Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w,drob

Jak zrobić wątróbke drobiowa???

Polecane posty

Gość w,drob

z cebulka standardowo, ale moze ktos ma inny przepis

Gość jenk
Dobrze oczyścić z tłuszczu ,błonek ,wymoczyć w wodzie lub mleku ,opłukać osuszyć .Smażyć na oleju pod przykryciem bo pryska .o lekkim zrumienieniu podlać wodą dodać pokrojoną cebulę i dusić do miękkości .ńa koniec posolić i popieprzyć .Mozna dodać cząstki jabłka i majeranek

Gość znam 2 sposoby
z cebulka i z jablkami podsmazyc watrobke na cebulce i dodac pokrojone w kostke jablka, chwile poddusic i zjesc albo z cebulka i brokulami tak j.w, pod koniec smazenia dodac ugotowane rozyczki brokulu

Gość a z jablkami jak smakuje
bo jakos sobie nie wyobrazam, maja sie dusic az do miekkosci? niektorzy dodaja pieczarki, a sos sie jakis robi?

Gość standardowa watrobka to taka
oczyscic watrobke, namoczyć w mleku, obtoczyć w mące i smażyć do miękkości na oleju na małym ogniu razem z cebulką. Po usmażeniu posolić bo jak posolisz przed to wątróbka będzie twarda.

Gość a czemu sie moczy w mleku
albo wodzie??? bo nie wiem

Gość być dumnym z tego że jesteś
ja w niczym nie moczę. Obmywam, otoczam w mące, kładę na patelnię, nakłuwam żeby nie strzelały. Smażę na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec rumienię cebulkę i solę dopiero na talerzu. Kurza wątróbka jest delikatna i robi się miękka bardzo szybko

Gość mam pralke whirlpool
moczy sie zeby do mleka przeszly różne syfy z tej wątróbki, która przeciez rozkładała te wszystkie sterydy i leki którymi była kura z fermy tuczona

SZASZŁYKI Z WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ 50 dag wątróbek drobiowych 30 dag wędzonego boczku w plastrach 50 dag małych pieczarek sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej - do marynaty. Zrobić marynatę z podanych składników, wrzucić do niej wątróbki pokrojone na kawałki (jeśli zajdzie taka potrzeba). Schłodzic w lodówce przez ok. pół godziny. Kawałki wątróbki wyjmować z marynaty, owijać plasterkami boczku, nadziewać na patyczki na zmianę z pieczarkami, posmarować wszystko resztą marynaty od mięsa, piec ok. 20 minut w 200 st., co jakiś czas obracając szaszłyki. ............................................ Mozna też zrobić gulasz wątróbkowy z papryką świeżą, cebulami, koncentratem pomidorowym, czosnkiem...

Wątróbka wieprzowa po generalsku 40 dkg wątróbki wieprzowej, tłuszcz, 3 dkg słoniny, 3 dkg migdałów, 5 dkg ketchupu, 5 dkg sera żółtego, sól, pieprz do smaku. Przepis: Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Wątróbkę opłukać osaczyć, usunąć błonę, naszpikować cienkimi paskami słoniny i migdałami, posypać pieprzem, polać tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku. Pod koniec pieczenia skropić ketchupem i posypać startym serem. Upieczoną wątróbkę pokrajać w plastry, posypać solą, u to żyć na półmisku, polać wytworzonym doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami i surówkami. http://poradypanidomu.pl

Wątróbka cielęca duszona w śmietanie Składniki: 40 dkg wątróbki cielęcej, mleko, 2 dkg mąki, 150 ml śmietany, 20 dkg cebuli (dymki lub szalotki), natka pietruszki, sól, pieprz, cukier do smaku, tłuszcz do smażenia. Przepis: Wątróbkę umyć, osaczyć, usunąć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Następnie wyjąć, osaczyć, pokrajać ukośnie w plastry o grubości 1,5 cm, posypać pieprzem i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć, posypując cukrem, zrumienić, dodać do wątróbki razem ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Gość MamaKrola
no ja wiec podnoszę moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?? ja mam takie pytanie ile trzeba moczyc taka watrobke? mam pol kilograma drobiowej i czy cala noc wystarczy??? pierwszy raz bede robic takze :D i potrzebna mi szybka odpowiedz :P:)

Gość a ja podam 2 przepisy
Wątróbka po węgiersku: Wątróbkę drobiową oczyścić z błon, pokroić na kawałki długości palca - takie słupki. Na patelni zeszklić startą cebulę, zdjąć patelnię z gazu, dodać czerwoną paprykę w proszku, włożyć z powrotem na gaz i od razu włożyć pokrojoną wątróbkę razem z papryką pokrojoną w słupki. Smażyć krótko na ostrym ogniu, posolić i popieprzyć, do smaku dodać szczyptę ostrej papryki. Jeszcze drugi przepis też z kuchni węgierskiej, czyli wątróbka w panierunku: Wątróbkę drobiową, ale może być też wieprzowa oczyścić i pokroić na plastry. Obtoczyć je w mące, rozbełtanych jajach i w bułce. Smażyć na ostrym ogniu, potem posolić i popieprzyć. Odkąd znalazłam te przepisy, nie jadam już wątróbki z cebulką;)

Gość air4you
polecam wątróbkę z cebulką i plasterkami jabłka, pieczone ziemniaczki i ewentualnie żurawina :)

Gość hhhzzhzhz
ja robię trochę inaczej - opłukaną wątróbkę bez opsypywania mąką smażę, pod koniec smażenia dodaję cebulę pokrojoną w ćwierćplasterki i jabłka pokrojone w kostkę, dopiero wtedy kiedy jestjuż usmażone obsypuję mąka i smaże jeszcze chwilę i na koniec solę, posypuje pieprzem i majerankiem pycha!!!

Gość hhhzzhzhz
i nie widze potrzeby żadnego moczenia w czymkolwiek, drobiowa jest delikatna, to wieprzową się moczy

Gość aaasdddaaa
uuuuppppp