Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w,drob

Jak zrobić wątróbke drobiowa???

Polecane posty

Gość w,drob

z cebulka standardowo, ale moze ktos ma inny przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
Dobrze oczyścić z tłuszczu ,błonek ,wymoczyć w wodzie lub mleku ,opłukać osuszyć .Smażyć na oleju pod przykryciem bo pryska .o lekkim zrumienieniu podlać wodą dodać pokrojoną cebulę i dusić do miękkości .ńa koniec posolić i popieprzyć .Mozna dodać cząstki jabłka i majeranek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość znam 2 sposoby
z cebulka i z jablkami podsmazyc watrobke na cebulce i dodac pokrojone w kostke jablka, chwile poddusic i zjesc albo z cebulka i brokulami tak j.w, pod koniec smazenia dodac ugotowane rozyczki brokulu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a z jablkami jak smakuje
bo jakos sobie nie wyobrazam, maja sie dusic az do miekkosci? niektorzy dodaja pieczarki, a sos sie jakis robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość standardowa watrobka to taka
oczyscic watrobke, namoczyć w mleku, obtoczyć w mące i smażyć do miękkości na oleju na małym ogniu razem z cebulką. Po usmażeniu posolić bo jak posolisz przed to wątróbka będzie twarda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czemu sie moczy w mleku
albo wodzie??? bo nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość być dumnym z tego że jesteś
ja w niczym nie moczę. Obmywam, otoczam w mące, kładę na patelnię, nakłuwam żeby nie strzelały. Smażę na wolnym ogniu około 20 minut. Pod koniec rumienię cebulkę i solę dopiero na talerzu. Kurza wątróbka jest delikatna i robi się miękka bardzo szybko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam pralke whirlpool
moczy sie zeby do mleka przeszly różne syfy z tej wątróbki, która przeciez rozkładała te wszystkie sterydy i leki którymi była kura z fermy tuczona

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SZASZŁYKI Z WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ 50 dag wątróbek drobiowych 30 dag wędzonego boczku w plastrach 50 dag małych pieczarek sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej - do marynaty. Zrobić marynatę z podanych składników, wrzucić do niej wątróbki pokrojone na kawałki (jeśli zajdzie taka potrzeba). Schłodzic w lodówce przez ok. pół godziny. Kawałki wątróbki wyjmować z marynaty, owijać plasterkami boczku, nadziewać na patyczki na zmianę z pieczarkami, posmarować wszystko resztą marynaty od mięsa, piec ok. 20 minut w 200 st., co jakiś czas obracając szaszłyki. ............................................ Mozna też zrobić gulasz wątróbkowy z papryką świeżą, cebulami, koncentratem pomidorowym, czosnkiem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wątróbka wieprzowa po generalsku 40 dkg wątróbki wieprzowej, tłuszcz, 3 dkg słoniny, 3 dkg migdałów, 5 dkg ketchupu, 5 dkg sera żółtego, sól, pieprz do smaku. Przepis: Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Wątróbkę opłukać osaczyć, usunąć błonę, naszpikować cienkimi paskami słoniny i migdałami, posypać pieprzem, polać tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku. Pod koniec pieczenia skropić ketchupem i posypać startym serem. Upieczoną wątróbkę pokrajać w plastry, posypać solą, u to żyć na półmisku, polać wytworzonym doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami i surówkami. http://poradypanidomu.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wątróbka cielęca duszona w śmietanie Składniki: 40 dkg wątróbki cielęcej, mleko, 2 dkg mąki, 150 ml śmietany, 20 dkg cebuli (dymki lub szalotki), natka pietruszki, sól, pieprz, cukier do smaku, tłuszcz do smażenia. Przepis: Wątróbkę umyć, osaczyć, usunąć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodziarce na kilka godzin. Następnie wyjąć, osaczyć, pokrajać ukośnie w plastry o grubości 1,5 cm, posypać pieprzem i mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć, posypując cukrem, zrumienić, dodać do wątróbki razem ze śmietaną i posiekaną natką pietruszki, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MamaKrola
no ja wiec podnoszę moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?? ja mam takie pytanie ile trzeba moczyc taka watrobke? mam pol kilograma drobiowej i czy cala noc wystarczy??? pierwszy raz bede robic takze :D i potrzebna mi szybka odpowiedz :P:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja podam 2 przepisy
Wątróbka po węgiersku: Wątróbkę drobiową oczyścić z błon, pokroić na kawałki długości palca - takie słupki. Na patelni zeszklić startą cebulę, zdjąć patelnię z gazu, dodać czerwoną paprykę w proszku, włożyć z powrotem na gaz i od razu włożyć pokrojoną wątróbkę razem z papryką pokrojoną w słupki. Smażyć krótko na ostrym ogniu, posolić i popieprzyć, do smaku dodać szczyptę ostrej papryki. Jeszcze drugi przepis też z kuchni węgierskiej, czyli wątróbka w panierunku: Wątróbkę drobiową, ale może być też wieprzowa oczyścić i pokroić na plastry. Obtoczyć je w mące, rozbełtanych jajach i w bułce. Smażyć na ostrym ogniu, potem posolić i popieprzyć. Odkąd znalazłam te przepisy, nie jadam już wątróbki z cebulką;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość air4you
polecam wątróbkę z cebulką i plasterkami jabłka, pieczone ziemniaczki i ewentualnie żurawina :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hhhzzhzhz
ja robię trochę inaczej - opłukaną wątróbkę bez opsypywania mąką smażę, pod koniec smażenia dodaję cebulę pokrojoną w ćwierćplasterki i jabłka pokrojone w kostkę, dopiero wtedy kiedy jestjuż usmażone obsypuję mąka i smaże jeszcze chwilę i na koniec solę, posypuje pieprzem i majerankiem pycha!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hhhzzhzhz
i nie widze potrzeby żadnego moczenia w czymkolwiek, drobiowa jest delikatna, to wieprzową się moczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaasdddaaa
uuuuppppp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×