Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takaaaajaaaaaajednaaaaaa

Partner nie chce....

Polecane posty

Moje pytanie jest dosyć dziwne i właściwie mało feministyczne, ale... czy mężczyzna może nie mieć ochoty na sex? Otóż jestem w związku od 8 miesięcy, szczęśliwym związku i jeśli nie liczyć tego, że brak mi w nim większej ilości sexu i spontaniczności to nie mogę narzekać, jest bardzo dobrze. Nie, nie jestem nimfomanką, nie jestem też brzydka. Chciałabym kochać się codziennie, chyba, że doskwiera zmęczenie. A pytanie przyszło mi na myśl po tym, jak mój mężczyzna znowu mi odmówił. Musiałam, chciałam, potrzebowałam, zaspokoić się sama. Zrobiliśmy dzisiaj wszystko, co do nas należało, niemal wszystko. On miał naprawiać jeszcze komputery , robi to hobbistycznie i jednocześnie na tym zarabia . Leżałam w łóżku, nago, chciałam, aby zrobił sobie 15 minut przerwy, odmówił, twierdząc, że jak położy się do łóżka, to już ne wstanie. Powiedziałam wówczas, że wcale by bezczynnie nie leżał. Mimo to zbył mnie. Rozumiem, że mężczyzna to nie maszynka do zadowalania mnie i może nie mieć ochoty, ale właściwie dlaczego?? Wczoraj sie nie kochaliśmy. przedwczoraj rano - owszem, z jego inicjatywy, ale sądzę, że tylko dlatego, że wieczorem powiedziałam Mu, że dla mnie to dziwne, że jest młodym mężczyzną, a nie ma na mnie ochoty, bowiem zbywał mnie poprzednie 3 dni, więc odparł "pobawimy się rano Kochanie" i tak też uczynił. Nie chcę wymuszonego sexu, nie w tym rzecz, szukam powodu - dlaczego? On ma 29 lat , to możliwe, że ma niższe libido niż ja? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim.

Gość PanoramixxI
To nie jest dziwne pytanie, to dość częste pytanie. Odpowiedź brzmi : partnerowi nie zależy aż tak na seksie z Tobą, w każdym razie mniej niż Tobie, ponieważ - nie jest mu z Tobą tak dobrze jak z poprzednią/poprzednimi partnerkami - woli się onanizować myśląc o innych sytuacjach, kobietach niż Ty - ma inne kontakty seksualne do Ciebie dobiera się ot tak bo wypada, ale uwierz mi, że nie sprawia mu to takiej satysfakcji jak Tobie. Wręcz traktowane to moze być jak obowiązek

"Nie, nie jestem nimfomanką, nie jestem też brzydka." To jest zajebiste stwierdzenie :D "Rozumiem, że mężczyzna to nie maszynka do zadowalania mnie i może nie mieć ochoty, ale właściwie dlaczego??" To rozumiesz czy nie ? :) "to możliwe, że ma niższe libido niż ja?" Tak to możliwe... Niesamowite prawda?

Powinno, ale mam dość napraszania się o sex.

up

Moge smialo podac ci reke... 5 lat w zwiazku,sex..hmmm,,,2 razy na miesiac z mojej inicjatywy.dodam ze jego poprzedna partnerka byla chodzacym sexem..180 cm wzrostu dlugie czarne wlosy,piekna Francuzeczka...wiem ze nie jest mu ze mna tak dobrze jak z tamta,czuje to w kosciach.to przykre.

Ja wiem, że z poprzednią kochał się znacznie częściej. Nie była dużo ładniejsza niż ja, ale jednak w moim odczuciu nieco tak. Wiem to z opowiadań tej kobiety, na ile to prawda ciężko mi ocenić. Oczywiście nie mówiła tego mi - mamy wspólną przyjaciółkę.

"Leżałam w łóżku, nago, chciałam, " Bo czasem nie wystarczy leżeć.... To że się rozbierzesz nie musi wystarczyć skoro ciąg dalszy jest przewidywanie nudny... Tak może się sex znudzić nawet facetowi więc jeśli trafiłaś na taki przypadek musisz kombinować... Albo.... może on ma jakiś fetysz o którym boi ci się powiedzieć? "wiem ze nie jest mu ze mna tak dobrze jak z tamta,czuje to w kościach.to przykre." Czujesz to w kościach zachowujesz się jak byś czuła to w kościach przez co jesteś spięta i za bardzo się starasz i nie czerpiesz z zabawy tyle przyjemności co byś mogła przez co on też jej nie czuje.... Ot taka samo spełniająca się przepowiednia... Sex to nie sztuka tajemna jak ona była lepsza to ty nie jesteś skazana na to że zawsze będziesz tą gorszą.

