Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezalogowana furgonetka

czy to dobry pomysł?

Polecane posty

zamiast tu siedzieć w biurze pojechałabym do opieki do niemcie Austrii lub Szwajcarii, mam doświadczenie, byąłm 5 razy , znam dobrze język ,wiec coś dobrego mogłabym znaleźć.... i np potem własna firmę rozkręcić... bym zaczęła np w nastepnym roku, studiuje zaocznie , byłby to 5 rok mgr wiec tylko seminaria... myślicie ze to dobry pomysł, zamiast tu tkwić za 1500 zł z czego nic nie da się odłożyć, a tam i język podszkolę( który studiuję) i kasę zarobie... a znaleźć taka prace wcale nie trudno...

hehe albo dziadek;P

Gość nianiadobradadaaaa
Myślę, że to nie jest dobry pomysł jeżeli masz na myśli pomysł na życie, sama wpadłam w to gówno o którym ty myślisz. Tuż po studiach wyjechałam do pracy za granice byłam tam 8 lat, opiekowałam się osobą chorą, po pewnym czasie miałam dość siedzenia z kimś 24h na dobę prawie 7 dni w tygodniu. Zaczęłam szukać coś w domach opieki świetnie znam język, skończyłam studia związane z opieka ale guzik z pętelką bo nie wiem jak jest w niemczech ale w austrii podobnie jak w szwajcari nie uznają naszego wykształcenia zdobytego w polse a żeby tam się uczyć to znów trzeba wywalić kupę kasy na kształcenie no i pewności nie ma że znajdziesz tą pracę w opiece.

ja nie zamiarzam tak żyć, tylko wyjechać na rok, z czego i tak co miesiaćmiałabym meisic wolnego, wieć tylko 6 miesięcy, i potem jak już uzbieram trochę to otworzę własną firmę

up