Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zona, mezaaaaaa

problem z córkami męża

Polecane posty

Gość zona, mezaaaaaa

mąż ma dwie córki 12 letnią i 15 letnią, mlodsza od poczatku mnie nie nawidzila a starsza bardzo mnie lubi, od niedawna mieszkaja z nami i sytuacja jest niedowytrzymania

Czy maz jest po rozwodzie czy tez pierwsza zona zmarla? Bedac na ich miejscu tez bym cie nienawidzila. Przepraszam za dosadnosc, ale z ich perspektywy jestes wstretna baba, ktora zajela miejsce ich mamy, weszla z buciorami w ich zycie. Nic nie pomoga racjonalne tlumaczenia. Corki sa emocjonalnie zwiazane z mama. Obca kobieta jest powodem, dla ktorego ich prawdziwa rodzina nie funkcjonuje. Dziewczyny obwiniaja ciebie za caly stan rzeczy. Jesli bedziesz probowala sie twardo postawic i ustalic zasady gry, to bedziesz ta zla macocha, ktora "nic im nie moze rozkazywac, bo nie jest ich mama." Beda cie jeszcze bardziej nienawidziec i postrzegac jako wroga, ktory zaczal wojne z nimi. Jesli sprobujesz z nimi poblazliwie i pozwolisz na wszystko z nadzieja, ze sprawa sama sie jakos unormuje i przycichnie, to Mlode to szybko wykorzystaja. Beda robic co im sie podoba i wystawiac twoja cierpliwosc na probe. Im bedziesz cierpliwsza, tym dalej beda szly, az stwierdza, ze jestes slaba istota, z ktora moga robic, co im sie podoba.... Musisz isc srodkiem. Sprobuj je zrozumiec, wczuc sie w sytuacje. Moze porozmawiasz z jedna i z druga na osobnosci? Bardzo potrzebne jest wam zblizenie- sprobuj je zrozumiec, wyjdz im naprzeciw. Byc moze macie cos wspolnego? Byc moze przezylas cos podobnego jak one? Fajnie, jakby w rozmowie one dostrzegly w tobie osobe o podobnych problemach. Mysle, ze bez rozmowy nie polepszy sie wam. Udawanie, ze wszystko jest ok lub jakos to bedzie, nic nie da. Jestescie sobie obce- pod obca osoba, o ktorej sie nic nie wie, latwiej kopac dolki. Napisz cos wiecej o waszej sytuacji- wtedy bedzie mozna sensowniej doradzic.

Gość zuzalll
nigdy bym sie nie zgodziła na wychowywanie cudzych dzieci. Zawsze sa z nimi problemy.

Gość goghoton
Pewnie rozbilas rodzine to cie nienawidzi

Gość zona, mezaaaaaa
Czemu piszecie w liczbie mnogiej? wyraznie napisalam ze problem mam z mlodsza bo ze starsza mam bardzo dobry kontakt i mnie bardzo lubi. Ich matka, wyjechała zagranice i dzieci podrzucila ojcu, nic nie rozbilam.

Gość gherther
sama nadałaś tytuł tematowi: "problem z córkami męża" a nie: "problem z córką męża" sama nie umiesz odróżnic z iloma dziećmi masz problem, skoro masz problem z jednym dzieciakiem to czemu piszesz ze z dwoma?

Gość biedactwooooo
ich matka wyjechała za granicę, podrzuciła ojcu dzieci i co, tobie kazała się nimi opiekować a ty biedna nie dajesz rady