Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecidzieci

do ilu lat Wasze dzieci piły z butelki?

Polecane posty

Gość dziecidzieci

Moja córcia ma 3,5 roku i nie wyobrażam sobie zabrać jej butelki z mlekiem :( nie jest to czeste bo 2-3 razy dziennnie, ale na noc musi byc butla z mlekiem

Gość Jak tylko zechce??
OO mattko nastepna ..;/ 3 i pol letnie dziecko pije jeszcze mleko 2 3 razy dziennie ?? No chyba zartujesz Dziecko powinno jesc wszystko i jeszcze z butelki moja starsza corka ma 2 latka juz dawno nie pije z butelki !

Gość Jak tylko zechce??
moze jeszczsmoczka ssie ??

Gość powinnas sprzedawac
2I PÓŁ

mój ma 14 miesiecy i mleko dostaje raz lub 2 razy-na kolację zawsze ,rano przeważnie kaszka,a jak się skończy a zapomnę kupić to dostaje mleko i z butelki 3,5 letnie dziecko hmm niech mnie inne nazwą idiotką ale dla mnie to głupota matek! daję mleko tylko dlatego że syn jeszcze nie je wszystkiego,nie lubi serów,twarogów i dlatego daję jeszcze mleko,jakby jadł wszystko to bym już nie dawała,ale 3,5 letnie dziecko hmm

jak nie wyobrażasz sobie zabrania jej butelki to karm z niej do 5-6 roku życia :D a w przedszkolu będą się smiac z niej

Gość dziecidzieci
tak pije z butelki majac 3,5 roku, a co to za zdziwienie? :P smoka nigdy nie miała niby czemu nie moze sobie pocycac mleka z butelki? zapytałam z ciekawosci jak inne dzieci , czy tez ktos ma w takim wieku pijące z butelki nie prosiłam o ocenianie :) moj kuzyn pił do 2 klasy podstawówki (ukrywał to ale i tak wszyscy wiedzieli)

Gość powinnas sprzedawac
własnie POCYCKAC nie pije tylko CYCKA SMOKA OD BUTELKI

Gość dziecidzieci
córka chodzi do przedszkola, ale tam nie pije :) tylko w domu przewaznie w weekendy :) mleczko smakuje jej lepiej z butelki niz kubka :)

Gość powinnas sprzedawac
zammiencie butelke na cos super od nocnej wrózki-lub niech wyrzuci butelke innemu dziecku-moj synek tak zrobił-wyrzucił przez balkon był z siebie dumny (miał 3 latka jak wyrzucił-)

Gość dziecidzieci
Na pytanie czy myje dziecku zeby odpowiadam TAK myje 2 razy dziennie, i również kąpie jakby ktos dalej pytał Ps. dziecko zadbane i bez problemów :) rodzice odpowiedzialni

Gość dziecidzieci
powinnas sprzedawac.... i tak zrobię :) zobaczymy co będzie

Gość powinnas sprzedawac
bardziej smakuje z butelki bo chodzi o cyckanie smoka

Gość polecam śmiało
tym sposobem to moze pić do 18stki :P pomyśl jak sobie zęby psuje tą butelką i smokiem:O nie rozumiem jednego, po co tak duże dziecko pije mleko z butli????????? w jakim celu??? nie może wziąć kubka do ręki, wypić mleka i odstawić kubek ............. mój syn jak miał dwa lata to zaczął sam jeść obiad łyżką i widelcem a butli to już w ogóle nie pamiętam kiedy wywaliłam.

Gość suuuzi
moja corka ma 2,5 do tej pory pila z butelki mleko modyfikowane, ale powiedzialam dosyc! najwyzszy czas zeby przestawila sie na krowie, ktore o dziwo nie smakuje jej z butelki, pije je tylko z kubka :) a tymi opiniami ze popsuje sobie zgryz czy cos sie nie przejmuj, jak lubi to co jej bedziesz bronic mam kuzynke ktora do 7 roku zycia ssala smoka, chociaz kazdy jej zabanial (ale zabierala mlodszemmu rodzenstwu) i kolezanke, ktora jeszcze w 2 klasie podstawowki nie poszla do szkoly dopóki nie wypila kaszy mannej z butelki, przeszlo im i nie wplynelo na ich psychike :D ze zgryzem zreszta obie maja ok a tak w ogole to czy dziecko ssie smoka czy nie to w dzisiejszych czasach bardzo rzadko ma ladne proste zeby... i moim zdaniem nie ma ten argument nic do rzeczy

Gość dziecidzieci
aha.....:) ide zrobic mleko ............... w butelce pa

Gość dziecidzieci
suuuzi .....zgadzam sie z Tobą ja tez piłam dosyc długo z butelki i nie chwaląc się mam bardzo ładne i zdrowe zeby o tym zgryzie to Wam nagadali dentysci i wszyscy razem co na tych pastach i szczoteczkach zarabiaja

Ja butelke odstawilam jak mialam 6 i pol roku jakby mama butli rano nie dala to nie poszlabym do zerowki a tym bardziej nie zjadlabym jej nic innego przez caly dzien

Gość suuuzi
ale co z tego ze mleczaki sie psuja wlasnie o to chodzi ze nic, bo i tak wypadna....

Gość alisonkot
z moją córką chodzi chłopiec do zerówki co codziennie rano i wieczorem kaszki bobovita z butli ciągnie bleeeee :(

suzi, nie znasz się na zgryzie jak widać jeśli nie zadbasz o mleczaki to dziecko nie będzie miało ładnego zgryzu, gdy już zmieni uzębienie na stałe gwarantuję ci:) swoją drogą- współczuję matkom, które twierdzą "po co leczyć skoro wypadną" nie bierzcie się za robienie dzieci, skoro nie znacie się na podstawowych potrzebach :) co do tematu- możesz jej dawać butelkę, ale dopilnuj aby po jedzeniu na noc umyła ząbki albo chociaż przepłukała buzię czystą wodą ze zgryzem nic się nie stanie pod warunkiem, że będzie się to zdarzało tylko wieczorem i dziecko weźmie- wypije i odłoży, a nie będzie ciumkać godzinę i kolejną godzinę na śpiąco trzymać butelkę w buzi pozdrawiam

Moja corka jest w tym samym wieku co twoja. Butli nie pije odkad skonczyla rok.

Gość madizazmamamdzaoa
Córka do roku. Potem niekapek. Synek do 2 lat

moj brat do 7 roku zycia pil kasze z butli i jakos ma zdrowe i proste zeby, a ja mialam pol roku i wszystko musialam miec dawane lyzeczka. to zalezy wszystko od dziecka, a ja nie jestem za tym zeby na sile dziecko przestawiac bo tak kaza wszystkowiedzace mamusie.