Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzionczonnnnnaa

Czy wszyscy Dunczycy są tacy okropni?

Polecane posty

Gość autorko ja nie wiem w jakiej
swoja droga to chcaialabym, zeby pewnego dnia polacy rowniez zaczeli o siebie dbac (w tym rowniez o higiene osobista, bo z tym jest bardzo roznie) ... zeby nie tyli... zeby nie naduzywali alkoholu... zeby nie mieli piwnych brzuchow... zeby nie golili glow... zeby dbali o ubior i uczesanie... zeby nie wstydzili sie przed kolegami zajmowac dziecmi i umieli wszystko przy nich zrobic (rowniez przy noworodkach)... zeby potrafili zajac sie domem jak kobiety (ugotowac, pozmywac, uprac, posprzatac)... zeby byli uczciwymi obywatelami (nie kombinowali, nie wyludzali) ...zeby nie wydawali ponad stan ...zeby nie byli tak zalezni finansowo od swoich rodzicow, tylko byli bardziej samodzielni (nie patrzyli na kazdym kroku na to co powie mama) ...i wreszcie co najwazniejsze - nie mieli lepkich rak do cudzej wlasnosci, bo maja z tym najwiekszy problem (zdaje sie chyba uwarunkowany genetycznie o zgrozo i co najgorsze ciagnacy sie pokoleniami jak smrod). czy prosze o wiele?

Ja mysle, ze komentarze autorki to zwykla prowokacja, bo kto by sie podejmowal okreslania calego spoleczenstwa, skoro wiadomo, ze kazdy czlowiek jest inny.

Gość pakol-na-wielbladzie
bosze,rece opadaja jak poczytalem ze 3 wpisy jacy polacy sa ble,a dunole si si.wyjedz tam nie wracaj zmien obywatelstwo!takim jak ty DEFENESTRACJA.tak wiem wy tanie mieso(POLCZYNY_SZMACINY)jestescie idealne.buuhaha

Gość pzykre, ale prawdziwe
DeMorai, tak to juz jest, ze ludzi ocenia sie czesto w sposob bardzo dla nich przykry i krzywdzacy, nie majac do tego zadnego prawa.... np taka kobieta, ktora nie moze miec dzieci, a chce pomoc innym w walce z tym, z czym sama walczyla .... szczegolnie dzieciom, bo a ) im trudniej jest chociazby zrozumiec dlaczego musialy zachorowac, b) tak jak pisalam powyzej ona nigdy nie przekona sie jakie to uczucie byc matka. I zachowanie takiej kobiety sprowadza sie do kompletnej patologii...

pzykre, ale prawdziwe - ale z drugiej strony to dobrze, bo przynajmniej wiadomo kto ... jaki jest. Jak zawsze widze "toksycznych ludzi" ... to nie podejmuje w ogole dialogu, bo nie ma sensu. Oczywiscie zycze im jak najlepiej, ale nie chce sie zarazic ;)

Gość luminata
do "autorko" prawdziwe slowa, popieram, jest dokladnie tak jak piszesz. Wiadomo, ze aby oceniac trzeba uogolnic i w naszej Polsce uogolnienie przynosi takie wlasnie spostrzezenia. Wystarczy spojrzec na polskich panow politykow. Czas juz, abysmy zdali sobie sprawe z tago jak daleko jestesmy za Europa Zachodnia, kultura osobista jako pierwszy slaby punkt Polaka. Przykre prawda? Mnie tez bylo przykro i ciagle jest kiedy patrze na wiekszosc Polakow, nasz narod kojarzy mi sie z dzicza i degrengolada....

Gość wendobevooreise
Byłem w Danii dość długo i mało jest tam ładnych kobiet.Może i zadbane to są, ale napewno nie atrakcyjne. Na temat mężczyzn nie mam zdania.Słyszałem tylko,że Duńczycy lubią żony polskie, bo Dunki nie dadzą im tyle ciepła i wierności co nasze Polskie i piękne kobiety.

