Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzionczonnnnnaa

Czy wszyscy Dunczycy są tacy okropni?

Polecane posty

Gość dzionczonnnnnaa

Mam przyjemność mieszkać w Danii na stałe.Jestem samotna, więc liczę,że tu spotkam miłość swego życia,ale strasznie niepodobają mi się Dunscy panowie-wytatułowani,okropne mordy za przeproszeniem...Dunki są ok.Ale Dunczycy...aż strach patrzeć. Mieszkam niedaleko stolicy od miesiąca.Może narazie trafiam na takich...Facet nie musi być piękny, ale bez przesady nie z taką małpią mordą i tatuażami....dosłownie wszyscy.hcę mięc normalnego, ciepłego męzczyznę.A oni mi się zle kojarzą. Załamka

Gość Henning Von Johanssen
Wyjedz do Afryki, jesli sie Tobie nie podobamy, tam faceci sa goracy :P

Gość moze i goracy
do tego po murzynie malo kto poprawi ;)

Gość dzionczonnnnnaa
Nie interesują mnie murzyni itp. Tam też tego pełno.Nie ma normalnych facetów.

Gość nie mam czasu na seks
ale moze chociaz charaktery maja ok ;)

Gość dzionczonnnnnaa
Podobno są uczciwi i kochają dzieci.Ale też podobno zdradzają w większosci.Do bani

Gość i jak ironia
A dlaczego zdradzaja dzieci? - w sensie, ze pozniej zakochuja sie w innych dzieciach?

Gość przegiales
to bylo nie fair... bardzo.

Gość pi jak pirania
Ah ... tutaj ... wybacz, chcialem zobaczyc jak to jest miec na sobie kobiecie ciuszki ;) I prosze poprawnie odczytac zart!!! (hmm ... w sumie wykrzykniki to raczej nakaz ;) ).

Gość pi jak pirania
kobiece* P.S. obiecuje sie juz nie przebierac :)

Gość kiepski zart
w jeszcze gorszym momencie. Ale po tej "dziwce" to juz mnie nic nie zdziwi.

Gość pi jak pirania
yyy ... a to moze przyjmiemy, ze ja zachowuje sie kulturalnie, nigdy nie przeklinam, nie obrazam ... a na forum funkcjonuja takie osobniki ... ktore mozna nazwac podszywami? :)

Gość i wlasnie dlatego
ironia odwrocila sie na piecie, pomachala wszystkim raczka i poszla do pokoju... ps. a tak wogole to mam uczulenie na pomaranczki :P

Gość pi jak pirania
Dlatego ja zawsze udzielam sie w czerni ;) *prawie zawszze ;) 🖐️

Gość * w ogole
jako ze poprawnosc jezykowa jest w cenie :P I odeszla w tylko sobie znanym kierunku...

Gość pi jak pirania
No wlasnie mialem maly problem z analiza Twojej niepoprawnosci, ale sie wszystko wyjasnilo ;) Dobrze, ze tak samo, jak dostrzegasz bledy innych, dostrzegasz i swoje ;)

Gość i jak ironia
Pirania, ale tylko te natury jezykowej :P

Gość pi jak pirania
yyy ... a to nie powinnas napisac, ze popelniasz tylko takie - jezykowe ... i w zwiazku z tym nie masz okazji dostrzegac innych? :x To ja skorzystam z okazji i zapytam ... jakie jeszcze bledy popelniasz? :) Tylko nie pisz, ze czesto poddajesz sie czemus, na co nie masz wplywu ... bo mysle, ze nie jestes uzalezniona od pisania na kafeterii ;)

Gość i jak ironia
rachunkowe :P Poza tym... Kazdy ma swoje uzaleznienia, ktorym oddaje sie z luboscia. I zboczenia. Bo to normalnie jakis ekshibicjonizm emocjonalny. W sumie.... jak juz skretyniec do reszty- to tylko w doborowym towarzystwie :) Jak ja w ogole moglam byc taka ignorantką, tutaj jest poruszanych tak wiele waznych tematow :) Boze, dzieki Ci za kafeterie ;)

Gość pi jak pirania
I powiedz mi teraz ... jak tu moge nie spytac sie o zboczenia? ;) Rachunkowe powiadasz ... to na kogo ostatnio liczylas ... i sie zawiodlas? ;)

Gość i jak ironia
na siebie.I slodko mi z tym. A o zboczeniach to nie tutaj :P

Gość pi jak pirania
btw. ... kim jestes? :D yyy ... jak nie tutaj ... to gdzie?

Gość i jak ironia
wiesz kim, wiesz wiec gdzie mnie szukac... chociaz nie jestem psycholozką :)

Gość pi jak pirania
Dzieki za podpowiedz ;) Tak myslalem ... ze jestes tam, w internecie, bawisz sie mna, piszesz to ... co chce uslyszec, mowisz to, co mowic trzeba ... by chciec byc blisko ... a ja taki nieufny ... nabierajac choc odrobiny podejrzen ... sie cofam, wylaczam ;)

