Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta__47

moja córka chce wyjść za mąż za

Polecane posty

Gość Edyta__47

Córka studiuje w innym mieście, mówiła że ma chłopaka, ale dopiero teraz opowiedziała nam szczegóły. Jej chłopak jest chory na AIDS (ona mówi że jest tylko nosicielem, jakby to coś zmieniało??), chce wyjść za niego za mąż! Na pytanie jak sobie wyobraża seks, mówi że są prezerwatywy, wyobrażacie sobie? Nie miałam pojęcia że mam tak głupią, durną, nieodpowiedzialną córkę. Prezerwatywa zawsze może pęknąć! Na pytanie o dzieci powiedziała że na razie nie chcą, a potem ewentualnie pomyślą o adopcji. Z mężem brak nam sił. Nawet nie można mu "mordy obić" bo istnieje ryzyko że zarazi. To jakiś koszmar. Nie wiemy co zrobić, rozmowy nie pomagają, na wszystko ma cudowna opowiedz Kocham Go!! Przecież to chodzi nawet o zwykłe, codzienne sytuacje. Mąż się skaleczy, żona go opatrzy - u nich to zyska zupełnie nowy wymiar - ryzyko swoim życiem! Zwykłe skaleczenie dziąsła podczas mycia zębów i już nie można się pocałować! Takich sytuacji jest pełno!

Gość dziewczyny z kafeterii
marne prowo

Gość jakamtatoto
jesteś zwykłą rasistką!

Gość maaalena
jaką rasitką? Takie obawy są normalne, prawda jest taka, że sama, gdybym miała taką chorobę, to nie związałabym się z nikim. Trzeba być odpowiedzialnym. Co to za miłość, gdy wiesz, że każdego dnia możesz zarazić ukochaną osobę i ona w ciągu kilku miesięcy może zachorować i umrzeć! Trzeba być totalnie nieczułym...

Gość jakamtatoto
taką że ktoś jest nosicieem a ona traktuje go jak czowieka gorszej kategorii

Gość jakamtatoto
straszne jest edyto to co piszesz

Gość Al Bundyyyy
ja bym taką wydziedziczył i pomyślał o zrobieniu nowej córki. Ponmyśl nie wydziedziczysz, nie wyprzesz się jej to Ci za 2 lata przyleci, chora na AIDS, z obitą mordą od "swojego faceta życia" i z płaczem że była głupia. A może nawet i z dzidzią chorą na AIDS Nie ma ratunku na głupie kobiet, one zawsze będą głupie.

Gość maaalena
jakamtatoto - rasita, to słowo od rasy, czyli uprzedzenie na tle rasowym. O ile facet nie jest azjatą, lub pochodzenia afrykańskiego, to autorka nie jest rasistką :P.

Gość jakamtatoto
rasista jest również ten który nie toleruje osób chorych, o innym wyznaniu itp

Gość maaalena
jakamtatoto - mylisz się, trochę doczytaj(choćby Wikipedia), a nie używasz słowa, bez związku z jego użyciem

Gość jakamtatoto
przecież traktuje go zpogardą jak czowieka gorszej kategorii, to Twoim zdaniem kim jest?

Gość niniu
oj chyba nie ma wyboru chyba musiałaś się bardzo o to postarać

Gość maaalena
nie wydaje mi się, aby istniało w języku polskim konkretne określenie dla ludzi uprzedzonych do chorych, czy niepełnosprawnych. Rasista ma jednoznaczne przeznaczenie użycia, podobnie jak "homofob".