Gość takie obłe cztey widelce
Ale co mnie to obchodzi? :)

Gość ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,
nasz narod kojarzy mi sie z dzicza i degrengolada.... Mnie też!!! Takiego zagęszczenia prymitywnych ludzi jak w Polsce to tylko na wschód w stronę Rosji i na południe w stronę bliskiego wschodu szukać!!! Niestety ale Polacy poza kolorem skóry nie mają z cywilizowanymi europejczykami wiele wspólnego... co najdalej z ich karykaturą. :( Taka smutna prawda. Poza nielicznymi (i to naprawdę nielicznymi!) wyjątkami, tak właśnie prezentuje się profil ogółu naszego społeczeństwa (od naszych pseudo-polityków, po plebs jaki pozwolił dojść im do "koryta"). Coś strasznego.

Słyszałem tylko,że Duńczycy lubią żony polskie, bo Dunki nie dadzą im tyle ciepła i wierności co nasze Polskie i piękne kobiety. Stary, nie chcę cię zbyt brutalnie wybudzać z twojej bajki, ale najprawdopodobniej słyszałeś to od swojego kolegi Polaka. Duńczycy nie lubią kur domowych ani ciepłych kluch (może jacyś w podeszłym wieku nieprodukcyjnym), a Polki są piękne najczęściej wyłącznie dla Polaków, bo zagranicą jakiegoś wielkiego szału nie robią ...za wyjątkiem egzotycznych panów, których kręci w sumie każda o jasnej karnacji, albo panów szczególnie nieurodziwych, którzy nie cieszą się popularnością wśród lokalnych kobiet. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale dominują sytuacje jak wyżej.

No i nie zgodzę się że wszystkie Polki są ładne nawet dla przeciętnego Polaka. One są raczej jak wszędzie - zróżnicowane. Jest trochę ładnych, jest trochę brzydkich i masa bardzo przeciętnych. Wystarczy przejść się w sobotę na zakupy do Carrefoura w jakiejś galerii handlowej w centrum dużego miasta i tam doskonale widać cały ten przekrój Polskiej urody. Z panami jest dużo gorzej, chociaż gdyby starali się o siebie więcej dbać i pilnować wagi oraz ubioru, jak ktoś wcześniej tu zasugerował to na pewno zwiększyli by swoje szanse u kobiet.

Gość orchidea33
dunczycy hi hi hihi hi hi hi kon by sie usmial

Gość orchidea33
bylam i mieszkalam w danii 6 lat .wiem cos na ten temat..... bo mam dziecko z dunczykiem . ktory jest zonaty /jak twierdzil ze ma fikcyjna zone .tzw. papierowa................. ......jak dunczyk chce seksu //to powie ci wszystko co tylko chcesz uslyszec np....miedzy innymi to, ze brakoje nam tylko dziecka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec byl raj na ziemi do momentu kiedy nie zaszlam w ciaze dla mnie kotoliczki to spelnienie i macierzynstwo a dla dunczyka to szok i namawianie do aborcji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pewnie zastanowiacie sie jak to sie skonczylo......................................... jestem juz w polsce z moim najkochanszym i najpiekniejszym malenstwem......................... najwazniejsze ze zyje ....ani przez sekunde nie zaluje ze moje dziecko zyje !!!!!!!!!!!!!!!!!!! przestrzegam przed zonatymi dunczykami co bajeruja .....dunczycy popieraja aborcje az bo 5 razy / gratsi .... i maja nasze przykazanie nie zabijaj w du...e

Gość orchidea33
...przepraszam wszystkich za tzw.byki ale do dzis sie krew we mnie gotuje !!!!!!!!!!!!!..........piszac moja historie patrzylam na moje spiace dziecko........pa.......

