Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość !!! zaniepokojona!!!

problemy z piersiami

Polecane posty

od jakiegoś czasu zauważyłam, że koło sutków mam takie białe plamki, wielkości milimetra. Kiedy zagniotłam jedna z nich okazało się, że sa podobne do krostek z których wyszło coś na wzór... wiem, ze to obleśne, ale...sera. To trwa już jakis czas. Dziś kiedy znów nagniotłam sutek, to z samego srodka sutka, to sa chyba te główne kanały mleczne, wysączyło się coś , co przypominało mleko. Wspomnę, że nie byłam/nie jestem w ciąży i...zaczyna mnie to przerażać. Czy któraś z was miała coś podobnego? Z takimi objawami mogę zgłosić się do ginekologa czy do jakiegoś innego specjalisty?

Gość Marioletter
To są afty! Kup sobie w aptece dezaftan i po problemie!

tylko że afty występuja raczej w jakie ustnej a nie na sutkach...

Gość ja tylko
To pewnie jakiś problem hormonalny, zbadaj sobie hormony.

jedyne problemy jak na razie mialam z tarczyca, ale watpie żeby miało to jakis wpływ...chociaż kto wie. Do jakiego lekarza mam sie z tym problemem udac? Do ginekologa?

Gość Marioletter
Co za brednie! Przecież mówię, że to afty!

mleko z piersi - problem z prolaktyną jeżeli chodzi o same krostki, to nie wiem, co to jest warto iść do ginekologa, żeby dał skierowanie na badanie krwi pod względem poziomu hormonów;

Gość hihihihihihihihi
Marioletter - ty widzę jesteś specjalistką od aft, opryszczek i pewnie grzybic. rany!!! Na serio wszystko to miałaś?

Marioletter a skad ta pewność?

Gość hihihihihihihihi
pewnie z doswiadczenia :D

Little Miss Bossy- w sumie to nie krostki, ale mam wrażenie, jakby to były kanały mleczne i wlasnie z nich wychodzila ta wydzielina. Ehhh najrozsadniej z mojej strony bedzie jak pójde do lekarza:) Dzieki za odzew:)

Gość inkkkkkkkkks
też mam jedna wiekszą na sutku,wyciskam okresowo i też wychodzi trochę białego.Idż do przychodni chorób piersi ale z tego co mi mówiono to nic specjalnie złego.

Gość hihihihihihihihi
NAJPEWNIEJ to problem z prolaktyna, masz za wysoka. Bedziesz musiala lukac bromergon lub castagnus czy tez nonprolac na obnizenie i problem zniknie.

Gość Marioletter
Gówno prawda! Afty i koniec!

tez wyciskalam od czasu do czasu, ale wystraszylam sie, gdy pojawił sie ten płyn z samego środka sutka. Temat afty został zamkniety:p

Gość gruczoły Montgomerego
To takie duże gruczoły, które mają za zadanie natłuszczanie sutka. Czasem ulegają takiemu przekształceniu nieładnemu, że robią się właśnie takie jakby pryszcze, z którym można wycisnąć tę białą zawartość. Brzydkie, ale całkowicie fizjologiczne i niegroźne. Zła wiadomość jest taka, że z tym nic nie zrobisz, co najwyżej może się zrobić tego więcej :O A, i nie wyciskaj tego, bo Ci się tylko pogorszy! Możesz spytać gina, jak chcesz.

Gość Marioletter
Kurde to może być przecież nowotwór...

Gość inkkkkkkkkks
ja mam prolaktynę ok.ekarz mówił mi jak sie to nazywa ale cholerka nie pamietam bo uznano to za drobny szczegół.W każdym razie jak masz to samo jak ja to nic groźnego i NAPEWNO nie sa to afty:)

Gość gruczoły Montgomerego
tu masz linka http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3789119 To nie zadne nowotwór, przestańcie ją straszyć :O Autorko, mozesz dla spokoju pokazać to ginowi, ale to jest na bank to, co napisałam (wiem, bo sama mam i już się dowiadywałam).

zarejestruję:) chociaż czasami mam wrażenie, że kobieta (lekarz) do której chodzę jest nie poważna, albo za dużo studentek do niej chodzi bo za każdym razem chce mi wcisnąć tabletki antykoncepcyjne. Ale dam jej szanse, niech sie wykarze i powie co mi jest;)

Gość Marioletter
ja bym zrobiła mammografię to może być niebezpieczne

Marioletter nie wiem czy chcesz mnie przestraszyc czy...w sumie to nie wiem czego chcesz, ale... wykazalas sie juz przy aftach, więć Ci dziekuje za porady:) gruczoły Montgomerego- dzieki za link. DZięki za wpisy. Lecę. Dobranoc:)

Gość Yaskierka
Moja kuzynka miała podobne objawy, ale na szczęście jest już 2 lata po przeszczepie szpiku kostnego i jest wszystko ok.