Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nomi333

gdzie rozwijać zdolności ?

Polecane posty

Witam Was :) Moje pytanie dotyczy malowania, rysowania, a przede wszystkim szkicowania ołówkiem. Moje małe dzieła powstają w domu, jak komuś pokazuję to się podobają, ale rysuję je po swojemu i nie wiem czy technicznie są dobre. Gdzie można się rozwijać po tym kątem, mieszkam w Katowicach i chodzę do liceum. Dziękuję z góry za odpowiedzi, pozdrawiam :D

Gość panna nie z Katowic
W domach kultury są czasem sekcje plastyczne, poszukaj, popytaj.

Gość panna nie z Katowic
A sprawdzałaś ? Trzeba podzwonić i popytać.

Gość miękkacipa
a Pałac Młodzieży w Katowicach? kiedyś tam uczęszczałam

tak, najbliższe domu kultury mam sprawdzone. sama wczesna podstawówka

właśnie ta cena najgorsza... niestety nie dam 250zł za 4 zajęcia.

90 za 4 ale to dla dorosłych, a ja patrzałam na młodzież więc 250 za 4

możesz się zapisać na kursy przygotowawcze na ASP(to jest płatne, z tego co wiem niemało..)nie musisz potem startować na akademię, masz za to profesjonalne porady. Na akademiach są też konsultacje dla kandydatów(z tego co pamiętam, bezpłatne, jeśli już to jakieś grosze). Ewentualnie jakieś warsztaty lub kola plastyczne, to wcale nie jest takie głupie, jeśli znajdzie się osobę która zna się na rzeczy. Generalnie takie zainteresowania do najtańszych nie należą, jeśli chce się więcej niż np. szkice.

Dla tych którzy chcą przygotować się do egzaminów wstępnych do gimnazjum i liceum plastycznego - A ty nie chesz sie przygotowywać:) a ile masz lat? jak masz 18 to idz na dorosłe

Mam 17 lat. Myślałam kiedyś nad szkołą plastyczną, ale jednak zostawię to tylko jako moje zainteresowanie, bo ze zwykłego liceum nie dostanę się na ASP. Popytam jeszcze dokładniej, a jak nie to będę rysować dla samej siebie, nie patrząc czy jest to poprawne czy nie :)

Nie no, aż takiej wiary w siebie nie mam :) gdybym się obudziła 10 lat temu, to może bym startowała na ASP a teraz to mogę sobie pomarzyć :)

Jeżeli Ci na tym zależy, serio masz jeszcze trochę czasu...znam osobę która miała 18 lat jak zaczęła malować i jest na malarstwie na jednej z Akademii. Do niczego nie namawiam, ale skąd możesz wiedzieć na jakim poziomie są Twoje prace jeśli nikt ich nigdy nie widział?

No w sumie nikt nie widział, bo komu miałam je pokazać ? Nie znam nikogo takiego, więc leżą w szufladzie :) a na ASP trzeba być dobrym w każdej dziedzinie, więc trochę późno jest. Dzięki za odpowiedzi :)