Gość gość
orchide a gdzie ty mialas przykazanie nie cudzoloz??? Kiedy myslalas, ze zlapiesz go na dziecko nie przeszkadzala ci jego zona, nawet na papierku? To jest dopiero hipokryzja.

Gość gość
dobre

Gość gość
Niby fajni Ci dunczycy bo tacy obrotni i w domu zrobia i dzieckiem sie zajma, ale duzym minusem jest ten ich brak ciepla i taka oschlosc. Wole bardziej ognistych facetow,

Gość gość
byłam w związku z Duńczykiem i mi się akurat taki typ facetów podoba :). Są rzeczywiście mało wylewni ale ja też nie jestem osobą, która potrzebuje zapewnień o miłości, jakiś "przytulasków" w ciągu dnia itd. Obecnie jestem w związku ze Szwedem i to jest to! :) Ale potwierdzam, że Polacy w porównaniu do Duńczyków są bardzo wylewni i tacy jakby to określić "bliżsi sercu". Tylko, że ja nie lubię tego czegoś ale wydaje mi się, że więcej kobiet woli czułego faceta więc pod tym względem Polacy mają +. No ale niestety porównując zadbanie z facetami z innych krajów wypadają słabo. Po części to wina zarobków (mało który Polak może sobie pozwolić na naprawdę odpicowany ubiór i dodatki w postaci zegarków etc) ale z drugiej strony pobiegać i zadbać o sylwetkę można bez zarabiania kokosów. Tak samo z fryzurą. Nikt nie każe mieć włosów jak Bieber (:P) ale jeżyk lub łysa pała jest niezbyt seksowna (w większości).

Gość orchidea33
.....odpowiedz dla GOSC............kto pyta nie bladzi........chce wyjasnic kwestie lapania mezczyzny na dziecko..............................................................a wiec zeby bylo jasne....od samego poczatku az do konca pobytu w Danii bylam na wlasnym utrzymaniu i SAMA tez placilam za wszystko ...........nie mialam zamiaru lapac go na dziecko nawet zrzeklam sie prawnie alimentow................................................ .....Moje dziecko urodzilo sie po kilku latach ❝ cudownej milosci ❞ i nie byla to wpadka JEDNEJ NOCY...............NIE Z MOJEJ STRONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!....przyponinam ze to nie ja bylam mezatka tylko on byl zonaty i to ze zdradzal zone nie bylo dla niego problemem!!!...................ale jak widze dla Ciebie jest !!!!!!!!! ....Oszukal nas obie i dzis sie z tego smieje!!!!!!!!!!!!!!.. PS. JESLI KOBIETY LAPIA NA DZIECKO ...........TO CO ROBIA MEZCZYZNI BY MIEC KOBIETE.......?........?.... ps.2.........tak tak to wielki blad ze sypialam z zonatym mezczyzna i mu wierzylam ale nie zaluje ze mam moje malenstwo.........pozdrawiam serdecznie.................

Gość landi
Mieszkam w Danii rok. Uważam, że Duńczycy to ciasteczka ;) Gdy dokądś idę/jadę zawsze jest na czym zawiesić oko. Jestem z Duńczykiem 3 miesiące i jest dla mnie cudowny! Dba o mnie, poznałam jego rodzinę i planuje ze mną przyszłość ;)

