Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julka8349

zniszczone włosy prostownicą :((

Polecane posty

julka8349 mam bardzo zniszczone włosy z reszta nie ja jedna. Tez troche przepalone prostownica. Pół roku jej używałam Włosy mam z natury falowane ale to strasznie denerwujace bo ani proste ani kręcone... no takie nijakie:/ .....dlatego proponuje aby wypisać tutaj najlepsze odżywki, szampony, maski regenerujace wszystko co poprawia stan włosów. MOgą też być jakieś domowe, sprawdzone sposoby ! Piszcie co na sobie juz sprawdziłyscie

łoo ja tez.. ale juz odstawilam prostownice, teraz tylko od czasu do czasu lokowki uzywam. przestawilam sie z prostych na loki;p a na zniszczone to dobry jedwab, wax, joanna maseczki a ja szukam jakis dobrych tabletek na wlosy cienkie zniszczone lamliwe ze sklonnoscia do wypadania... Silice juz probowalam nawet ok ale moze jest cos jeszcze lepszego????????????

Gość Rich tea
a ja proponuję tobie przestać je prostować najwyżej raz w tyg.Włosy falowane są modne i można je bardzo ładnie uczesać lub zostawić rozpuszczone kup dobrą piankę do włosów i tyle zobaczysz efekt będzie bardzo ładny prostownica lokówka czy suszarka jest dobra ,żeby coś zmienić wyprostować czy zakręcić ,ale raz na jakiś czas a nie co dziennie jak będziesz dalej nagminnie je prostować ani dobry szampon ani odżywka ci nie pomoże moja rada jest taka

Gość Szafireeek
1. wyrzuć prostownicę. 2. zrób porządną serię regeneracji włosów, porządne kosmetyki (maski WAX na przykład), domowe maski z jajek, nafty itd poszukaj w necie 3. Jak już włosy zregenerujesz i odrosną, kup PORZĄDNĄ prostownicę ceramiczną (rewelacyjna jest AMIKA), a jak nie to chociaż taką z potrójną ochroną (ceramika+turmalina+jony czy co tam jeszcze było). Tak czy siak na prostownicy nie oszczędzaj, bo widzisz jakim popaleniem się to oszczędzanie skończyło. Polecam osobiście ceramiczną, bo nie ma wewnątrz w ogóle metalowych płytek więc nie ma co palić. Wszystkie pozostałe są tylko pokryte warstwą ceramiki i turmaliny - ale zawsze coś. powodzenia i WAŻNE, nie używaj prostownicy dopóki włosy się nie zregenerują a najlepiej aż w ogóle nie odrosną. No ale 2 miesiące intensywnej regeneracji minimum. Możesz sobie pomóc płynem prostującym włosy i specjalną szczotką prostującą, do tego suszarka ale najlepiej na chłodne powietrze i najlepiej z jonami. A jak już zaczniesz używać znów prostownicy to nigdy nie zapominaj o jakimś preparacie heat defence.

Gość kjkjkjkj
nie prawda, wystarczy prawidlowa pielegnacja, maseczki nawilzajace sa bardzo wazne, szampony regenerujace, nafta kosmetyczna z apteki a prostownica zalezy tez jaka stosujesz. Ja stosuje firmy gama, ok.200zl i mam wlosy mieciutkie, blyszczace i ktore nadaja polysk. Szampon i odzywka nie wystarczaja

Gość Rich tea
to teraz ci napisze kup sobie jedwab odżywkę do włosów wax w aptece i w sklepie fryzjerskim odżywkę głęboko nawilżającą do włosów zniszczonych i łamiących się koszt to do 40zł za 1 litr warto wydać kasę mi siostra kupiła taką szarą nie pamiętam nazwy ja sobie ją kupiłam na urlopie w PL mój bagaż zaginą czekam aż znajda i oddadzą mi torbę tak,ze nie powiem ci nazwy ,ale już używałam i jest bardzo dobra oczywiście przestałam je nagminnie prostować polecam również tabletki bellisa cudo po prostu jak dla mnie

ja mam odzywke fryzjerska kosztuje 50 zl mozesz kupic ja w aptece-dobrej aptece . szampon tez 50 . nie dosyc ze ladnie pachna to wlosy sa delikatne i po prostowaniu prostownica nie sa rozdwojone koncowki . idz na maseczke na wlosy do fryzjera nie beda wysuszone nabiora blasku . (powinna nalozyc Ci maseczke a glowe pod maszyne ktora paruje) , na moje wlosy dziala robie to raz na 2 miesiacu... fryzjerki sa zachwycone moimi wlosami tez mam takie nijakie i codziennie je prostuje od 3 lat . Naprawde to pomaga . powodzenia i pozdrawiam :)

a i nie susz ich za kazdym razem . potem rozczesz szczotka potem grzebieniem i bedzie oki i prostownica przejedz . :) wlosy od suszarki sie szybko wysluszaja . a dadam ze odzywka jest SUUUPER !! naprawde warto i polecam . jest jedwabiem , wlosy ktore by Ci wypadly wypadaja z odzywka ale to nie jest tak ze lysiejesz ;) tylko i tak i tak by wypadly ja jednym pociagnieciem

