Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja68

Nutramigen a wymioty

Polecane posty

Gość Alicja68

hej mam problem . Ma miesięczną córeczke i jak wypije Nutramigen lub herbatke to wymiotuje . Byłam u lekarza to powiedział że to normalne że wymiotuje . Ale jestem przerażona już sama niewiem co mam robić . Jak możecie to pomóżcie

to nie jest normaalne ze wymiotuje po nutramigenie. Moj syn tez mial to mleko ale go odstawilismy bo mial na nie uczulenie. Z czym podajesz to mleko? ono jest ochydne próbowałas go???

Gość dnb vnx
skoro wymiotuje równiez po herbatce to widocznie nie jest to wina mleka

Gość nutramigen często sie podaje
kiedy dziecko często ulewa, więc to chyba nie jest normalne ze wymiotuje:o skonsultuj to z innym lekarzem!! powiem ci ze nutramigen jest ochydny, ale mój syn sie nm zajadał;) sama sie dziwiłam, i niczym go nie zaprawiałam;)

Gość Alicja68
Podaje go z powodu kolki . Byłam prywatnie u lekarza i dał mi sierowanie do Centrum Zdrowia Dziecka . Byłam tak i dali mi siekowanie na morfologie białko i na USG . W tych wynikach badań jest wszystko w porządku więc lekarz powiedział mi że do tego mleka mam dodać zagęszczacza Nutriton . Dzisiaj dawałam jej pierwszy dzień i powiem że malutka od południa nie wymiotuje . Lekarz powiedział że wymiotuje dlatego że ten Nutramigen jest zbyt wodnity i to dlatego ale że dlatego że jej przewód pokarmowy nie jest jeszcze do końca ukształtowany i to dlatego .

Gość mamamama26
a z jakiej butelki go karmisz? mój wymiotował z lovi - lało mu się do gardła za szybko - przeszliśmy na aventa i jak ręką odjał

raczej refluks wymioty jest to czynność która jest po jakims czasie od zjedzenia np.pół godziny,a refluks ulanie zaraz po jedzeniu lub chwilę później nutramigen jest dobry na refluks,pediatrzy podobno polecają

Gość dora121212
mojej córci też doktorka przepisała nutramigen i również zaczęła po nim wymiotować. nie wiem czy mam wrócic do karmienia piersią czy pomęczyć się jeszcze ze sztucznym.

Gość dulika
pomęczyć SIĘ ?

Gość kintia
mój syn (5 miesięcy) od trzech tygodni pije nutramigen. Do wczoraj nie było żadnego problemu, a wymioty pojawiły sie własnie wczoraj ( 1-2 razy dziennie), ale łącze to z tym, że wprowadziłam mu herbatkę granulowaną "dzika róża i malina"...wydaje mi sie, ze ta herbatka zakwasza mu w żołądku to mleko i synek dlatego wymiotuje. Wcześniej pił herbatkę z kopru i nie było takich problemów. Co myślicie, jest to mozliwe, że taka lekko kwaśna herbatka połączona z mlekiem powoduje wymioty??

Gość mziba
odstaw herbatke i będziesz miała odpowiedz na swoje pytanie. moja córka tez pije nutramigen, zaczęła kiedy miała 3 tyg. nie miała problemów z ulewaniem czy refluksem, ale z alergia na białko mleka krowiego. podawałam jej probiotyki bez białka własnie, dosyc długo latopic przeznaczony właśnie dla dzieci z alergia pokarmowa i azs.

Gość agidi
Hej! Ja mam ten sam klopot o ktorym piszecie. Wymioty... Maluch pije Nutramigen,zageszczany Nutritionem,kaszka ryzowa i nic nie pomaga. Ma skaze bialkowa. Podaje mu rumianek,moze to jest wlasnie powodem? Sama juz nie wiem. Lekarze twierdza ze to niedojrzalosc przewodu pokarmowego i dopuki wlasnie nie traci na wadze nic sie nie dzieje... Zastanawiam sie nad zmiana mleka na Bebilon,ale ponoc nutramigen jest najlepszy? Zaczel tez od tygodnia podawac mu Latopic bo ma rownie azs... Dodam ze zaczelam wprowadzac jabuszko i marchewke plus zupki i wcale nie jest lepiej...

Gość lady bronka
latopic na pewno nie zaszkodzi, bo zaradzi tez na problemy niedojrzałego układu pokarmowego, uszczelni go, przez co alergen nie będzie przedostawał się dalej do organizmu. mleka nie zmieniaj, nutramigen mimo złego smaku bardzo pomaga dzieciom, moja córka piła go do 2 roku życia.

Twoje dziecko może mieć refluks (wtedy zagęszczacze pomagają np kleik kukurydziany) albo może nie trawić laktozy.

I mała przestroga. Moje dziecko wymitowało okrągły rok. Przeszliśmy wielu lekarzy, którzy stwierdzili refluks. G... prawda. Sama doszłam do tego, że mały nie toleruje laktozy. I odkąd wprowadziłam mleko bezlaktozowe - problem zniknął. Po konsultacji z lekarzem możecie spróbować wprowadzić mleko 0-lac? Ew podejrzenie o ten refluks.