Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renikaaa

Czy to wielki wstyd?

Polecane posty

Gość renikaaa

Wczoraj zaprosilismy sasiadow na kawe. Przygotowalam ciasto, cukierki i fistaszki do chrupania. Problem w tym, ze sasiedzi zostali do 21.30 a ja nie zrobilam kolacji bo bylam na to kompletnie nieprzygotowana. Dzien wczesniej nie zrobilismy zakupow i nawet chleba nie bylo. Strasznie mi wstyd. Nie spodziewalam sie, ze tak dlugo zostana. Tym bardziej, ze byli u nas pierwszy raz. Mieszkamy za granica.

Gość renikaaa
podnosze

Gość slavoja
Żaden wstyd. Zaprosiłas ich na kawę, a nie na kawę i kolację. Moze jeszcze Polak by miał jakieś wąty, ale jeśli to zagraniczniacy, to tak są raczej mniej goscinne zwyczaje :classic_cool:

Gość no wiem ze Ci glupio
w sumie jak wiedzieliscie ze przyjda to mozna bylo chociaz na wszelki wypadek cos naszykowac. Ale tak jak Ci tu mowia - zagraniczni goscie wezma to za standard. W Polsce dziwnie by to troche wygladalo jednak... Ale nie przejmuj sie ;)

Jaki znowu wstyd ,na kawe i ciastko ich zaprosiłaś chyba ,a nie na kolacje. A jak by mieli pretensje to zawsze możesz powiedzieć,że się odchudzasz i nie jadasz kolacji :D

Gość trochę głupio wyszło
mi też było by głupio ale zdarza się, zaprosiłaś ich na kawę i kawa była to że spotkanie się przeciągnęło znaczy tylko że goście dobrze się bawili... a jak koniecznie chciałaś podać kolację trzeba było zamówić pizze :) to zawsze jakieś wyjście

Gość renikaaa
No to troche mnie uspokoiliscie, bo strasznie glupio sie z tym czuje. Teraz juz zawsze bede miala cos przygotowane w razie czego. W sumie goscie calkiem w porzadku. Sprobowali polskiej wodki. Tylko tak z pustym zoladkiem :(

Gość trochę głupio wyszło...
nie panikuj, na drugi raz pokażesz im polską gościnność... tylko uważaj bo jak im się spodoba to może tym razem spotkanie przeciągnąć się do śniadania :D