Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalimera sas

jestem rok po poronieniu, chce zajsc w ciaze znow...

Polecane posty

Gość kalimera sas

jak myslicie robic strte badan?? czy odpucic sobie?? prtwatni e lekarz zleciła mi badania za 950zl:( a panstwowo pozla to nic nie trzeba robic tak ato nasza opieka jest.. jak myslicie czy zaczac starowac znow/./? mysle ze po tamtej traumie odpoczelam w pracy szukuj a sie zwolnienia jestem 1 do odstzrału, amamumowe na czas nieokreslony wiec zkoda by było....powie ze niestac mnie na te badania za bardzo.

Gość kalimera sas
odpusc sobi e badania... wiele kobiet niebada sie wcale i rodza zdrowe dzieci

Gość kalimera sas
podszyw

Gość rady dam
kochana ja na twoim miejscu ( jestem również po poronieniu) nie robiłabym wszystkich badań - to jest dosyć duzy odstep od tamtego poronienia ewentualnie toxoplazmoza koszt w labolatorium to ok. za dwa czynniki 50 zł cytomegalia 60 zł i zacznij brać juz wiatminy dla kobiet starajacych sie np. Femibion 1 ( zawiera kwas foliowy i szereg innych witamin) czekaj na owulacje i działaj. jeżeli ejstes brana pod uwage do zwolenienia to dla ciebie najlepsza pora zajdziesz w ciaze i pieprz te prace idz na L4 i bedziesz miala zabezpieczenie bo cie nie zwolnia tak szybko potem macierzynksi i wtedy moga cie zwolnic a to minie praktycznie rok. potem pojdziesz na zas. dla bezrobot. i zobaczysz jakos dasz rade a tak jak cie teraz zwolnia to co ani wypłaty ani macierzynskiwego bierz co ci sie należy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość rady dam
ja jestem równiez po poronoeniu mineły 4 miesiace od tamtej pory chodze prywatnie do ginekologa , Pani gin stwierdziała ze tylko wystarcza badania na cytomegalie , toxopl. i ahh tarczycę aby wykluczyc te czynniki tysiace kobiet rocznie poraniaja a kolejna ciaza jest udana ja mam nadzieje ze u mnie tym razem sie uda! nie ma sie coi załamywać bedzie dobrze. a nerwy nie sa wskazane.

Gość uwielbiam biszkopty
Łatwo napisać: zajdź w ciążę:o A może wcześniej straci pracę niż wogóle zdoła zajść w ciążę..

Gość rady dam
ale słuchaj zaczał sie nowy miesiac pewnie niedługo bedzie owulacja niech sie stara a to lepiej niech straci prace???????????????? to straci i co ? zajdzie w ciaze? i nie dostanie nic niech sie spieszy . moja kumpela miała umowe do maja a w styczniu zaciazyła od kwietnia na zwol. lekraskim wyciagneła wsyztsko co sie da maciwerzynski + doda 2 tyg, całe zwolnienie wiadomo jest płatne 100 % bo ciąża.

zrob sobie badanie na toxo, cytomegalie w klasie igg igm, rozyczke, odczyn antyfosfolipidowy, cytologie i czystosc pochwy, (cytologie i czystosc pochwy na NFZ)