Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kataraktamoja

Escapelle - czy mogę być spokojna, że nie jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość kataraktamoja

Witam, z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Otóż w dni płodne kochałam się BEZ zapezbieczenia, ale wytrysk nastąpił około 30 sekund po wyjęciu członka z pochwy. Dla pewności wzięłam tabletkę po - Escapelle (po około 36h od stosunku). Po 5ciu dniach od zażycia tabletki dostałam krwawienia (pierw bardzo ciemne plamienie, potem krwawienie ze skrzepami, przypominające okres). Trwa już drugi dzień, jednak to chyba za wcześnie na okres, bo poprzednią @ miałam 15.12? Skoro krwawienie nastąpiło (nawet, gdy to skutek uboczny od Escapelle) to czy mogę być spokojna, że w ciąży na pewno nie jestem? Proszę o odpowiedź!

Gość kataraktamoja
Żadna z Was nie brała Escapelle?

Gość tumanica z ciebie pętaczko
kolejna morderczyni

Gość kataraktamoja
Nie rozumiem, dlaczego?

Gość kataraktamoja
A, już wiem o co Ci chodzi - chyba Ty jesteś tumanem - Escapelle to nie jest środek wczesnoporonny - gdyby doszło do zapłodnienia lek ten podtrzymałby ciąże i stałby się jej sprzymierzeńcem!

Gość Michał Zaradny
Witam Oczywiście, że tabletka antykoncepcji awaryjnej nie jest metodą aborcji. Jej działanie polega na zablokowaniu owulacji, czyli procesu uwalniania się komórki jajowej oraz uniemożliwieniu zagnieżdżenia się zapłodnionej komórki w ścianie macicy. Ponadto, tabletka nie działa, jeżeli jesteś już w ciązy! A co do Twojego pytania, tabletke przyjęłaś w zalecanym czasie i pojawiło sie kolejne krwawienie także ciąże można raczej wykluczyć. Więcej na temat antykoncepcji doraźnej znajdziesz na www.wpadka.pl, a w razie jakichkolwiek pytań badź wątpliwości pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możliwy jest kontakt z ekspertem. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs