Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona27888

ZAPALENIE WATROBY TYPU C!!

Polecane posty

Gość przerazona27888

witajcie!mam pytanie do tych co sa/byli chorzy na zapalenie watroby typu c lub tych co wiedza cos wiecej na ten temat niz ja :) otoz mieszkam z chlopakiem ktory jest zarazony..nie wnikalam jakim sposobem,nie obchodzi mnie to..Ostatnio rozwalil sobie reke w mieszkaniu pelnojego krwi..w wannie..nawet na moim lozku..boje sie ze moglam sie zarazic!! :(( nie wiem co mam robic..czy trzeba odczekac jakis czas zeby zrobic badanie zebym miala 100% pewnosc ze nie doszlo do zakarzenia..ps mialam kontakt z ta krwia..nadepnelam na nia bosa stopa,na ktorej mam mala ranke..

Gość przerazona27888
nikt nic nie ma do powiedzenia na ten temat??

Gość przerazona27888
??

Gość przerazona27888
dziekuje za pomoc :(

Gość Spadłam
W googlach pełno info o tym w jaki sposób można się zarazic czego unikać i jak leczyć.Proszę :)

Gość marianna pe
skorzystaj z wyszukiwarki ja się szczepiłam

Gość przerazona27888
szczepilas sie na zapalenie watroby typu c??ciekawe jak jak podobno na typu c nie ma szczepionek..wlasnie przeczytalam na stronie

Gość marianna pe
szczepiłam się na wzw trochę to chroni, np. u fryzjera, operacji, dentysty

szczepionka jest tylko na wzw typu b, na wzw c nie ma szczepionki, dlatego jest grozniejsze... zarazic sie mozna niestety latwo. ciezko Ci moze byc z tym chlopakiem :/

Gość przerazona27888
no wlasnie dlatego sie boje ze sie tym zarazilam bo jest grozne i wlasnie z tego co wiem nie tak latwo z tego wyjsc o ile wogole..ja tylko z nim mieszkam(na szczecie juz niedlugo)to nie jest moj chlopak..ale moj zostal opryskany krwia przez tamtego na szyje i brode..a wiadomo jak facet sie gole to i ma male ranki..Boje sie ze on jest zarazony no i o siebie..I zastanawiam sie(bo na zadnej stronie nie moge znalesc na to odpowiedzi)czy jak zrobimy zaraz po wyprowadzeniu sie od niego(za jakies 10dni) test na obecnosc tego to czy wynik bedzie 100% pewny jezeli by wyszlo ze nie..

Witam, mam juz troche wiedzy na ten temat i posciel musisz wyprac, wyszorowac domestosem te miejsca zakrwiawione. Oczywiscie w rekawiczkach aby nie miec strycznosci z krwia. Zarazic sie mozna ale jak jest kontakt krew z krwią, tak wiec najlepiej wszystko wyszorowac. Badania na sprawdzenie czy jestes zdrowa mozesz zrobic ale za pół roku bo ten wirus tyle sie rozwia/badz znika z organizmu bo niekiedy ludzie choruja na zołtaczke typu c ale nie wiedza bo np zakaza sie a w ciagu pol roku sam sobie organizm z tym poradzi i nie potrzebne leczenie. Mysle ze nie masz co sie martwic, to nie przenosi sie jak grypa. Trzymam kciuki!

jeżeli masz partnera z takim wirusem to masz szczepienie w sanepidzie za DARMO tylko musisz pójść oczywiście że mogłaś się zarazić jeżeli miałas kontakt z jego krwią