Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wenus21

pociągi inter city

Polecane posty

Gość wenus21

witam. niedługo wybieram się w podroż pociągiem inter city do gdyni. wyjeżdzam ok. 4:30. Czy macie jakieś doświadczenia związne z inter city? bo nigdy nimi nie jechałam i chce zasięgnąć waszej opinii czy lepsza może km.. proszę o uzasadnienie. pozdrawiam serdecznie

Gość wenus21
I jeszcze jedno czy zakladac majteczki pod spodniczke? Bo mam nadzieje na jakas znizke na bilet

Gość melba25
IC czy TLK? cudow sie nie spodziewaj, ale tloku nie powinno juz byc. sporo zalezy tez od tego skad wyjezdzasz.

Gość wenus21
to z tymi majteczkami nie było miłe nie musicie dogryzać myślałam że są tu mili ludzie ktorzy coś powiedza

mojmąż ostatnio jechal tym pociągiem ale +?Warszawy do krakowa i bardzo sobie chwalil. a nie przepada za takimi podrozami, wiec wnioskuje ze bylo ok. Podobno kazdy ma swoje miejsce z numerkiem i wogole kultura jest.

Gość boba elektroba
te ciastko ze smietankom?

Gość 6 godzin to w kazdym pociagu
wytrzymasz :D A jedziesz EIC czy TLK? W pociagu jak w pociagu. Wg mnie EIC to spore przeplacanie. Za to? Za ciasteczzko i kawe :D Tez sie spozniac potrafia i tez mimo miejscowki moze sie okazac, ze nie masz miejsca. Mimo,z e jezdze tylko w podroze sluzbowe pociagami EIC to bardzo czesto zdarza mi sie, ze sa takie sytuacje, ze albo nie podstawia jakiegos wagonu, a bilety sprzedal;i :P albo sprzedali bilety na nieuistniejace miejsca :D

ciastko nie jest twarde, nawet dobre. Markiza taka :D

Gość wenus21
TLK

To luzik ;) Tylko jesli podstawiany to badz wczesniej... vo by sie na miejce zalapac. Chociaz teraz Gdynia raczej nie jest obleganym kieruynkiem. Mialam kiedys kolege w Gdyni ;)

Gość melba25
TLK to to samo co pospiech kiedys. czyli nie bedzie ciasteczka. i moze byc bloto i snieg na korytarzach, nieogrzewane wagony, opoznienia, zamrozone drzwi, ktorych nie mozna otworzyc, stanie w szczerym polu i inne atrakcje. to taki skrot z moich doswiadczen, jesli chodzi o wyprawy do gdyni (conajmniej 2 razy w miesiacu pokonuje te trase).

Nie dalej jak miesiac temu stalam godzine w szczerym polu w pociagu EIC na wylaczonym ogrzewaniu :D Takie cos w kazdym pociagu sie moze zdarzyc :P

w dodatku stalam w korytarzu, bo akurat mialam to szczescie, ze mimo zakupionej miejscowki okazalo sie, ze nie mam miejsca, bo jednego wagonu (pechowo akurat mojego) nie podstawili :D Ale uczciwie mi zwrocili 12zl za miejscowke ;] Zaplacilam tylko 106zlza podroz ;) No i za ciasteczko i herbate :classic_cool:

Gość melba25
tym gorzej. ja nie jezdze innymi niz tlk, bo inne na tej trasie nie jezdza (tzn jezdza, ale z milionem przesiadek).