Zle mnie rozumiesz, nie, że położyłąm się i czekałam jak na zbawienie. działam, zachęcam, całuję, dotykam. Czasem wyjdzie, czasem nie. Poza tym jestem bardzo aktywna podczas zbliżeń i czerpie z nich przyjemność. On także zawsze dochodzi. Zwłaszcza jeśli kochamy się bez gumki. Więc może już tak po prostu ma?

Ja innych nie mam. Może błahy, ale mój, dlatego pytam.

Jest, ale od 3 tygodni mamy urlop. Jutro do pracy. Razem nie mieszkamy.

Skoro ma wytrysk, to chyba dochodzi? Kończy czasem we mnie, to wypływa. Gdy używamy gumek, to później się po wyjścjiu ze mnie tulimy, także też to czuję, że gumka wisi i jest pełna.

Nie nie jest tak prosto że jak się spuścił to doszedł... On tylko się spuścił ... I jeżeli był z kobietą która tą różnicę rozumiała to masz przejebane ;) Facet może się spuścić zupełnie mechanicznie. Wyobraź sobie gościa który oddaje spermę do badania? Myślisz że przeżył orgazm spuszczając się do plastikowego pojemniczka?

Myślę, że tak, bo chyba robił to pod jakieś gazetki czy coś? Czyli można mieć wytrysk bez orgazmu i odwrotnie?

No i jęczy nieco przy tym, ale może udaje. Pierwszy raz słyszę o czymś takim.

Tak można mieć wytrysk bez żadnej przyjemności. Tak samo kobieta może mieć wytrysk i nie czerpać z tego przyjemności ;) Wytrysk jest reakcją fizjologiczną a orgazm odbywa się bardziej w psychice. Oczywiście te dwie sfery się przenikają ale bez przesady ;) Wybacz że ci to tak wprost powiem ale to że tego nie wiesz może być po cześć przyczyną dla której on woli komputer. Ale nie przejmuj się wiele kobiet tak ma. Wydaje się wam że facet jak się spuści to y spełniłyście swoje zadanie świetnie.... A czasem jest wprost przeciwnie ;)

Gość to jeden z wielu przykładów
jak wyglądają te niby szczęśliwe związki :) pocieszające dla singli którzy tak narzekają ze nie maja partnera i wydaje im sie ze miec partnera to sie równa mieć super seks kiedy sie chce a niestety tak nie jest

Rozumiem, mam nadzieję, że jednak odczuwa przyjemność. Może to nie na miejscu, ale poprzdedni partnerzy - miałam dwóch, sami łaizli za mną i się o to prosili. Na pewno było im dobrze, może ten jest inny. Jak każdy.

Dobra to może wam to rozłożę na czynniki. Kobieta podczas gwałtu przeżyć orgazm. Zdziwione ? Ale tak jest i jest to reakcja fizjologiczna i jakoś taka kobieta nie czuje z tego ani grama przyjemności. Tak samo facet może nie mieć ochoty na sex a jego członek może stanąć na skutek widoku np widoku nagiej kobiety . I z tego powodu zdarzają się też gwałty dokonane na facetach przez kobiety. I oni się spuszczają więc teoretycznie im było dobrze.... To w uproszczeniu ale wiecie to jest wiedza z zakresu podstaw biologii. może byście jakąś książkę sobie kupiły która szerzej zajmuje się tematem rozróżnienia fizycznych reakcji i psychicznych doznań?

nie zgadzam sie z tym no myslicielem, u kobiety orgazm nie jest tylko fizjologia i w trakcie gwaltu nie przezyje orgazmu

Może to i dobry pomysł.

Weszłam na google i rzeczywiście, mężczyzna może mieć wytrysk bez orgazmu...

Takaaaajaaaaaajednaaaaaa może jest inny może to co robiłaś z innymi nie działa na niego, może być np fanem BDSM. Ale od tego jesteście dorośli i macie języki żeby to dogadać ;) Jeżeli jego poprzednia partnerka dawała mu większą przyjemność w łóżku to to może być problem ale on cię powinien nakierować na to co możesz zrobić. Ale jeśli nie umiecie się dogadać to katastrofa :D Może on boi sieci powiedzieć żebyś nie poczuła się urażona że porównuje cię z inną? Albo że uważa że inna coś robiła lepiej... Wiesz to jest tak że jak z kimś przekroczył pewien etap to powrotu już nie ma ;) Rozmowa rozmowa i jeszcze raz.... a jak nie pomoże to seksuolog czyli znowu rozmowa ;)

Summer19 możesz się ze mną nie zgadzać ale dość znanym problemem kobiet zgwałconych jest to że podczas gwałtu przeżyły orgazm co pogłębia ich poczucie winy. Tak samo całkowicie sparaliżowani mężczyźni jak i kobiety potrafią przeżywać orgazmy.