Gość haneczkkaaa
ja juz dawno odrzucilam prostownice i teraz poprostu uzywam szamponow,odzywek do prostowania wlosow a jak susze wloski to pomagam sobie szczotka do prostowania włosów(1174) z donegala. no i zadnej glupiej prostownicy mi nie potrzeba. :) dodatkowo jem sobie tabletki silica :)

Gość barbarastraiszend
olej kokosowy zdecydowanie najlepszy według mnie:)

Gość gość
teraz też mam już ceramiczną :) Firmy Revlon oraz zestaw regenerujący włosy Wax Pilomax, który bardzo polecam! Włosy wyglądają na zdrowe i naturalnie piękne. Nie ma w tu miejsca na przypalone i zniszczone końcówki. Zestaw kosmetyków świetnie odbudowywuje zniszczone włosy, sprawia , że staja się lekkie i sprężyste. Dzięki temu nie muszę ich najpier podkręcać na szczotkę a później prostować. Włosy naturalnie podniesione są u nasady :))))))0 mega plus dla tego zestawu. Dodatkowym atutem jest ceramiczna prostownica - idealny zestaw.

Gość gość
potwierdzam jedwab bardzo pomaga. Ja mam prostownice philipsa z electro.pl , używam odżywek i jedwabiu do włosów i nie są zniszczone. Raz w tyg robię też olejowanie.

Musisz na jakiś czas przestać prostować włosy, zafunduj sobie też kuracje regenerującą na wlosy (są specjalne zestawy w aptekach), podetnij koncówki itd.

Gość zarka90
ja prostuje włosy niemalże codzinnie, nie wiem może masz złą prostownice co bardzo niszczy włosy? ja mam Prostownica BABYLISS ST395E , nie wiem może jej budowa jest lepsza, materiał wykonania? Ja kupowałam swoją na avans.pl, myslę że warto zainwestować w ten produkt bo tak jak mówię włosy ciągle mam ładnę ,a za każdym razem co wychodzę z domu poprawiaj fryzurę.

Gość grażynkaaaa
Oj włosy od prostownicy niestety mogą być nawet bardzo zniszczone. Po pierwsze nie prostuj włosów prostownicą, po drugie udaj się do specjalisty, by wykonał regenerację włosów. Przerabiałam to samo i udałam się do fryzjera www.salonmagia.eu, gdzie jeszcze udało się coś z nimi zrobić. Dziś już nie popełniam starych błędów.

Gość gość
Lepsze jest prostowanie keratynowe. Włosy są po nim odzywione, a nie jak po prostownicy - tylko spalone. Sama robiłam niedawno drugi raz, bo efekt po Amzon Keratin był super.

Gość gość
A gdzie robiłaś prostowanie tą keratyną? Sama czy u fryzjera?

Gość gość
Polecam zestaw do regeneracji Wax Pilomax. Świetny zestaw dający szybkie i trwałe efekty.

Gość gość
Przede wszystkim zmień prostownicę bo niedługo włosy przestaną być trochę ,,przypalone" a zaczną całkowicie spalone. Nie musisz jej całkowicie odstawiać ale postarać się trochę ograniczyć i kupić bezpieczniejszą. Ja używam digital sensor z babyliss i włosów w ogóle zniszczonych nie mam, a efekt trzyma się 2-3dni. Poza tym stopniowo ścinaj włosy, bo to zostało spalone już jest nie do odratowania. Wizualnie możesz się ratować jakimiś odżywkami

Gość gość
Też robiłam zabieg u fryzjera z Amazon Keratin. Super wyszło :)

Gość gość
Ile kosztuje taki zabieg? Zimą moje włosy bardzo się puszą :(

Gość gość

To już zależy od salonu, w którym robisz zabieg, no i od długości włosów. Zapytaj swojego fryzjera czy nie używa tych kosmetyków. Poza tym na FB Amazon Keratin masz listę salonów, gdzie keratyna jest.