Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grasssssss

ból w klatce piersiowej

Polecane posty

Gość grasssssss

Witam. Mam taki problem. Mam 20 lat. Od trzech dni odczuwam w klatce piersiowej ból, promieniujący w lewą stronę. Nie jest silny, ale jednak to ból. Byłam dzisiaj na dyzurze w przychodni, lekarka osłuchała mnie, zmierzyła ciśnienie, zrobiła EKG. Wszystko wyszło ok, tylko ciśnienie troche jak dla mnie podwyższone 140/90 a zawsze mam około 115/80. Więc z sercem w porządku, w płucach też nie słychac zmian. I nie wiadomo co jest przyczyną bólu, dostałam skierowanie na prześwietlenie klatki piersiowej, więc trochę potrwa zanim się dowiem co jest grane. Miał ktoś taki przypadek? Zawału na pewno nie mam :), zapalenia płuc też nie, a więc co to może być? Mój kolega miał taką sytuację przed maturą, myślał, że go zawał bierze, poszedł do lekarza, a ten stwierdził nerwoból. Czy stres może byc przyczyną? Nawet nie do końca uświadomiony?

Gość no ja mialam taki bol
ale chyba to po cwiczeniach gimnastycznych i po zielonej herbacie :-0

Gość niewiemjuzniewiem
kochana od lata mam to samo:( tez ladowalam na pogotowiu, u kardiologow, wszedzie, wpadam w lek i niepokoj, wynajduje choroby, panikuje, boli w klatce i dusznosci diagnoza- nerwica i depresja lekowa- efekt- biore antydepresanty nie zycze tego nikomu, tzn nerwicy

Gość blim dobrze gada
nerwica? To moze i ja mam.Bo nie lubie tlumow.A jak wejde w tlum to serce boli i wali jak oszalale :(

Gość grasssssss
naprawde nikt tu nie miał takiego problemu? martwi mnie to bardzo... wiem, że panikuje, ale gdzie mam panikować jak nie tu :) lekarze potrafią ostro wyśmiać... i nawet nie dadzą skierowania na porządne badania, tylko powiedzą, że się denerwujesz i dlatego cię boli.

Gość grasssssss
niech sie ktoś odezwie, chcę wykluczyć najgorsze możliwości... :(

Gość byl kiedys taki temat na kafe!
i to na duzo stron, o ludzich którzy mają kłujący ból w klatce i bylo tam wyjasnione jakie moga byc przyczyny ale nei znajde go ciezko bedzie :O sama mam taki kłujący silny ból, rzadko - raz na miesaic albo kilka. tez bylam u kardiologa i wszystko w normie

Gość ja ja ja ja
Nie wiem jaki masz ten bol, ale jesli rowny, silny, a po nocy jest gorzej, to moze byc zwyczajne zapalenie miesnia. Po kilku dniach samo mija nawet bez leczenia. Pierwszy raz jak to mialam myslalam wlasnie ze mam zawal. Zrobilam taka afere ze szkoda gadac, cale konsylium sie zebralo :)

Gość grasssssss
ból jest jednostajny, nie ustaje ani na chwile od 5 dni, niezbyt silny, ale jednak martwi mimo tego, że serduszko podobno dobrze pracuje...

Gość grasssssss
czy to może być coś z płucem? słyszałam, że płuca nie bolą... ale może jednak? ból bardziej skierowany w lewą stronę...

Gość tutek-srutek
Ty, nie przesadzaj, odezwali sie. Taki bol moze byc spowodowany nerwica, zapaleniem nerwow miedzyzebrowych, kamica pecherzyka zolciowego, zwyrodnienia kregoslupa- skrzywienie, wypadniecie jadra miazdzystego, nawet przesuniecie kregu moze dawac takie objawy. jesli jestes typem nerwusa, to najpewniej to pierwsze. Jesli lekarz wykluczyl zawal, to nie masz czego sie bac. Pozniej zajmij sie jakas forma aktywnosci fizycznej, zeby rozruszac kregoslup i powinno byc lepiej.