Gość gość
ale tr)ole żal

Gość gość
Czytam to co pisala ta laska na pierwszej stronie i sie smieje. Gdzie ty mieszkasz? Mieszkalam w Danii pare lat, przeprowadzilam sie do innego kraju pod koniec zeszłego roku. Niektórzy po prostu ślepo wierza w stereotyp skandynawskich wyzwolonych kobiet i uglaskanych mezczyzn. Otoz rzeczywistosc jest troche inna. Duzo kobiet siedzi w domu z dzieciakami podczas kiedy maz zarabia. I mowie tu o rodzinach gdzie maz zarabia 50-100 tys koron miesięcznie. Takie babki chodzą do pracy z nudow albo z jakichs tam ambicji. Sporo jest takich rodzin. Kobiety sa dosc ladne ale czesto zdarzają sie tzw karakany - grube, niezadbane, najczęściej wsrod mlodych. Sa tez babki ponadprzecietnie wysokie i bardzo czesto dodatkowo grube, wygladajace jak ogry. Tam jak ci sie wylewa tluszcz, wystaje cycek albo pol tylka to nikt sie tym nie przejmuje, bo wychodza z zalozenia ze to ludzkie cialo i to naturalne. Nikt nie przykrywa pryszczy gruba warstwa fluidu ani nie reguluje brwi. Normalka to wyjscie do pracy/szkoły/na zakupy w tlustych wlosach i dresie/pizamie. Kreuja sie na taka nacje luzakow, ze nie ma spiny i nie musza sie takimi trywialnymi rzeczami jak wyglad przejmowac. Dosc tolerancyjni ludzie odnosnie zboczen seksualnych i innych swinstewek, potrafia przy eleganckiej kolacji dyskutowac o grzybicy pochwy. Nie lubia Polakow, wg nich jestesmy zlodziejami i kretaczami a kobiety zbyt przesadnie dbaja o siebie. Polska to dla nich to samo co na wschod od Polski - razem z Rosja itd, wg nich jesteśmy zacofanymi i biednymi panstewkami. Zaskakujaco tolerancyjni sa wobec przybyszy z krajow trzeciego swiata. Powiedzialabym nawet ze jesli mieliby do wyboru imigrantow ze wschodniej Europy a kolorowych to oczywiście wybraliby kolorowych tlumaczac sie ich bogactwem kulturowym (lol). Popularne sa wobec tego malzenstwa z Filipinkami zdesperowanymi do przyjazdu do Europy. Zazwyczaj taki brzydki Dunczyk nie majacy powodzenia w Danii leci na Filipiny na wakacje i tam sobie znajduje 'żone'. Wracaja do Danii, biora slub, on chodzi do pracy a ona siedzi w domu i robi za służbę przekonana o swoim wielkim szczęściu. Taki model jest dość popularny w Danii. Zazwyczaj ta Filipinka jest tez sporo mlodsza od swojego partnera. Generalnie Dunczycy to takie wysokie chuderlaki z pociaglymi twarzami. Czesto maja wylupiaste oczy i krzywe zeby. Leczylam sie tam ortodontycznie i wiem ze naprawde niewielu Dunczykow korzysta z ortodoncji, niemal kazdego tam na to stac ale wychodzą z założenia ze krzywe zeby im nie przeszkadzają. Mezczyzni to takie troche kluchy. Niby cos chca ale sami nie wiedza czego. Niewielu potrafi wlaczyc pralke czy zabawic dzieci. Plus ze uczestnicza aktywnie w zyciu rodzinnym ale nie jest az tak przesadnie slodko jak tu ktos opisywal. Faceta z wozkiem widzialam raz w Danii w przeciągu paru lat. Dania to taki prorodzinny kraj, wiele rodzin ma 4 a nawet i 6 dzieci. JeslI chodzi o mezczyzn to i tak w ogolnym rozrachunku na plus, nie ma tam takich dresow jak w Polsce czy chavsow jak w UK. Tzn sa ale maleńki odsetek. Przewazaja zdecydowanie mezczyzni zadbani i dobrze wygladajacych. Jak sa grubsi to zazwyczaj na maxa otyli. Albo szczupli albo grubasy. Duzo facetow jest do przesady wymuskanych... sama mam faceta Szweda, poznalam go w Danii, dba o siebie ale bez przegiecia. Nie uklada wlosow na zel i nie nosi rurek, ale jest naprawde zadbany. A Danii mozna wlasnie zaobserwować czesto przegiecie w ta stronę. Nie mowie ze maja nie dbac o siebie (jak np Polacy) ale wszystko z umiarem :p