące mleka modyfikowanego.Czym się sugerujecie wybierając mleko dla swojego maluszka.Ja pierwszą córkę karmiłam wyłącznie piersią,druga ma już 7 miesięcy i do tej pory też piła wyłącznie pierś.Chciałabym przejść pomału na mleko modyfikowane,ale nie wiem jakie wybrać...które spróbować jej podać...?

Gość Ja nie wiem co to
za pediatra ci polecila bebiko lub nan jak wlasnie nan jest na ostatnim miejscu zaraz po bebiku na tabeli mlek to najbardziej nalaktozowane mleka i po nich najczesciej dzieci maja problem z brzuchem Polecam enfamil to najlepsze mleko jak narazie na polskim rynku

Córka piła Humanę i synek też jest na Humanie ale chyba przejdziemy na Bebilon bo Humanę u mnie ciężko dostać. Bebiko jak dla mnie jest za słodkie, córka uparła się na picie mleka takiego jak braciszek i kupiłam bebiko 4 jak dla mnie to ulepek nie mleko, nan też jest bardzo słodkie.

Moja pediatra poleca właśnie Bebilon i Humanę choć Humenę stawia na pierwszym miejscu ja też. Bebilon jak dla mnie ma taki "tępy" jak się go pije

ja daje bebilon comfort, ale dzis niestety kupiłam Nan bo nigdzie nie mogłam dostać. Lekarze polecają tak naprawdę to z czego mają zysk;)

Gość ...................../
ja podaje bebiko, jest tanie i smaczne:)

Gość No niestety moje zdanie
smaczne moze dla ciebie bo dziecko jeszcze poznaje smaki a takie slodkie mleko zaraz uczula i potem dziecko nie tknie nic gorzkiego ja tez podaje bebilon comfort

hmmm,czyli na razie najczęściej wymieniacie Bebilon.No w sumie to ie wiem czym się kierować,smakiem,ceną??A co wiecie na temat nowego Gerbera??Bo mam w domu próbki,i ie wiem czy warto próbować.

Mój malec pije Bebilon- ładnie po nim przybiera i nie ma problemu z kupkami,a i kolki nie zdarzały się często

Mój pije Aptamil - angielski odpowiednik polskiego bebilonu, najbardziej polecane mleko przez położne mleko w UK

no właśnie,a powiedzcie jak jest po przejściu z piersi na modyfikowane?mogą pojawić się bóle brzuszka,kolki?? ech przeraża mnie to wszystko,jak ją przekonać do butelki i czy wyjdzie jej to na dobre?

Gość Ja polecam Enfamil
zupelnie bezbolesnie maly przeszedl w 2 miesiacu zycia z piersi te bebiko i inne sa dla mnie przereklamowane

A moje pila Bebilon,bebilon confort tylko w ang odpowiednikach a teraz jest na nutramigenie bo skaza wyszla :(

Gość Ta jasne i wyjedz
jak by bylo nie zdrowe to niedpuszczone bylo by do sprzedarzy i nie pozwalali by dawac go dziecia do jedzenia Przestan piepszyc ! bo sasiadka ci powiedziala boze co za tepy narod

nie mówią że szkodzi bo kase robią na tym jedzeniu słoiczkowym i mleku w proszku. taka prawda. sąsiadka krzywde dziecku zrobiła najpierw to mleko a później kurczakami pasła dzień w dzień

o mleku modyfikowanym nie powiedziałabym ,że jest niezdrowe,ale w sumie kto wie...to tak jak z nowotworami,wystarczy poczytać o witaminie B 17:( juz sama nie wiem,czy dobrze robię,chcąc przejść na modyfikowane...do tego bardzo ciężko przechodzimy ząbkowanie,nieprzespane noce i te sprawy,nie wiem czy dobry moment sobie wybralam...

moj synek pije bebilon nieszany z babilonem pepti. bardzo ladnie rosnie i sie rozwija. my tez przechodzilismy na mleko ale stopniowo. najpierw zastepowalam mu jedno karmienie. dawalam troche mleka mod i pozniej piers. i tak poszlo teraz pije juz tylko mod

Gość Dinna
mój 2 miesieczny synek od poczatku pije Bebiko 1. ani razu nie miał kolki, ładnie przybiera na wadze i nie ma najmniejszych problemow z kupkami. wiec mysle ze jemu bardzo pasuje

Gość lasiczka77
Tak naprawdę mleko modyfikowane starszym dzieciom jest zbędne. Mam 2 dzieci, córka ma prawie 6 lat a synek prawie 3 .Oboje karmiłam piersią, córkę rok i 4 miesiące a syn sam się odstawił jak miał rok. Nie dawałam im mleka modyfikowanego, po prostu jadły wszystko to co my.Córka przez jakiś czas jadła kaszki Bobovity, synkowi nie smakowało, wolał kotleta:)Dzieciaki są zdrowe, chodzą do przedszkola i rozwijają się wspaniale. Uważam,że to tylko nabijanie kasy producentom tego mleka. Owszem, niemowlaki, których nie karmi sie piersią z różnych przyczyn pić muszą to mleko, no bo czym je karmić. Ale starsze dzieci spokojnie mogą bez tego mleka żyć. Kobietki, nie dajmy się zwariować.

Gość tMoje dziecko pilo
gerber ale niestety strasznie ja uczulilo :( okropna wysypka i brzuszek bolal

tak więc...... spróbowałam podać dzisiaj małej Gerbera,bo miałam w domu próbkę,pluła przy pierwszym podejściu,potem nawet nie chciała spróbować... lasiczka 77 w sumie to ja przyznaję Ci rację:)Swoją starszą córkę karmiłam 9 miesięcy piersią,potem popijała przez miesiąc kaszki,i nagle przestały jej smakowac.Od tego czasu nie piła więcej mleka,i tak jest do dziś:)Również wolała kotlety:)Jest zdrowa,żywa i nic jej nie brakuje,a nabiał w jej menu to jogurty od czasu do czasu:) I chyba teraz też scenariusz się powtórzy.Hanka nie akceptuje smoczka,herbatki,soczków w butelce,po prostu nic,tylko pierś.Nie je obiadków,zupek,jogurcików dla dzieci,deserków,kaszek,ewentualnie chrupka kukurydzianego ,skórke od chleba i posmakowala danonka od starszej siostry,no ale przecież niby nie wolno jej.Ale chyba niczego jej nie brakuje,Wagowo wystaje dużo ponad normę.Już nie wiem,czy nie lepiej pozostać przy piersi i czekac na to co się samoistnie wydarzy;p

jakie mleko? takie które dziecko będzie chciało pić. U mnie gerbera i bebiko pluło, bo było za słodkie. nana w miare może byc a najlepiej smakuje mi babydreem. niestety ty też musisz kilka przetestować:)

Gość Izusiowa mama
Moja córka piła hipp 1, wszystko grało, przeszła na hipp 2 i się zaczęło zaparcia, wysypka, przeszłam na gerbera, pije chętnie, ale co z tego na buzi wysypka, za uszami wysypka, jak nic uczulenie na mleko. Teraz spróbuje bebilonu, ale już mam dość w sumie 4 raz mleko zmieniam!