Gość autorko ja nie wiem w jakiej
ty wsi mieszkasz i z jakimi ludzmi sie widujesz, ale powiem ci ze spedzilam pol roku w kopenhadze i takiego zageszczenie pieknych ludzi na 100 m² (zarowno mezczyzn jak i kobiet) nie widzialam w zadnym innym kraju. takie samo wrazenie odnosza wszyscy inni odwiedzajacy ten kraj - dania jest krajem pieknych ludzi. jedyny problem w tym, ze sa bardzo zdystansowani i nie podrywaja kobiet jak poludniowcy (tam kobiety wychodza z inicjatywa, a rzadziej mezczyzni), ani nie nawiazuja spontanicznych znajomosci z obcymi (mozesz wyjsc na impreze i przez caly wieczor nie zamienic z nikim slowa jesli nie nalezysz do grona ich znajomych) o ile nie sa nietrzezwi (wtedy masz szanse, ale nie beda cie pamietali na drugi dzien). drugi problem to taki, ze jestes polka, a oni nie lubia polek i polakow bo maja o nich bardzo zle zdanie (bo kradna u nich... glownie auta), poza tym polki nie sa tak atrakcyjne fizycznie jak ich lokalne kobiety, nie sa wysokie i maja inna mentalnosc od tej do ktorej przywykli (dunczycy jak i pozostali skandynawowie nie lubia kobiet domowych, ktore im usluguja i poza kuchnia, dziecmi, sprzataniem i kosciolem niczego nie oczekuja od zycia poza utrzymaniem przez mezczyzne, tam jest rownouprawnienie i kazdy facet sprzata, pierze, zajmuje sie dzieckiem i gotuje sam, nikt nie szanuje kobiety ktora chce uslugiwac - czyli typowej polskiej zony, tamtejsze kobiety zawsze placa za siebie albo rewanzuja sie finansowo, nie sa zasypywanie prezentami wzamian za uslugi domowe, ani nie oczekuja savoir vivru ze strony mezczyzn - czyli puszczania w drzwiach itd.). niemniej jednak powodzenia!

poza tym nie spodziewaj sie ze predko poznasz tam cieplego mezczyzne. oni nie sa wylewni, tylko zdystansowani i pragmatyczni i wlasnie dzieki tej cesze wiecej sie w zyciu dorabiaja w odroznieniu do romantycznych rozlazlych polakow - co mozna tez smialo odniesc do spoleczenstwa jako ogolu. jak pewnie zauwazylas dunskie spoleczenstwo jest bardzo zdyscyplinowane, kazdy pracuje z rozsadku chocby nawet nie lubil swojej pracy, kazdy godzi sie na wysokie podatki z rozsadku, kazdy ma prosto i schludnie w domu, nie wywala wyplaty z okazji przyjecia zeby sie stol uginal i obcy najedli, a polacy jacy sa sama wiesz... lubia kombinowac jak tu zarobic zeby sie nie narobic (stad tyle kradziezy), jak uniknac oplat, nie zalezy im na tym jak zyja, byle z dnia na dzien, sa rozmarzeni, naiwni, rzadko mysla o zabezpieczniu przyszlosci tylko o tu i teraz, potrafia przechrzanic sumy na ktore normalnie ich nie stac tylko po to zeby sie w jeden dzien pokazac przed rodzina i znajomymi (swieta, imieniny, wesela - stoly pekaja w szwach, a na co dzien bieda z nedza).

napisze wiecej: jesli chodzi o fizjonomie dunskich mezczyzn (tych z miasta, poniewaz obcy jest mi opisany przez ciebie wizeronek ludzi z twojej okolicy) to sa to przewaznie wysocy (zdecydowanie powyzej 185-190 cm), bardzo szczupli panowie (nie ma tych tzw. popularnych w polsce misiow z piwnym brzuchem i karkiem), o pociaglych twarzach (polacy maja okragle) i dluzszych wlosach (nie ma szeregowych), zawsze nienagannie ubrani (nikt nie chadza w dresach). seniorzy sa rownie atrakcyjni pod wzgledem wizerunku co i mlodsi. nie wstycza sie ojcostwa (kazdy dzieciaty facet chodzi ze swoimi dziecmi po miescie z wozkiem, chusta lub nosidelkiem, traktuje ojcowstwo bardzo powaznie - co w polsce jest traktowane jako szalenie niemeskie, bo u nas to kobiety sa od pieluch). panowie ci bardzo dbaja o urode (ladne ciuchy, ladne zeby, ladnie uczesane wlosy - czyli wygladaja dokladnie tak, o jakich polskie zaniedbane karki mowia ze to cioty, geje i homo, bo wedlug nich facet nie moze byc zadbany).

Gość kiok
autorko ja nie wiem w jakiej, z twoich wypowiedzi zionie wrecz pogarda i nienawisc do Polakow. NIe potrafisz napisac jednego zdania i Dunczykach, nie krytykujac przy tym rodakow. Rozumiem, ze nie jestes hipokrytka i czujesz pogarde rowniez do swojej osoby?

pisze prawde taka jaka ona jest. od reguly oczywiscie zawsze sa wyjatki ...zarowno te pozytywne jak i negatywne, ale nie mozna koloryzowac i budowac wypowiedzi wylacznie na podstawie wyjatkow i pod katem tego co ludzie chca uslyszec. tak wlasnie na chwile obecna prezentuje sie kontrast miedzy oboma tymi spoleczenstwami. maja swoje plusy i minusy, jednak nie da sie az tak przekoloryzowac wypowiedzi, zeby postawic miedzy nimi znak rownosci i udawac ze niema pomiedzy nami przepasci kulturowej, bo mijaloby sie to z prawda. jesli nie podoba ci sie co napisalam, to moze po prostu wyjedz tam, pobadz troche, poznaj ludzi, a potem wroc do tego tematu i przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedz ...raczej sie juz nie obrazisz.